Lidex Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2017 Witajcie, tym razem posiadam zupełnie inna konfiguracje sprzętową i potrzebuje waszej pomocy. Komputer ma służyć wszystkiemu co podstawowe, praca, youtube, przegladanie stron ale i też... Granie w gry takie jak cs go lol metin wot world of warships w dosc komfortowych warunkach i z dobrym framerate FPS Posiadam procesor dość dobry z tego co wiem i do tego powinien sie spokojnie nadać Core2Duo 3.0GHz E8400 Płyta stara intelowska PCI, która obsługuje tylko do 4 GB ram dlatego też mam Wszystkie 4 sloty zajęte 4x po 1GB Patriot 800MHz zasilacz 400W dysk 160GB sata Pytanie jaki system pod to cudo? czy warto zmieniać płyte, która obsłuży więcej ram z tym samym procesorem czy zostawić jak jest bo to mi do tego wystarczy Jestem bez grafiki i nie wiem co wybrać do takiej konfiguracji by ogarneło to wszystko w miare komfortowych warunkach normalnego używania bez klatkowania. Czy nie ma co kombinować zostawić jak jest i dokupić grafike tylko minimum jaką żeby grało się fajnie ? Dlaczego takie kombinacje ? nie mam możliwości poskładania kasy, odłożenia i kupienia całości albo nawet n raty więc chcę ratować najtaniej jak się da to co mam. Płyta w idealnym stanie kondensatory itd bardzo dobra kondycja, tylko blokada obsługi powyżej 4gb ram ale skoro mam komplet to czy to nie wystarczy ?? do płynnej pracy systemy i tych gier, które nie mają aż takich wymagań w dodatku chce grać dla rozrywki. Jaka grafika do 200 zł ? Prosze o link cokolwiek Prosze o opinie dla gościa, który coś ma ale nie ma kasy by zmieniać wymieniać zbierać dokładać, tylko maks jednorazowo może włożyć z 200 zł w grafike a drugie 200 w płyte bo na procesor itd już mnie nie będzie stać.
Miastowy Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2017 Dla mnie ładowanie 400zł w to coś to bezsens. Lepiej wymień tylko kartę graficzną, np. HD7750 (1GB DDR5, DDR3 się nie opłaca, nawet jeśli ma 2GB).Windows 7 w 64 bitach i będzie spoko.
piosylant Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2017 Nie traktuj tych 4 GB pamięci jako ograniczenie. Żadna z podanych gier nie wymaga tyle. Gry wymagające więcej niż 4 GB RAM i tak zjedzą ten procesor i 800 MHz-ową pamięć. Całą kwotę przeznaczyłbym na grafikę. Mówi to ktoś, komu Radeon R7 260X OC okazał się niewystarczający w WoT w tandemie z E8600.
VACek Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2017 Niestety ta konfiguracja nie pozwoli na komfortowe granie w cs go :/ wraz z każdym updatem gry wymagania z lekka się zwiększają te wymagania to chyba z daty premiery Rekomendowane: Core 2 Duo 2 GHz, 1 GB RAM (2 GB RAM - Vista/7), karta grafiki 256 MB (GeForce 8600 lub lepsza), 7.6 GB HDD, Windows XP/Vista/7 teraz na takim sprzęcie jak by ktoś ugrał 30fps to bym podał rękę i pogratulował ja na i3-3110m gt 720m (2gb) i 16gb ram, mam średnio 55fps
piosylant Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2017 Myślę, że to kwestia głównie grafiki. Kiedyś umieściłem Q8200 w miejsce swojego E8200. Różnica w Crysis i WoT była żadna. Natomiast zmiany grafik odczuwam wyraźnie w fps (8600GT -> 8800GT -> R7 260X OC -> GTX1050). Nadal platforma LGA775.
Gość Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2017 Myślę, że to kwestia głównie grafiki. Kiedyś umieściłem Q8200 w miejsce swojego E8200. Różnica w Crysis i WoT była żadna. Natomiast zmiany grafik odczuwam wyraźnie w fps (8600GT -> 8800GT -> R7 260X OC -> GTX1050). Nadal platforma LGA775. CS głównie gra pod procesor grafika wykorzystuje jedynie przy smoke'ach Ten filmik to nic teraz bo jest on z 1 stycznia 2016 a to było rok temu od tamtego czasu było sporo update'ów dzisiaj na takim sprzęcie z filmu i takich ustawieniach może 30-40 fps by ugrał sam u siebie widzę spadki gdzie rok temu miałem te stałe powyżej 200, tak teraz spadają poniżej 200 przy smoke'ach też czuje spadek a mam właśnie 750ti
Lidex Opublikowano 15 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2017 Tzn grajac w cs miałem na mysli mini gierki surfy itd nie mm bo na to nie mam czasu, sprzetu i nerwów, bardziej wot - wot blitz, lol tak dla rozrywki ale te nie chce sie meczyc klatkowaniem gry, o nowych grach moge zapomniec to wiem moze kiedys bedzie mnie stac na cos nowego wtedy bede o tym myslal na razie chce pograc w cos ogolnie dostepnego ale w miare komfortowych warunkach... Dzis odczytalem i moja plyta glowna to model [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Acer Aspire M3710 MCP7AM01A1-1.0-8EKSMH LGA775 Mainboard 150814 on ogranicza podobno do 4gb ram powyzej nie czyta ale pytanie czy dp tego procesora warto wkladac w nowa plyte i ram... macie racje zeby rzeczywiscie kupic grafike ale jaka aby nie odczuc sytuacji wazkiego gardla.
piosylant Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2017 CS głównie gra pod procesor grafika wykorzystuje jedynie przy smoke'ach Czytałem juz gdzieś coś podobnego o WoT. Tylko jak wytłumaczyć fakt, że zmiana procesorów niewiele u mnie zmienia, a zmiana grafik jest wyraźnie odczuwalna? Zobacz i pokaż nam, jakie wykorzystanie CPU/GPU pokazuje MSI Afterburner zgodnie z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].
VACek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi