Skocz do zawartości

Oryginalny klucz na 2 urządzeniach oraz lista niezalecanych poprawek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Od roku mam legalnego Windows 8.1 BOX na laptopie. Wiem, że aby zainstalować go na drugim kompie, najpierw musiałbym usunąć go z laptopa aby wszystko było zgodnie z licencją. Natomiast czy gdybym zainstalował go teraz na drugim kompie to aktywacja klucza przeszła by bez problemu i MS nagle nie wywalił mi info na pół ekranu, że klucz jest jednocześnie używany na dwóch urządzeniach? Ponoć instalowanie klucza na wielu urządzeniach w bardzo krótkim czasie mogłoby być problematyczne, a tu jest drugi komp po roku.

2. Czy jest gdzieś w necie dostępna jakaś zbiorcza lista aktualizacji Windows 7/8.1 których nie zaleca się z jakiegoś powodu instalować lub zaleca się je usunąć? Google wyrzuca mi pojedyncze tematy z kilkoma poprawkami odnośnie telemetrii lub problemów ze stabilnością po aktualizacji. Jestem świeżo po instalacji Win 8.1 Pro, ważnych aktualizacji jest 90, a opcjonalnych 120.

Opublikowano

Jestem świeżo po instalacji Win 8.1 Pro, ważnych aktualizacji jest 90, a opcjonalnych 120.

A zainstaluj sobie czysty system z tego forum.

I masz problem z głowy.

Zazwyczaj te "niezalecane" nie są zintegrowane. 

Opublikowano

@kmito nie do końca rozumiem, ja mam zainstalowany czysty system, bez modyfikacji, stąd tyle łatek do pobrania z WIndows Update :). Chyba, że masz na myśli czysty z już zintegrowanymi łatkami jak ten z linku podanego na tym forum: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Pisząc niezalecane chodzi mi również o łatki z telemetrią i inny crap z punktu widzenia użytkownika. Według MS wszystko jest mocno zalecane ;).

Opublikowano

Powiem tak ja mam windows 7 ultimate box pl i instaluje czy na byle jakim pc na 1 mam 32bit na 2 mam 64bit i na tym samym key i jest ok. Tylko ze teraz na nowym pc mam windows 10 pro 64bit pl i tez na key z windows 7 ultimate.

Opublikowano

Tak mam na myśli system ze zintegrowanymi łatkami, ale ten:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]