m4s Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Mi to wygląda na problem z BIOSEM , SONY miało takie akcje że trzeba było zrobić upgrade BIOS-u wtedy 8.1 działał bez zarzutu. Cytuj
provectus Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 raczej nie, gdyby bios był winny to by nie dał sie zainstalować... ponadto ja mam najnowszy i tak samo, jak za duzo resetu wrzucisz system blue wywali jest to związane z zapisywaniem stanu z ram do hdd by szyby boot był... Cytuj
m4s Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Na necie mozna znaleźć info że po akcji UPGRADE to win 8.1 w tej serii laptopów system kaput Cytuj
stml Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 No więc tak 1. Kładłem zawsze wersję pro na dysku twardym 2. kładłem czystą od microsoftu, 3. kładłem też waszą z lutego. Intalowałem też obie wersje na wirtualnym dysku , głowny system wtedy był win 7 pro. Co ciekawe kicha działa się również po kilku restartach systemu czystego, czyli bez dogrywania jakichkolwiek sterów. Po prostu łysy win8.1 i tyle. Za każdym razem po kilku, kilkunastu przeładowaniach występował problem pokazany na filmie z 1 postu. Na innych systemach win 7 , vista, czy xp komuter w pełni stabilny. (wszystko 32 bity) Cytuj
nemo1960 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Mi to wygląda na problem z BIOSEM , SONY miało takie akcje że trzeba było zrobić upgrade BIOS-u wtedy 8.1 działał bez zarzutu. A tego próbowałeś? Może jest już łatka do BIOSU Cytuj
stml Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Bios jest najjnowszy. to był jeden z pierwszych pomysłów. Nic to nie dało. memtest (memetest 86 ver 5.0) też zrobiłem bardzo dokładnie. wszystko jest OK. ponadto zauważmy, że już łysy windows 8.1 po paru przeładowaniach wpada na ten problem. a to sugeruje, że problem jest w samym windowsie Cytuj
provectus Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 to wrzuc w8 i nic wiecej Cytuj
dawidlebron23 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2014 Witam mam taki sam problem co kolega zakładający temat, dzisaj przy próbie aktualizacji do windowsa 8.1 moj laptop samsung przestał działać. Próbowałem wszystkich podpowiedzi które tutaj znalazłem i w dalszym ciągu nie mogę uruchomić trybu awaryjnego. Komuś się udało ??? Cytuj
slawektor Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 W Samsungu żeby te klawisze działały trzeba nadusić klawisz Fn Lock. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu klawisze działają. Na laptopie Asusa nie ma tego klawisza Fn Lock i żeby się dostać do biosu można jedynie z windy przez opcję: Ustawienia komputera/Aktualizacje i odzyskiwanie//Odzyskiwanie/Uruchamianie zaawansowane/Uruchom teraz/Rozwiąż problemy/Opcje zaawansowane/Ustawienia oprogramowania układowego UEFI. Używanie klawisza F Lock Jeśli na klawiaturze znajduje się przycisk F Lock, jego naciskanie powoduje przechodzenie między poleceniami standardowymi i alternatywnymi. Gdy kontrolka klawisza F Lock nie świeci, działają funkcje alternatywne (Help (Pomoc), Undo (Cofnij) itd.). Gdy kontrolka klawisza F Lock świeci, działają funkcje standardowe (F1, F2 itd.). Cytuj
dawidlebron23 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 W Samsungu żeby te klawisze działały trzeba nadusić klawisz Fn Lock. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu klawisze działają. Na laptopie Asusa nie ma tego klawisza Fn Lock i żeby się dostać do biosu można jedynie z windy przez opcję: Ustawienia komputera/Aktualizacje i odzyskiwanie//Odzyskiwanie/Uruchamianie zaawansowane/Uruchom teraz/Rozwiąż problemy/Opcje zaawansowane/Ustawienia oprogramowania układowego UEFI. W daszlym ciągu nic żaden z klawiszy F nie działa ;/ Cytuj
provectus Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 bo tutaj tryb awaryjny inaczej działa, romek zmodyfikował ta wersje podpiąc trza pendraka z instalka i dopiero wtedy bedzie tryb awaryjny, ale jak nie działa na nim to wrzuć w7 i po sprawie Cytuj
dawidlebron23 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 bo tutaj tryb awaryjny inaczej działa, romek zmodyfikował ta wersje podpiąc trza pendraka z instalka i dopiero wtedy bedzie tryb awaryjny, ale jak nie działa na nim to wrzuć w7 i po sprawie CHyba jest to jakaś grubsza sprawa ani z pendriva ani z płyty czy to z windowsem 7 czy 8 nic się nie dzieje ;/ Cytuj
dawidlebron23 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 podepnij usb i f8 poddaje sie nic nie działa ((((((( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi