Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że sporo czasu minęło. Skryptu instalacyjnego nie testowałem, instalowałem ręcznie. Czemu? Mam 4 dyski, dysk SSD na którym instaluję jest jako 1 nie jako 0. Ale dobra: żadna gra nie działa (czarny ekran + 2s = wyrzucenie do pulpitu, głównie EA, Ubisoft, Steam...), do programowania świetnie się nadaje (wada: lekko zmniejszone wczytywanie), zmniejszona ilość miejsca (co z tego że z 111 GB zajmowane jest tylko 4,89GB jak partycji Images bierze 4,20GB), programy Adobe nie działają zawsze poprawnie (sprawdzone na After Effects i Edge Code), Sony Vegas i Action! nie zawsze działają, wirtualizacja...virtualbox dość słabo, a vmware działa dość dobrze, nie zawsze można zainstalować sterowniki od asusa, ubuntu ma problem z uruchomieniem windowsa i na odwrót. Dość sporo wad, przez co reinstaluję system.

Opublikowano

Z poprawnym działaniem aplikacji podejrzewałem że mogą być problemy, ale CC ostatnio miał awarię. Sam testuję na rożnych tabletach x86 i jeszcze nie znalazłem aplikacji, która by strajkowała. Z Adobe na takich sprzętach jest tylko Flash i reader ;P.

Co do zajętości miejsca to ostatnio znajoma przyniosła [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników](śliczny netbook). Tam goły system po odinstalowaniu śmieci i po update do 8.1.1 przez store zajmował 32GB(plus recovery, które powinienem skasować, bo po update i tak nie działa, ale czasu mi zabrakło). System x64, ale na HDD, więc wimboota nie robiłem.

Opublikowano

O CC od Adobe wiem, lecz u mnie nie było problemu. Mogłem się zalogować i używać program. Jedynie czcionki nie zawsze działały. Ja już znalazłem kilka niedziałających aplikacji.

• SimCity
  • The Sims 3
  • prawie każda gra od EA, nie będąca na pełnym ekranie
  • G Data (potrafi się przyciąć)
  • SDK dla androida (ADT, eclipse, SDK, USB drivers)
  • Sony Vegas
  • Action!
  • VirtualBox
  • VMware (lekko, maszyny się uruchamiają więcej niż bez wimboota (bez 6,34 sekund; z 11,98 (:O) sekund))
  • Chrome Metro
  • Edge Code
  • After Effects
  • nawet powerpoint
  • Spikit (nie wykrywa mikrofonu, czemu? odpowiem następnym punktem)
  • Asus Driver Installer, dokładniej sterownik audio od którego są nieprzewidziane i różne bluescreeny (i to nie są złe sterowniki)...
  • Visual Studio Designer (Modern, przy tworzeniu aplikacji Metro)