Jump to content

Recommended Posts

Posted

Conky to nic innego jak gadżety na nasz pulpit.

Jak zainstalować oraz przykładowe konfiguracje mamy tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  Niestety nigdzie nie ma pokazanych wszystkich, trzeba samemu się pobawić i posprawdzać. Dodatkowo zamieszczam przerobiony swój config pod siebie, ponieważ pobrane z linku powyżej były u mnie rozjechane i nie miały wszystkiego czego oczekiwałem wystarczy dodać api i id swojego miasta i będziemy mieli również pogodę, jak to zrobić opisane w linku powyżej :)

W skrócie instalacja przebiega tak:
W terminalu wpisujemy : sudo apt-get install conky-all conky jq

Pobrany z github folder .harmattan-assets umieszczamy w folderze domowym (/home) wraz z wybranym plikiem .conkyrc (gdrive zmienia nazwę mojego pliku i musimy dodać kropkę przed conkyrc)

Uruchamianie conky następuje poprzez komendę conky w terminalu

Aby uruchamiało nam się wraz z systemem do autostartu dodajemy komende conky - w ubuntu wchodzimy w Programy startowe -> Dodaj nazywamy np conky i w miejscu Polecenie podajemy conky oraz zapisujemy. 

Mój config: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

U mnie wygląda to tak :

87b12785b040b.jpg

Posted

Weżcie dodajcie do nazwy forum Programy/Sterowniki np. Linux , to odrazu będzie wiadomo w Najnowsze posty po prawo .

wlasnie , tez popieram przedmowce :)