peerik Posted July 17, 2017 Report Share Posted July 17, 2017 Conky to nic innego jak gadżety na nasz pulpit.Jak zainstalować oraz przykładowe konfiguracje mamy tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Niestety nigdzie nie ma pokazanych wszystkich, trzeba samemu się pobawić i posprawdzać. Dodatkowo zamieszczam przerobiony swój config pod siebie, ponieważ pobrane z linku powyżej były u mnie rozjechane i nie miały wszystkiego czego oczekiwałem wystarczy dodać api i id swojego miasta i będziemy mieli również pogodę, jak to zrobić opisane w linku powyżej W skrócie instalacja przebiega tak:W terminalu wpisujemy : sudo apt-get install conky-all conky jq Pobrany z github folder .harmattan-assets umieszczamy w folderze domowym (/home) wraz z wybranym plikiem .conkyrc (gdrive zmienia nazwę mojego pliku i musimy dodać kropkę przed conkyrc) Uruchamianie conky następuje poprzez komendę conky w terminalu Aby uruchamiało nam się wraz z systemem do autostartu dodajemy komende conky - w ubuntu wchodzimy w Programy startowe -> Dodaj nazywamy np conky i w miejscu Polecenie podajemy conky oraz zapisujemy. Mój config: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] U mnie wygląda to tak : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted July 17, 2017 Report Share Posted July 17, 2017 to pobieram i zobacze co to wasc zrobil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peerik Posted July 17, 2017 Author Report Share Posted July 17, 2017 to pobieram i zobacze co to wasc zrobil Właściwie to jest motyw Glass z linku github tylko delikatnie zmodzony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted August 3, 2017 Report Share Posted August 3, 2017 a nie ma gdzies jakiegos gotowca, bo mi cosik to nie idzie kurka :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted August 3, 2017 Report Share Posted August 3, 2017 Toć to jest gotowy motyw Musisz go tylko odpowiednio wrzucić - z kropką przed nazwą pliku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamkon Posted August 3, 2017 Report Share Posted August 3, 2017 Weżcie dodajcie do nazwy forum Programy/Sterowniki np. Linux , to odrazu będzie wiadomo w Najnowsze posty po prawo . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted August 3, 2017 Report Share Posted August 3, 2017 Weżcie dodajcie do nazwy forum Programy/Sterowniki np. Linux , to odrazu będzie wiadomo w Najnowsze posty po prawo . wlasnie , tez popieram przedmowce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts