Guest ireczek38 Posted January 5, 2017 Report Posted January 5, 2017 Witam Mam takie pytanie czy to normalne ze logowanie do systemu dlugo trwa ? ogolnie system szybko sie laduje al ejak pisze haslo tp jesy zapraszamy i chwille to trwa Quote
Hells Angels Posted January 5, 2017 Report Posted January 5, 2017 Długo to ile? Powyłączaj niepotrzebne usługi, zbędne programy ładowane razem z systemem. Przeczyść system, sprawdź antywirusem. Sprawdź jak wygląda to bez hasła. Quote
martinii Posted January 5, 2017 Report Posted January 5, 2017 U mnie długo to trwało przez dysk zmapowany sieciowy. Usunąłem i jest ok. @Tapatalk Quote
Guest ireczek38 Posted January 6, 2017 Report Posted January 6, 2017 denerwuje mnie ta 8.1 chyba wroce do 10 Długo to ile? Powyłączaj niepotrzebne usługi, zbędne programy ładowane razem z systemem. Przeczyść system, sprawdź antywirusem. Sprawdź jak wygląda to bez hasła. z autostartu wyłączyłem a samo logowanie trawa od 45 do 60 s Quote
Hells Angels Posted January 6, 2017 Report Posted January 6, 2017 denerwuje mnie ta 8.1 chyba wroce do 10 Ja na W 8.1 dość długo pracowałem i przez ten czas robiłem wiele formatów i nigdy nie miałem takiego problemu z długim uruchamianiem się. U mnie na starym 9-cio letnim laptopie (dysk SSD) system uruchamiał się 17 - 20 sekund. Są jakieś programy, które pokazują jak długo uruchamia się Windows i które programy czy usługi jak długo się wczytują, sam kiedyś miałem zainstalowany taki programik ale teraz nie pamiętam jego nazwy. Quote
renatan Posted January 6, 2017 Report Posted January 6, 2017 Glary Utilities 5 pokazuje i ma możliwość wyłączenia można tez naszym Odkurzacz-em Quote
Guest ireczek38 Posted January 6, 2017 Report Posted January 6, 2017 Ja na W 8.1 dość długo pracowałem i przez ten czas robiłem wiele formatów i nigdy nie miałem takiego problemu z długim uruchamianiem się. U mnie na starym 9-cio letnim laptopie (dysk SSD) system uruchamiał się 17 - 20 sekund. Są jakieś programy, które pokazują jak długo uruchamia się Windows i które programy czy usługi jak długo się wczytują, sam kiedyś miałem zainstalowany taki programik ale teraz nie pamiętam jego nazwy. nie wiem czy to istotne ale przywrociem 8.1 z recovery wczesniej mialem 10 ale z w rejestrze, zj*balem Quote
Hells Angels Posted January 6, 2017 Report Posted January 6, 2017 nie wiem czy to istotne ale przywrociem 8.1 z recovery wczesniej mialem 10 ale z w rejestrze, zj***lem Na recovery był system dostarczony z laptopem? Możesz spróbować czystej instalacji. Quote
Recommended Posts