Hoqu Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2017 Witam, kupiłem dzisiaj laptopa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i jest na nim zainstalowany W10. Oczywiście wiem, że każdy system będzie prawdopodobnie działał podobnie lecz myślałem o jakiejś modyfikacji Windows 7. Co myślicie? Ale tutaj mam też prośbę do was, żebyście podali mi stronkę skąd mogę ściągnąć wszystkie drivery do zainstalowania na dany właśnie system. Wiem do czego służy google i już przeszukałem je ale jednak jakby ktoś na pewno lepiej obeznany ode mnie mi pomógł. Pozdrawiam i dziekuje z góry :)
VACek Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2017 A pomyślałeś o sterownikach lub o tym że to nowej generacji cpu ?? Na tym lapku w7 zrobi więcej szkody niż pożytku. Skoro masz legal system zostań na 10 tylko posprzątaj śmieci usuń telemetrie apki itp
Hoqu Opublikowano 12 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2017 Pomyślałem i dlatego napisałem o pomoc z nimi. Raczej kwestia przyzwyczajenia z tą 7.
Tupak Amaru Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2017 Pomyślałem i dlatego napisałem o pomoc z nimi. Raczej kwestia przyzwyczajenia z tą 7. Nie pomyślałeś bo powinieneś o tym pomyśleć przed zakupem laptopa a nie po zakupie. Zostań na tej 10 bo na tym procesorze i dysku SSD działa z pewnością bardzo dobrze. Pewnie należy tylko wywalic zbędny soft od Acera który nie jest potrzebny a tylko zajmuje miejsce na dysku. Albo mozna wgrać czysty Windows 10.
xkx Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2017 Pomyślałem i dlatego napisałem o pomoc z nimi. Raczej kwestia przyzwyczajenia z tą 7. Z instalacją Win 7 na procku 7 generacji będzie naprawdę dużo zabawy i są spore szanse iż nie zostanie to uwieńczone sukcesem. W takiej sytuacji pozostanie Ci jedynie format i reinstalacja od nowa. Również sugeruje dać sobie spokój. Tym bardziej iż zainstalowanie win 7 nie kończy zabawy bo standardowo nie działa Win Update aby je uruchomić trzeba się bawić dalej. Zainstaluj sobie np. Start 10 i z 10 zrobi się w 98% 7.
Hoqu Opublikowano 12 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2017 Czyli normalnie w grę wchodzi opcja zainstalowania np. Extreme Windows 10?
MARCIN_ZIOMEK Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2017 Nawet do 8.1 nie ma sterowników. Pozostaje ci albo Win 10 albo któryś z kastratów. Oferta jest szeroka.
Tupak Amaru Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2017 Nie rozumiesz podstawowych pojęć. Zostań na tym co masz a nie kombinujesz i to na nowym laptopie.
xkx Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2017 100% racji zostaw to co masz i nie kombinuj bo to nie ma żadnego sensu - zainstalujesz moda i mogą być takie czy inne problemy. Jedynie co można zrobić to odinstalować zbędne i nie potrzebne oprogramowanie co dano Ci z laptopem. Tego mozna ba nawet należy się pozbyć.
blackwaterpark Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2017 Jak kupiłem laptop DELL'a, to też za mną chodziły myśli o tym, ażeby jakoś to przyspieszyć. Rozwiązałem problem przeróżnych ''śmieci'' w systemie dodawanych przez producenta laptopa: ściągnąłem czyste *.ISO W10 Home, wydobyłem programem ProduKey z UEFI klucz produktu i zainstalowałem czysty system (potem jeszcze z lekka przebudowałem hardware, dodając SSD). Wszystko dostało niezłego kopa.
Rekomendowane odpowiedzi