dejffid Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2016 Witam, jestem na forum nowym użytkownikiem, nie jestem pewien czy to odpowiednie miejsce na ten temat. Jeżeli nie, to proszę o przeniesienie tematu. mam nadzieję, że mi ktoś pomoże w moim problemie. Chodzi o to,że kombinuję sobie z cmd i poleceniami.. utworzyłem sobie archiwum samorozpakowywujące z rozszerzeniem exe. utworzyłem również osobny plik z rozszerzeniem cmd i zastanawia mnie czy da się ominąć konieczność kliknięcia Wypakuj po odpaleniu pliku. Chodzi mi czy dałoby się jakoś w pliku *.cmd podczas rozpakowywania przeskoczyć część pracy, by plik rozpakował się samoistnie w jakieś tam lokalizacji. Być może jest to nie możliwe w prosty sposób, a może wystarczy odpowiedni parametr w poleceniu w plik cmd mam jedynie start plik.exe następnie wyskakuje okienko w którym trzeba wskazać gdzie to wypakować i trzeba kliknąć wypakuj. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz. Cytuj
razor1995 Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2016 Pokombinuj z przełącznikami: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Szczególnie -s (musisz mieć ustawioną ścieżkę) W przypadku 7zip: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W przypadku WinRar: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] P.S. Popraw nazwę tematu na adekwatną do problemu Cytuj
dejffid Opublikowano 11 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2016 Temat w sumie do zamknięcia. Udało się poprzez dodanie przełącznika -s. start kms.exe -s rozpakowuje się w katalogu w którym znajduje się plik exe. Dzięki wielkie za pomoc. P.S nie mogę znaleźć opcji zmiany nazwy tematu... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi