G77 Posted August 3, 2017 Report Share Posted August 3, 2017 Macie superkomputery albo serwery ze linuxa instalujecie ? Jeśli nie to nieźli idioci z was, pogratulować braku inteligencji - sam chciałbym być czasem tak mało rozgarniętym/świadomym. Polecam zainstalować mózg. kolo malinowy , widze ze to ostatni twoj taki post raczej a mozg to sobie ty zainstaluj , bo go widac nie masz , ale watpie zeby chocby jakikolwiek linux dal rade na tym czyms co niby masz pod kopula zadzialal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted August 3, 2017 Report Share Posted August 3, 2017 ale watpie zeby chocby jakikolwiek linux dal rade na tym czyms co niby masz pod kopula zadzialal Tam by Dos bsod-y łapał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted August 3, 2017 Report Share Posted August 3, 2017 Tak naprawdę Linux poniekąd uczy myślenia przy komputerze Tutaj nie wyklikasz sobie rozwiązania jak na Windows. Trzeba pomyśleć, rozpatrzyć od czego zależy dany problem, myśleć analitycznie. U niektórych pewnie z tym ciężko, więc nie pojmują jak można używać Linuxa Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gracz555 Posted October 1, 2017 Report Share Posted October 1, 2017 Tak naprawdę Linux poniekąd uczy myślenia przy komputerze Tutaj nie wyklikasz sobie rozwiązania jak na Windows. Trzeba pomyśleć, rozpatrzyć od czego zależy dany problem, myśleć analitycznie. U niektórych pewnie z tym ciężko, więc nie pojmują jak można używać Linuxa Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Właśnie przez to linux nigdy nie osiągnie więcej niż 10% udziałów. W windows działa zasada "NEXT-ekologi", a i to dla kowalskiego bywa za trudne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 1, 2017 Report Share Posted October 1, 2017 Właśnie przez to linux nigdy nie osiągnie więcej niż 10% udziałów. W windows działa zasada "NEXT-ekologi", a i to dla kowalskiego bywa za trudne Kolego tu trochę się mylisz pomału bo pomału idzie do przodu i należy brać to pod uwagę że to darmowy system ale na pewno 100 razy lepszy od WIN. To co mogę zrobić w Linuksie to tego nie zrobię w WIN - no na pewno jeszcze nie jest to system dla graczy - czy w tym wypadku nie lepsza jest konsola do gier ?. W czwartek skończyłem instalacje 2 Mintów " skrojonych " na modę Win 10 dla osób nie grających w gierki i na dzień dobry myśleli że mają Win 10 zainstalowany a nie Linuksa Minta ( mówiłeś że linuksa zainstalujesz a zainstalowałeś Win 10 - takie było ich zdziwienie ) - poczekamy ,zobaczymy za miesiąc ,dwa jak im się będzie podobało ?. Są to jak piszesz " zwykli Kowalscy " nic tam nie muszą grzebać nic instalować wszystko mają co potrzebowali a nawet dużo więcej , aktualizację ustawioną z automatu , sprzęt dobry i wszystko legalne , darmowe może to śmiało używać w firmie bez obaw jakichkolwiek kontroli nasłanych przez " uprzejmie donoszę " . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gracz555 Posted October 7, 2017 Report Share Posted October 7, 2017 Kolego tu trochę się mylisz pomału bo pomału idzie do przodu i należy brać to pod uwagę że to darmowy system ale na pewno 100 razy lepszy od WIN. Czy 100raz lepszy to nie wiem ale za formaty plików nie ulegających defragmentacji już ma plusa. To co mogę zrobić w Linuksie to tego nie zrobię w WIN - no na pewno jeszcze nie jest to system dla graczy - czy w tym wypadku nie lepsza jest konsola do gier ?. Drogie gry, brak modów, ustawień grafiki, brak mmorpg itd Poza tym lubię grzebać w systemach nie tyko bezmyślnie grać. W czwartek skończyłem instalacje 2 Mintów " skrojonych " na modę Win 10 dla osób nie grających w gierki i na dzień dobry myśleli że mają Win 10 zainstalowany a nie Linuksa Minta ( mówiłeś że linuksa zainstalujesz a zainstalowałeś Win 10 - takie było ich zdziwienie ) - poczekamy ,zobaczymy za miesiąc ,dwa jak im się będzie podobało ?. Są to jak piszesz " zwykli Kowalscy " nic tam nie muszą grzebać nic instalować wszystko mają co potrzebowali a nawet dużo więcej , aktualizację ustawioną z automatu , sprzęt dobry i wszystko legalne , darmowe może to śmiało używać w firmie bez obaw jakichkolwiek kontroli nasłanych przez " uprzejmie donoszę " . Cieszy mnie bo nie jestem jakimś tam "fanem MS" ale z telimetrią to przesadzili. W sumie to czemu nikt nie wini androida albo apple oni nie są święci. (szczególnie android) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 7, 2017 Report Share Posted October 7, 2017 Czy 100raz lepszy to nie wiem ale za formaty plików nie ulegających defragmentacji już ma plusa. Drogie gry, brak modów, ustawień grafiki, brak mmorpg itd Poza tym lubię grzebać w systemach nie tyko bezmyślnie grać. Cieszy mnie bo nie jestem jakimś tam "fanem MS" ale z telimetrią to przesadzili. W sumie to czemu nikt nie wini androida albo apple oni nie są święci. (szczególnie android) Tu akurat podałeś kropelkę w morzu możliwości ale choćby operacje dyskowe , " włamania " , Enigma , sharing itd , itd - musiał bym tu wymieniać i wymieniać. A to że lubisz " grzebać " a nie tylko grać to się chwali bo praktyka obok teorii to najlepsza nauka ,ale nie o takie " grzebanie " mi chodzi. O tej telemetrii to napisałeś bardzo ale to bardzo delikatnie - tu się cisną bardziej dosadne określenia. A co do androida to już tyle j.......ów dostał że co tu więcej dokładać - to jest tak jak rządzi wielki pieniądz i monopolizm a Apple nigdy mi nie leżał może z 30 razy go używałem i to z połowę przez instalację klientom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted October 7, 2017 Report Share Posted October 7, 2017 Brak modów hmm nie zgodzę się. Weź Debiana czy Ubuntu jako podstawe a wszystkie pochodne to są tak naprawdę mody bazowane na debianie czy ubuntu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirsa Posted October 15, 2017 Report Share Posted October 15, 2017 witam potrzebuje na ubuntu uruchomić program z Windowsa do instalacji lpg udaje mi się to poprzez wine, ale nie potrafię uruchomić by program lpgtech uruchomiony poprzez wine widział interfejs podpinany poprzez usb a widziany w zasobach jako com1. jeżeli ktoś potrafi pomóc u uruchomieniu będę wdzięczny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted October 15, 2017 Report Share Posted October 15, 2017 witam potrzebuje na ubuntu uruchomić program z Windowsa do instalacji lpg udaje mi się to poprzez wine, ale nie potrafię uruchomić by program lpgtech uruchomiony poprzez wine widział interfejs podpinany poprzez usb a widziany w zasobach jako com1. jeżeli ktoś potrafi pomóc u uruchomieniu będę wdzięczny Rozwiązanie zmienić system na np xp/7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirsa Posted October 15, 2017 Report Share Posted October 15, 2017 wolał bym jednak uruchomić to na linuxie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted October 15, 2017 Report Share Posted October 15, 2017 wolał bym jednak uruchomić to na linuxie Słabo to widzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oczkins92 Posted December 4, 2017 Report Share Posted December 4, 2017 Może ja od siebie: K3b - doskonały zamiennik dla Nero.Świetny program do nagrywania płyt na linuxie. Praktycznie bezkonkurencyjny.Nawet interfejs lekko podobny do Nero OCRFeeder - jest systemem analizy układu dokumentu i optycznego rozpoznawania znaków.Darmowy zamiennik dla Finereadera dla linuxa. Audacious,Clementine,DeaDBeeF - dobre odtwarzacze muzyki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mp107 Posted December 4, 2017 Report Share Posted December 4, 2017 Witam, Programy, które używam, a nie były wymienione wcześniej: Radio Tray - odtwarzacz radia internetowego działający pod ikoną w tray Notepadqq - programistyczny edytor tekstu, podobny do znanego z Windowsa Notepad++ FSLint - narzędzie służące do wyszukiwania np. duplikatów plików Spek - program służący do wyświetlania spektrum plików dźwiękowych i wideo - przydatne np. do oceny jakości tych pierwszych vokoscreen - aplikacja służąca do nagrywania ekranu z możliwością nagrywania dźwięku i ograniczania pola widoczności do wyznaczonego miejsca na ekraniu lub do określonego okna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gremek Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 Witam panowie Teraz moje propozycje:Lyn (macOS) - Genialna aplikacja do katalogowania zdjęć, coś jak iPhoto które niestety nie jest już uaktualniane.Sublime Text - Nie wiem jak nazwać... po prostu edytor textu dla programistów/web developerów.Affinity Photo & Affinity Design - Genialne a wręcz idealne i tańsze alternatywy dla Photoshopa oraz Illustratora, w dodatku AP pozwala na wywoływanie RAWów lecz jednak zostaję przy Aperture Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts