marcin21164 Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 Witam serdecznie, jaki system polecicie na tego laptopa ? Czy da się oprócz 10tki postawić na nim inny system? np. 8.1 ? Bo producent podaje że tylko 10tka i nic więcej.
Gość Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 Witam serdecznie, jaki system polecicie na tego laptopa ? Czy da się oprócz 10tki postawić na nim inny system? np. 8.1 ? Bo producent podaje że tylko 10tka i nic więcej. Możesz postawić każdy jaki chcesz od 7 do 10 wszystkie systemy znajdziesz w odpowiednich sekcjach jak modyfikacje 7 8.1 albo 10 wybierz coś sobie pobierz nagraj Rufusem na pendrive i tyle Ps Tylko system 64bitowy Rufus [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Tupak Amaru Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 System zainstaluje tylko skąd weźmie sterowniki skoro Asus wspiera tylko W10. Sam jednak wolałbym zdecydowanie W10 niż 8.1 bo 10 jest o wiele lepsza bardziej intuicyjna niż niewygodny W8.1
marcin21164 Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 No dobra, obecnie mam na nim W10 Home, lecz chciałem żeby szybciej coś działało więc jakaś modyfikacja lecz czy to ma sens?
Gość Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 No dobra, obecnie mam na nim W10 Home, lecz chciałem żeby szybciej coś działało więc jakaś modyfikacja lecz czy to ma sens? Mod zawsze ma sens szczególnie przy takiej konfiguracji najlepiej jakbyś pobrał najnowszą wersje Extreme w dziale Windows 10 modyfikacje -> A-team i sam sprawdził a co do sterowników do np windows'a 7 to jeśli system ci się zainstaluje można wziąć stery od producentów sprzętu tylko czy one będą działać nie wiem ale masz je jak coś. Audio [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Grafika [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAN : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wifi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Lub jeśli zainstalujesz użyj Driver Booster'a albo DriverPack Solution i on sam powinien znaleźć ci potrzebne stery do Windows 7/8.1 programy znajdziesz w dziale niezbędnik albo wklep w szukajke.
Tupak Amaru Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 No dobra, obecnie mam na nim W10 Home, lecz chciałem żeby szybciej coś działało więc jakaś modyfikacja lecz czy to ma sens? No widzisz to trzeba było kupić coś ze znacznie lepszym prockiem. Celeron n3050 to naprawdę słabiutki procesor, minimum to jakiś Core i3 o taktowaniu 2.0GHz np core i3 5005u. Przy zakupie laptopa za 1100-1300 złotych zdecydowanie lepszym pomysłem jest zakup poleasingowego Dell, HP czy Lenovo ThinkPad. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
marcin21164 Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 Nie, używki nie wchodziły w grę, lapek czysto do neta i nic więcej, szybciej miałem na myśli szybciej się uruchamiał system i tyle. Internet przegladam komfortowo oglądam filmy w FHD, czego więcej? a bateria spokojnie 5 godzin przy takim użytkowaniu trzyma. Chcialem sie dowiedzieć po prostu czy lepiej trzymać czystego czy modowanego, jak będe mieć czas to sobie obczaję jakąś modyfikację
zdzisiek24 Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 Internet przegladam komfortowo oglądam filmy w FHD, czego więcej? a bateria spokojnie 5 godzin przy takim użytkowaniu trzyma No chyba trochę przegiąłeś
peerik Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 No chyba trochę przegiąłeś Dlaczego tak sądzisz? z Tymi 5h na baterii całkiem możliwe, ja na swoim gdy był nowy i za czasów w7 też do 5h potrafiłem korzystać na baterii, przy graniu bateria do 3h wystarczała. Gdy laptopowi i baterii niedługo strzeli 6ty rok już tak pięknie nie jest, bateryjka się kończy. A co do płynności? Do internetu da rade przecież. Co do tematu. Musiałbyś się pobawić i potestować, jeżeli upgrade o SSD nie wchodzi w grę co dałoby mocnego kopa to i tak rewelacji nie będzie, ale z modem w10 można spróbować. TheStraight zapomniał o ważnych sterownikach do chipsetu oraz imei które powinny być instalowane zaraz przed GPU, bez nich sprzęt nie musi działać poprawnie.
Gość Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 Dlaczego tak sądzisz? z Tymi 5h na baterii całkiem możliwe, ja na swoim gdy był nowy i za czasów w7 też do 5h potrafiłem korzystać na baterii, przy graniu bateria do 3h wystarczała. Gdy laptopowi i baterii niedługo strzeli 6ty rok już tak pięknie nie jest, bateryjka się kończy. A co do płynności? Do internetu da rade przecież. Co do tematu. Musiałbyś się pobawić i potestować, jeżeli upgrade o SSD nie wchodzi w grę co dałoby mocnego kopa to i tak rewelacji nie będzie, ale z modem w10 można spróbować. TheStraight zapomniał o ważnych sterownikach do chipsetu oraz imei które powinny być instalowane zaraz przed GPU, bez nich sprzęt nie musi działać poprawnie. Nie do końca zapomniałem tylko ciężko znaleźć je bez dokładnej wiedzy o chipsecie jaki tam siedzi
zdzisiek24 Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 Tak ... tylko że w tym lapku siedzi bateryjka 3000 mAh i dlatego mnie to zdziwiło
Gość Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 Tak ... tylko że w tym lapku siedzi bateryjka 3000 mAh i dlatego mnie to zdziwiło Nie ma co się dziwić ten celeron ma pobór mocy na poziomie 4-5W a taki i 3110m ma jakieś 29-30W Nie wiem czy to prawda ale źródło [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Tupak Amaru Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 Internet przegladam komfortowo oglądam filmy w FHD, czego więcej? Naprawdę przeginasz z tym komfortowym przeglądaniem internetu czy filmami FHD na tym Celeronie. Akurat miałem takiego laptopa z dokładnie tym samym procesorem i to nie jest żaden komfort, tylko mocne zamuły. Laptop miał fabryczny Windows 10 i aby zaktualizować całkowicie system potrzebował do tego naprawdę kilka godzin. Na samo zainstalowanie aktualizacji nie licząc pobierania. Komfort to minimum dobre i3 i dysk SSD to jest komfort a nie Celeron i słaby HDD.
marcin21164 Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 Z tym poborem 5W to prawda bo sam Asus tak pisze w specyfikacji. No chyba trochę przegiąłeś Czemu? Parę kart w tle, GG, spotify i wszystko działa płynnie. wtedy jak go bardziej obciąże bateria trzyma 4 godziny a przy samym Yt to tak niecałe 5.
Tupak Amaru Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 Tu nie chodzi o baterię tylko o komfort użytkowania na tak słabym procesorze. Bateria może długo trzymac tu zgoda na Dell vostro 3546 kolegi trzymała 10 godzin, tak 10 godzin. Na procku core i3 4005u i dysku SSD Plextor m6v.
marcin21164 Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 Normalnie mi się go użytkuje, jedyne co boli to że jakość głośników nie powala. Komfort po przesiadce ze stacjonarki (i5 ssd) nie spadł za bardzo oprócz tego że mszę się przyzwyczaić do odczekania chwilę po zalogowaniu bo dysk dalej mieli ;p
marcin21164 Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 Wracam znów z tematem, postawiłem bez problemu 8.1, driver boosterem zainstalowałem wszystkie sterowniki, na początku gładzik nie działał ale po instalacji sterowników wszystko działa wyśmienicie. Nawet szybciej niż na 10tce, w sumie dla mnie 8.1 zawsze lepiej działał niż 10.
peerik Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 A więc nie rozumiem, z czym pomóc? Wg mnie używanie driver boostera nie jest dobrym rozwiązaniem, ale każdy ma swoje zdanie. W czym pomóc skoro wracasz do tematu?
marcin21164 Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 Może ktoś będzie miał podobne pytanie i ma odpowiedź, tak na tym laptopie pójdzie inny system niż 10tka.
VACek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi