Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Poszukuję na wyjazd systemu na Sony Vaio VGN A115B - specyfikacja na dole. Laptop na wyjezdzie będzie czasem używany do starej gry - CS 1.6 i internetu. Ważne aby nie był to XP - są na nim z nim wielkie same problemy ..

Intel pentium m 705 1x1,5ghz

2GB Ram ( włożona 1 kostka 2gb zamiast 512mb )

Ati mobility radeon 9200

Opublikowano

Ważne aby nie był to XP - są na nim z nim wielkie same problemy ..

jakie problemy? patrząc na specyfikacje od visty i wyżej będą tylko jeszcze większe

Opublikowano

Tak w zasadzie nic po za XP za bardzo tu nie ma sensu tak VISTA  jak i 7 czy cokolwiek wyżej zarżną ten sprzęt dokumentnie. 

No ale skoro XP odpada spróbuj windows thin pc: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To taki bardzo specyficzny system. Wygląda jak Win 7 natomiast daje radę na słabych sprzętach. To może jakoś działać. Nie mniej  zdecydowanie zalecam XP. 

Opublikowano

Tak w zasadzie nic po za XP za bardzo tu nie ma sensu tak VISTA  jak i 7 czy cokolwiek wyżej zarżną ten sprzęt dokumentnie. 

No ale skoro XP odpada spróbuj windows thin pc: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To taki bardzo specyficzny system. Wygląda jak Win 7 natomiast daje radę na słabych sprzętach. To może jakoś działać. Nie mniej  zdecydowanie zalecam XP. 

Chętnie bym używał XP ale gdy włączam po formacie - Nic nie da się zrobić a gdy zainstalowałem 7 czystą to się dało - i nie było tragedii.

Opublikowano

Windows xp x86

Robiłeś diagnostykę hdd i ram ?

Tak. Wszystko dobrze. 

Zainstalowałem ten Windows 10 Ultra Lite z forum - ale temperatury skaczą podczas grania (60-65 ) a procesor jak nic się dławi przy internecie na seamonkey'u

radeon 9200 - to tylko win xp

Nie. Są sterowniki do 7 , 8.1 ( sprawdzałem na tych 2 systemach i są )

Opublikowano

Zainstalowałem ten Windows 10 Ultra Lite z forum - ale temperatury skaczą podczas grania (60-65 ) a procesor jak nic się dławi

oczekujesz płynności od zabytku na jednym rdzeniu ???

Opublikowano

Chętnie bym używał XP ale gdy włączam po formacie - Nic nie da się zrobić a gdy zainstalowałem 7 czystą to się dało - i nie było tragedii.

Z sprawą problemów przez WinXP może być że są jakieś problemy z sektorami, co nowsze systemy takie jak WinVISTA i Win7 omija, pomógł mi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

jakie problemy? patrząc na specyfikacje od visty i wyżej będą tylko jeszcze większe

No ale skoro XP odpada spróbuj windows thin pc: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To taki bardzo specyficzny system. Wygląda jak Win 7 natomiast daje radę na słabych sprzętach. To może jakoś działać. Nie mniej  zdecydowanie zalecam XP. 

radeon 9200 - to tylko win xp

Windows xp x86

Robiłeś diagnostykę hdd i ram ?

Co Wy z tym WinXP, strasznie zabłędowany / niedopracowany system, ale prawda z najlepszych systemów najlżejszy, z WinXP polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], bo można używać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , jeszcze polecam np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , ale na nim ten program nie działa.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Spróbuj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Spróbuj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jak pisałem wyżej.. Tą 10 testowałem. Teraz będę instalował Thin PC. Niby na strychu mam jeszcze jakąś Toshibe c660d z 1x1,5ghz procesorem   , ale tylko lepszą kartę ma i tyle - myślicie że byłby lepszy od sony ? Jak tak to musiałbym się zabrać za wyczyszczenie złomu

Opublikowano

Od razu Cie informuje na Windows THIN samemu musisz sobie włączyć plik wymiany domyślne jest wyłączony.  Ja go wrzuciłem na Netbooka z jednordzenowym Atomem + 2 GB RAM i jakoś działa. 

Opublikowano

Zainstalowałem XP na tą toshibkę i powiem tak -  Wyczyszczony ,  55 stopni a po 20min są spadki w starych grach typu Diablo 2 Czy cs 1.6  :/ Jak myślicie - da radę cs 1.6 na windows 2k zainstalować ? :D

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie