Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc tak

1. Kładłem zawsze wersję pro na dysku twardym

2. kładłem czystą od microsoftu,

3. kładłem też waszą z lutego.

Intalowałem też obie wersje na wirtualnym dysku , głowny system wtedy był win 7 pro.

Co ciekawe kicha działa się również po kilku restartach systemu czystego, czyli bez dogrywania jakichkolwiek sterów. Po prostu łysy win8.1 i tyle.

Za każdym razem po kilku, kilkunastu przeładowaniach występował problem pokazany na filmie z 1 postu.

Na innych systemach win 7 , vista, czy xp komuter w pełni stabilny. (wszystko 32 bity)

Opublikowano

Bios jest najjnowszy. to był jeden z pierwszych pomysłów.

Nic to nie dało.

memtest (memetest 86 ver 5.0) też zrobiłem bardzo dokładnie.

wszystko jest OK.

ponadto zauważmy, że już łysy windows 8.1 po paru przeładowaniach wpada na ten problem.

a to sugeruje, że problem jest w samym windowsie

Opublikowano

Witam mam taki sam problem co kolega zakładający temat, dzisaj przy próbie aktualizacji do windowsa 8.1 moj laptop samsung przestał działać. Próbowałem wszystkich podpowiedzi które tutaj znalazłem i w dalszym ciągu nie mogę uruchomić trybu awaryjnego. Komuś się udało ???

Opublikowano

W Samsungu żeby te klawisze działały trzeba nadusić klawisz Fn Lock. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu klawisze działają.

Na laptopie Asusa nie ma tego klawisza Fn Lock i żeby się dostać do biosu można jedynie z windy przez opcję:

Ustawienia komputera/Aktualizacje i odzyskiwanie//Odzyskiwanie/Uruchamianie zaawansowane/Uruchom teraz/Rozwiąż problemy/Opcje zaawansowane/Ustawienia oprogramowania układowego UEFI.

Używanie klawisza F Lock

Jeśli na klawiaturze znajduje się przycisk F Lock, jego naciskanie powoduje przechodzenie między poleceniami standardowymi i alternatywnymi.

Gdy kontrolka klawisza F Lock nie świeci, działają funkcje alternatywne (Help (Pomoc), Undo (Cofnij) itd.).

Gdy kontrolka klawisza F Lock świeci, działają funkcje standardowe (F1, F2 itd.).

Opublikowano

W Samsungu żeby te klawisze działały trzeba nadusić klawisz Fn Lock. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu klawisze działają.

Na laptopie Asusa nie ma tego klawisza Fn Lock i żeby się dostać do biosu można jedynie z windy przez opcję:

Ustawienia komputera/Aktualizacje i odzyskiwanie//Odzyskiwanie/Uruchamianie zaawansowane/Uruchom teraz/Rozwiąż problemy/Opcje zaawansowane/Ustawienia oprogramowania układowego UEFI.

W daszlym ciągu nic żaden z klawiszy F nie działa ;/

Opublikowano

bo tutaj tryb awaryjny inaczej działa, romek zmodyfikował ta wersje ;) podpiąc trza pendraka z instalka i dopiero wtedy bedzie tryb awaryjny, ale jak nie działa na nim to wrzuć w7 i po sprawie

CHyba jest to jakaś grubsza sprawa ani z pendriva ani z płyty czy to z windowsem 7 czy 8 nic się nie dzieje ;/