samson4x Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2017 Hej Mam obraz instalacyjny Office 2010 pro SP1 PL x86. Mam do niego poprawki SP2 i te po SP2 znalezione przez WU. No i pytanie, w jaki sposób te poprawki zintegrować do obrazu instalacyjnego tak, aby Office po zainstalowaniu w systemie był już aktualny? Cytuj
razor1995 Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2017 Wypakowujesz poprawki np 7zip'em do plików msp, a pliki msp wrzucasz do katalogu Updates w folderze instalacyjnym Office 2010/na ISO. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2017 Dodam tylko, że katalog Updates musi być pusty - całą ewentualną zawartość usuwasz. Najpierw kopiujesz rozpakowany SP2, a potem wszystkie rozpakowane poprawki. Wyfiltruj wszystko pl-PL. Uwaga - Office 2010 ma opory do takiej aktualizacji i może potem wyskoczyć z WU 2-3 poprawki. Cytuj
samson4x Opublikowano 2 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2017 No faktycznie, SP2 rozpakowuje się do plików *.msp, ale to co opisujecie to chyba te poprawki będą instalowane PO instalacji całego Office? Bo chodziło mi o to, aby poprostu spatch'ować obraz instalacyjny, nie wiem czy dobzre zrozumiałem? Cytuj
razor1995 Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2017 Będą się instalować pod koniec instalacji Office 2010. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2017 chodziło mi o to, aby poprostu spatch'ować obraz instalacyjny Nie ma takiej możliwości. Od wersji Office 2007 tylko update. Cytuj
samson4x Opublikowano 2 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2017 Ok dzięki za porady. Troche szkoda że się nie da bezpośrednio zintegrować ale lepszy rydz niż nic Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi