mefiste Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 Witam jestem nowym użytkownikiem waszego forum szukam od pewnego czasu systemu do mojego netbooka a mianowicie eMachines eM350 bo mam problemy z instalacja próbowalem z forum WinSxS Xp'ka także nic nie udało sie osiągnąć. Instalacja na poczatku przebiegala pomyślnie do momentu restartu po kopiowaniu, nastepnie ladowal mi sie system wyskoczylo Instalator rozpoczyna ponowne uruchamianie...... i na tym zawiecha po chwili wyskakuje blue screen STOP: c000021a {B Proces systemowy Session Manager Initialization zakończył sie niespodziewanie ze stanem 0xc000026c (0x00000000 0x00000000). System zostanie zamkniety. Sprzęt Intel Atom CPU N450 1.66GHz Ram:512MB Dysk 160GB I prosiłbym o wyjaśnienie jak instalowac z tymi ustawieniami D2DRecovery i SATA Mode IDE czy AHCI kiedy na jakich dzialac moze ja cos w tym namieszałem Dodam także że instaluje z pendrive bootowany w programie WinToFlash. Interesuje mnie jak najbardziej wydajny system wiadomo przy takich parametrach systemu brak mozna powiedziec bo nic nie dziala.
Miastowy Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Rufusem zrób sobie instalkę XP. Wygląda na to, że plik w instalce jest uszkodzony lub jego brak... Takie zachowanie może wystąpić, gdy jest spełniony jeden z następujących warunków: Nie ma pliku sterownika urządzenia (sys) lub jest on uszkodzony. Brakujący lub uszkodzony plik jest prawdopodobnie tym samym plikiem sterownika, który jest wymieniony w komunikacie o błędzie. Nie ma pliku User32.dll lub jest on uszkodzony.
piosylant Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 Spróbuj programem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Wspiera XP i system od WinSxS instaluje mi bez problemu. Posiada sterowniki SATA, które wykorzystuje na początku instalacji, więc nie muszą być zintegrowane w obrazie systemu. SATA Mode: AHCI, D2D Recovery: Disabled. Miałem em250.
mefiste Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 Czyli podczas instalacji ma byc AHCI i D2D disabled a po instalacji cos w tym zmieniac czy nic? teraz wrocilem do domu i bootuje rufusem ten xp od winSxS dam znac jakos za godzinke moze wiecej bo strasznie wolno kopiuje pliki. @P10 okej dziekuje a jeszcze jedno pytanko najpierw bootuje z pendrive po restarcie ma byc uruchomiony z hdd czy dalej z pendrive??
piosylant Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 @P10 okej dziekuje Tu na dole dziekujemy I I I I V BIOS ustawiasz raz ... na cały czas. Czytałem na forum o problemach Rufus+XP, dlatego nie traciłbym czasu. Poza tym instalka XP kopiuje się szybciej, jeśli pen jest sformatowany w NTFS. Drugi restart z HDD.
mefiste Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 wiec tak bootowany w Rufusie na tych ustawieniach w biosie od razu wyskakuje Nie można uruchomić systemu Windows, ponieważ nastepujący plik nie został znaleziony lub jest uszkodzony: <katalog główny Windows>\system32\hal.dll Zainstaluj ponownie kopie tego pliku. także sprobuje zbootowac szybko teraz w wintoflash nie mam opcji wyboru w WinToFlash jak ma byc sformatowany pen odrazu formatuje jak klikam start STOP: c0000221 {Nieodpowiednia suma kontrolna obrazu} Obraz imagehlp.dll jest prawdopodobnie uszkodzony. Suma kontrolna nagłówka nie odpowiada obliczonej sumie kontrolnej. po instalacji taki blue screen co zrobic ma ktos jakis pomysł?
piosylant Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 Link z mojego pierwszego posta.
mefiste Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 P10 ja wiem bootowalem tym programem, formatowanie NTFS tak jak mowiles szybka instalacja i to wyskakuje. Musialem wypakowac iso do tego programu bo inaczej nie chcialo isc Edycja. dodam także ze to wersja light tego xp nie wiem czy to cos da.
piosylant Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 Pisałeś o WinToFlash. Jeśli masz WinSetuFromUSB, spróbuj jesze wybrać w jego oknie RmPrepUSB i tym sformatuj, zaznaczając opcję "XP".Jak to nie ruszy, pomyślałbym o sprawdzeniu dysku, ewentualnie o aktualizacji BIOS.
mefiste Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 hmm, zaczne tak pierwszy raz tak ustawialem i nie wiem czy dobrze ale wyskakuje NTLDR is missing press ctrl+alt+del for restart. Tutaj screen jak ustawilem Problem sie rozwiązał sam gdy stworzyłem dwie partycje i po kilku próbach poszlo. Dziekuje za cenne rady z bootowaniem pendrive i świetny program do tego. Pozdrawiam
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 Kolego jeśli masz jakiś sposób jak to ogarnąć to napisz ponieważ dzisiaj zrobiłem coś takiego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i mógłbym uzupełnić temat o XP a jako że ja nie mam po co instalować XP a tobie się to udało to może znajdziesz chwile i ogarniesz całość żeby dopisać to do mojego tematu może komuś się przyda
mefiste Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 Nie wiem sam czy bym to opisal bo to mozna powiedziec fartem poszlo ale mneij wiecej wiem jak i P10 sposobem jak pisal wyzej . Sciagnac program zbootowac ntfs formatowanie i poszlo dysk podzielilem na dwie partycje i to chyba bylo przyczyna tych problemow
VACek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi