klimek69 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 Od jakiegoś czasu nie działa mi tak zwany hybrid boot w win 8.1. Dodam że opcja "włącz szybkie uruchamianie" jest włączona, hibernacja również a pomimo tego system uruchamia się standardowo. Miałby ktoś jakiś pomysł na naprawę. Cytuj
balusiek Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 Spróbuj wyłączyć i włączyć plik hibernacji. Wiersz poleceń (admin) i komendy: powercfg /h offpowercfg /h on restart. Cytuj
klimek69 Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 Niestety nic to nie dało. Nie jest mi jakoś ta funkcja bardzo potrzebna ale ciekaw jestem co może być przyczyną. Cytuj
klimek69 Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2014 A tutaj sprawdzałeś? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak sprawdzałem, przywróciłem wszystko na domyślne ustawienia i dalej nic. Cytuj
TeBabok Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2014 Klimek69 instaluje windows 8.1 boot pen z UEFI masz tablicą partycji GPT?Jesli nie GPT tz (UEFI Firmware od Bios) nie da Fast boot, Fast Post, Hybrid Boot.UEFI z GPT by Fast boot, Fast Post, Hybrid Boot --> YEEEES Strona ENG: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Zecik123 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Miałem ten czarny ekran z kursorem myszy na 4 stacjonarnych komputerach po każdym uruchamianiu (ze stanu wyłączenia). Mogłem uruchomić je tylko przyciskiem reset na obudowie. Zmieniłem kompletnie plany zasilania we wszystkich komputerach. Panel sterowania --> Opcje zasilania Po naciśnięciu przycisku zasilania - Zamknij Nie wymagaj hasła Włącz szybkie uruchamianie - Nie Uśpij - Nie Hibernacja - Nie Zablokuj - Nie Wyłącz ekran - Nigdy Przełącz komputer w tryb uśpienia - Nigdy Pojechałem oczywiście po całości. Jak będę miał więcej czasu to może przetestuję która opcja jest winna. Teraz mam spokój bo uruchamia się dłużej ale na 100%. P.S. MS musi poprawić opcję szybkiego bootowania. Podejrzewam, że coś nie wyszło z pogodzeniem hibernacji dla przenośnych i stacjonarnych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi