Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam dwa nowe dyski Samsung 840 EVO Chcę postawić na nich system Win10 64bit PL na dyskach spiętych w RAID0

Moja Platforma

MB  MSI Z77A-GD55
CPU intel CORE i5 3470 S1155 3.2GHz
RAM DDR3 HyperX 1600Mhz Non-ECC Intel XMP 1.65V 4x4GB (2x dual)

GPU Gigabyte GF GTX650Ti Boost OC 2GB 192bit (w niedalekiej przyszłości zagości druga identyczna pod SLI)
2x SSD 120GB Samsung 840 EVO (TU SYSTEM + APLIKACJE)
1x SSD 120 GB 97%sprawności podpięty pod SATA2 podpięty bo go mam
2x HDD Segate baracuda 1TB (kopia zapasowa systemu oraz dane)
1x DVD-RW SAMSUNG
ZASILACZ be Quiet! DARK POWER PRO 10 ( 80 + platinum )

FUN CPU Spire gemini v2.0 (6 pipes + 2 fun)
OBUDOWA SilentiumPC Aquarius X70W (+5 x fun)
BIOS E7751IMS V1.7

Więc chciał bym po pierwsze zaktualizować bios jeśli jest dostępny lepszy dla tego sprzętu. Potrzeba mi konkretnej pomocy.
Zainstalować system na RAID0. Po kilku próbach instalacji dziesiątki napotkałem błędy podczas kopiowania plików nie pamiętam kodu błędu. Próbowałem również instalacji owego systemu na pojedynczym SSD co zakończyło się takim samym błędem jak w przypadku RAID0
co Wy na to ? Proszę podsuńcie Jakąś modyfikacje.

Opublikowano

Po kilku próbach instalacji dziesiątki napotkałem błędy podczas kopiowania plików nie pamiętam kodu błędu. Próbowałem również instalacji owego systemu na pojedynczym SSD co zakończyło się takim samym błędem jak w przypadku RAID0

Czyli problem jest z windowsem, pobierz na nowe z forum wypal na usb i działaj 

Opublikowano

nie wiem jaką wybrać wersję i modyfikacje nie wiem również czy nie powinienem przed instalacją zapodać mu sterownik choć dysk widzę jako zwykły pojedynczy (nie dynamiczny z wieloma woluminami) Chciał bym również spytać czy i jak mogę i czy potrzeba zaktualizować BIOS?

Opublikowano

Co do biosu skoro jest aktualizacja to warto zaktualizować :)

Co do systemu w zależności od twoich wymagań 

Co do systemu wymagam aby dobrze działał. czy Modyfikacja od DRAGO będzie śmigać z mym sprzętem ??

Opublikowano

Ja ci radzę zainstalować tą wersje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jest to czysty zaktualizowany Windows 10.

Opublikowano

Wywalenie takich śmieci czy wyłączenie ich to max 10 minut a przynajmniej wiesz co instalujesz bo to niemodyfikowany windows często w modach lecą także sterowniki usługi albo coś co może ci się przydać jeśli chcesz sprawdzić pierwszy raz czy wszystko będzie śmigać zainstaluj czyściocha bo jak dasz moda a coś nie będzie działać będzie przeklinał modyfikacje a później się okaże że to jednak wina sprzętu albo na odwrót :) 

Opublikowano

ok usłucham Was lecz proszę o pomoc! coś robię źle zbotowałem pendrive i wrzucam odpala się ekran z wyborem dysku iiii nie mogę na tym RAID0 zainstalować bo coś tam MBR UDT nie pamiętam w którą strone się pluł na pojedyńczym ssd ten sam komunikat.  Dla Was to chyba oczywiste... co zrobić???

Opublikowano

Swoją drogą te SSD-ki od Samsunga to jedne z najgorszych jakie w ogóle wyprodukowano.

1.zostaw tylko jeden dysk SSD podpięty pod port SATA 1 czyli sata III a nie II jak porty 3-6.

2.zainstaluj najlepiej czysty system nie modowany, jeśli wszystko pójdzie dobrze to można instalować inny.

Opublikowano

Swoją drogą te SSD-ki od Samsunga to jedne z najgorszych jakie w ogóle wyprodukowano.

1.zostaw tylko jeden dysk SSD podpięty pod port SATA 1 czyli sata III a nie II jak porty 3-6.

2.zainstaluj najlepiej czysty system nie modowany, jeśli wszystko pójdzie dobrze to można instalować inny.

Dziękuję za rady nie wiem czym się kierujesz mówiąc o produkcji... ja produkuję tarcze hamulcowe te najgorsze które są produkowane... BREMBO... a wszyscy na nich jeżdżą... Choć wiadomo że istnieją BOSH-a. Brakło mi portów sata i obudowy to wiem. dyski teraz śmigają pod RAID0 zauważam poprawę wydajności więc jestem zadowolony. dostałem je pół darmo więc czemu mam je wyrzucać... niech sobie będą w RAID0 

Wielkie podziękowania dla Mr.T łapa w Górę za tłumaczenia i wstawki.

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązane

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie