Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wytłumaczyłby ktoś laikowi czy te wersje różnią się w jakiś istotny sposób od oryginialnego Windowsa 10 dostępnego na stronie Microsoftu? Są wyczyszczone z jakiegoś zbędnego syfu? Z góry dziękuję za pomoc :) 

Opublikowano
17 godzin temu, Shades napisał:

Wytłumaczyłby ktoś laikowi czy te wersje różnią się w jakiś istotny sposób od oryginialnego Windowsa 10 dostępnego na stronie Microsoftu? Są wyczyszczone z jakiegoś zbędnego syfu? Z góry dziękuję za pomoc :) 

Są to czyste obrazy nic nie cięte,a wszystko co z nimi robi autor jest napisane na pierwszej stronie.

Opublikowano

Direct download links for KB5000802 MSU file from Microsoft Update

version 19041.867, 19042.867 and 19043.867

x64

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

x86

Opublikowano

Używam cały czas OS Windows 10 (1909) x64 i mam takie pytanie, czy jest w ogóle jakiś sens? przesiadać się na wersje Windows 10  (2004) lub (2009) x64?

Czy pozostać na tym co jestem? Windows 10 (1909) x64

THX. za Odp.

Opublikowano
51 minut temu, JakubDriver napisał:

W takim razie może powinieneś zmienić z Wersja Beta channel 21H1 19043.867 na Wersja Final 21H1 19043.867

Puki nie będzie MSN wersji dla mnie będzie Beta wszystko w swoim czasie

sławek lubi to
Opublikowano

Zainstalowałem  Windoiws 10  2004 x64  2021 PL 9 marca 2021  z głównego posta i po czystej instalacji  z formatem dysku,zamiast Windows 10 2004 mam Windows 10 2009  z kompilacją 19042.867

Czy po instalacji powinienem mieć Windows 10 2004 czy niestety mam mieć Windows 10 2009?

Opublikowano

Nagrałem prawidłowo tego Windowsa 10 2009 na pendrive, ale nie chce wystartować instalacja. Mignie logo Windows 10 i po lewej stronie miga kursor _ i nie chce wczytać się okno wyboru instalacji Windows. Normalnie zainstalowałem starszą wersję Windows 10 1607 - mam włożony nowy dysk SSD. Orientuje się ktoś, o co chodzi?

Opublikowano

@jarexpol

Nagrałem przez Rufusa z następującymi ustawieniami:

Schemat partycjonowania MBR
Docelowy system BIOS (lub UEFI-CSM)

I niestety dalsza instalacja Win10 2009 nie wczyta się. Win10 1607 wczytał się i go zainstalowałem. Nie ma też problemu z instalacją Win7 SP1.

Opublikowano

W tym laptopie oryginalnie był Windows 7, ale sprzedający zainstalował Windowsa 10 i normalnie ten system działał. Później zmieniłem na Windows 7, ale ponownie wróciłem do Windows 10. A teraz na nowym SSD chcę ponownie zainstalować system Windows 10 i mam problem z zainstalowaniem tej wersji 2009.

To znaczy, jak mam sprawdzić ISO?

Opublikowano
22 minuty temu, jarexpol napisał:

czyli instalujesz na czystym SSD

Tak, dysk został sformatowany, przecież napisałem, że udało mi się zainstalować Windows 10 1607, a później Windows 7 SP1 - Wpiąłem ten dysk do innego laptopa i instalacja Windows 10 20H2 v2 ruszyła i windows zainstalował się poprawnie.

18 minut temu, renatan napisał:

tak czystym że jeszcze nie sformatowanym :) 

:bash:

Opublikowano
11 minut temu, dstjr napisał:

Tak, dysk został sformatowany, przecież napisałem, że udało mi się zainstalować Windows 10 1607, a później Windows 7 SP1 - Wpiąłem ten dysk do innego laptopa i instalacja Windows 10 20H2 v2 ruszyła i windows zainstalował się poprawnie.

A co z pierwotnym lapkiem, chyba musisz wyłączyć CSM/Legacy mode