Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, tym razem posiadam zupełnie inna konfiguracje sprzętową i potrzebuje waszej pomocy.

Komputer ma służyć wszystkiemu co podstawowe, praca, youtube, przegladanie stron ale i też...

Granie w gry takie jak

cs go

lol

metin

wot

world of warships

w dosc komfortowych warunkach i z dobrym framerate FPS

Posiadam procesor dość dobry z tego co wiem i do tego powinien sie spokojnie nadać

Core2Duo 3.0GHz E8400

Płyta stara intelowska PCI, która obsługuje tylko do 4 GB ram dlatego też mam

Wszystkie 4 sloty zajęte 4x po 1GB Patriot 800MHz

zasilacz 400W

dysk 160GB sata

Pytanie jaki system pod to cudo? czy warto zmieniać płyte, która obsłuży więcej ram z tym samym procesorem czy zostawić jak jest bo to mi do tego wystarczy

Jestem bez grafiki i nie wiem co wybrać do takiej konfiguracji by ogarneło to wszystko w miare komfortowych warunkach normalnego używania bez klatkowania.

Czy nie ma co kombinować zostawić jak jest i dokupić grafike tylko minimum jaką żeby grało się fajnie ?

Dlaczego takie kombinacje ? nie mam możliwości poskładania kasy, odłożenia i kupienia całości albo nawet n raty więc chcę ratować najtaniej jak się da to co mam.

Płyta w idealnym stanie kondensatory itd bardzo dobra kondycja, tylko blokada obsługi powyżej 4gb ram ale skoro mam komplet to czy to nie wystarczy ?? do płynnej pracy systemy i tych gier, które nie mają aż takich wymagań w dodatku chce grać dla rozrywki.

Jaka grafika do 200 zł ?

Prosze o link cokolwiek

Prosze o opinie dla gościa, który coś ma ale nie ma kasy by zmieniać wymieniać zbierać dokładać, tylko maks jednorazowo może włożyć z 200 zł w grafike a drugie 200 w płyte bo na procesor itd już mnie nie będzie stać.

Opublikowano

Nie traktuj tych 4 GB pamięci jako ograniczenie. Żadna z podanych gier nie wymaga tyle. Gry wymagające więcej niż 4 GB RAM i tak zjedzą ten procesor i 800 MHz-ową pamięć.

Całą kwotę przeznaczyłbym na grafikę.

Mówi to ktoś, komu Radeon R7 260X OC okazał się niewystarczający w WoT w tandemie z E8600.

Opublikowano

Niestety ta konfiguracja nie pozwoli na komfortowe granie w cs go :/

wraz z każdym updatem gry wymagania z lekka się zwiększają 

te wymagania to chyba z daty premiery :L

Rekomendowane: Core 2 Duo 2 GHz, 1 GB RAM (2 GB RAM - Vista/7), karta grafiki 256 MB (GeForce 8600 lub lepsza), 7.6 GB HDD, Windows XP/Vista/7

teraz na takim sprzęcie jak by ktoś ugrał 30fps to bym podał rękę i pogratulował :)

ja na i3-3110m gt 720m (2gb) i 16gb ram, mam średnio 55fps :)

Opublikowano

Myślę, że to kwestia głównie grafiki.

Kiedyś umieściłem Q8200 w miejsce swojego E8200. Różnica w Crysis i WoT była żadna. Natomiast zmiany grafik odczuwam wyraźnie w fps (8600GT -> 8800GT -> R7 260X OC -> GTX1050). Nadal platforma LGA775.

Opublikowano

Myślę, że to kwestia głównie grafiki.

Kiedyś umieściłem Q8200 w miejsce swojego E8200. Różnica w Crysis i WoT była żadna. Natomiast zmiany grafik odczuwam wyraźnie w fps (8600GT -> 8800GT -> R7 260X OC -> GTX1050). Nadal platforma LGA775.

CS głównie gra pod procesor grafika wykorzystuje jedynie przy smoke'ach :) 

Ten filmik to nic teraz bo jest on z 1 stycznia 2016 a to było rok temu od tamtego czasu było sporo update'ów dzisiaj na takim sprzęcie z filmu i takich ustawieniach może 30-40 fps by ugrał sam u siebie widzę spadki gdzie rok temu miałem te stałe powyżej 200, tak teraz spadają poniżej 200 przy smoke'ach też czuje spadek a mam właśnie 750ti :)

Opublikowano

Tzn grajac w cs miałem na mysli mini gierki surfy itd nie mm bo na to nie mam czasu, sprzetu i nerwów, bardziej wot - wot blitz, lol tak dla rozrywki ale te  nie chce sie meczyc klatkowaniem gry, o nowych grach moge zapomniec to wiem moze kiedys bedzie mnie stac na cos nowego wtedy bede o tym myslal na razie chce pograc w cos ogolnie dostepnego ale w miare komfortowych warunkach...

Dzis odczytalem i moja plyta glowna to

model  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Acer Aspire M3710 MCP7AM01A1-1.0-8EKSMH LGA775 Mainboard 150814

on ogranicza podobno do 4gb ram powyzej nie czyta ale pytanie czy dp tego procesora warto wkladac w nowa plyte i ram... macie racje zeby rzeczywiscie kupic grafike ale jaka aby nie odczuc sytuacji wazkiego gardla.

Opublikowano
CS głównie gra pod procesor grafika wykorzystuje jedynie przy smoke'ach :)

Czytałem juz gdzieś coś podobnego o WoT. Tylko jak wytłumaczyć fakt, że zmiana procesorów niewiele u mnie zmienia, a zmiana grafik jest wyraźnie odczuwalna? Zobacz i pokaż nam, jakie wykorzystanie CPU/GPU pokazuje MSI Afterburner zgodnie z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie