Raiven Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 1. Od roku mam legalnego Windows 8.1 BOX na laptopie. Wiem, że aby zainstalować go na drugim kompie, najpierw musiałbym usunąć go z laptopa aby wszystko było zgodnie z licencją. Natomiast czy gdybym zainstalował go teraz na drugim kompie to aktywacja klucza przeszła by bez problemu i MS nagle nie wywalił mi info na pół ekranu, że klucz jest jednocześnie używany na dwóch urządzeniach? Ponoć instalowanie klucza na wielu urządzeniach w bardzo krótkim czasie mogłoby być problematyczne, a tu jest drugi komp po roku. 2. Czy jest gdzieś w necie dostępna jakaś zbiorcza lista aktualizacji Windows 7/8.1 których nie zaleca się z jakiegoś powodu instalować lub zaleca się je usunąć? Google wyrzuca mi pojedyncze tematy z kilkoma poprawkami odnośnie telemetrii lub problemów ze stabilnością po aktualizacji. Jestem świeżo po instalacji Win 8.1 Pro, ważnych aktualizacji jest 90, a opcjonalnych 120. Cytuj
VACek Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 Uściślij tytuł, co do 2. było gdzieś na forum trzeba poszukać Cytuj
Gość kmito Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 Jestem świeżo po instalacji Win 8.1 Pro, ważnych aktualizacji jest 90, a opcjonalnych 120. A zainstaluj sobie czysty system z tego forum. I masz problem z głowy. Zazwyczaj te "niezalecane" nie są zintegrowane. Cytuj
Raiven Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 @kmito nie do końca rozumiem, ja mam zainstalowany czysty system, bez modyfikacji, stąd tyle łatek do pobrania z WIndows Update . Chyba, że masz na myśli czysty z już zintegrowanymi łatkami jak ten z linku podanego na tym forum: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pisząc niezalecane chodzi mi również o łatki z telemetrią i inny crap z punktu widzenia użytkownika. Według MS wszystko jest mocno zalecane . Cytuj
Gość DRAGO Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 Powiem tak ja mam windows 7 ultimate box pl i instaluje czy na byle jakim pc na 1 mam 32bit na 2 mam 64bit i na tym samym key i jest ok. Tylko ze teraz na nowym pc mam windows 10 pro 64bit pl i tez na key z windows 7 ultimate. Cytuj
Gość kmito Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 Tak mam na myśli system ze zintegrowanymi łatkami, ale ten: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi