Lech Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 W Windows 10 Insider Preview Build 14946 oraz Windows 10 Insider Preview Build 14951 zaistniał u mnie problem użytkowania Internet Explorera tzn zacina się iwyskakuje okienko z opisem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zmusza mnie to do przesiadki na Firefoxa ale potrzebniejszy jest IE. Mój sprzęt to ASUS K50IJ ,pamięć 4GB, dysk 1 TB Proszę poradźcie co poprawić . Na wcześniejszych buildach tego problemu nie było. Obecnie robiłem czystą instalkę i coś nie tak ,po przeładowaniu kręciołek kręci i kręci a pod spodem napis czekaj, i nic więcej. Przy czystej instalce z buldem 14931 oraz 14936 a także 14942 jest super. Chyba za stary laptop Cytuj
VACek Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 Polecam Cent Brrowser Cytuj
razor1995 Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 Spróbuj sfc /scannow i daj wynik. Cytuj
Lech Opublikowano 22 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2016 Spróbuj sfc /scannow i daj wynik. Wiem , że trochę to trwało ale najpierw poćwiczyłem moje umiejętności. Chciałem zrobić czystą instalkę z buldem 14951 ale po kilkakrotnych prubach dochodziło do wyszukania sieci i dalej szlaban. Cały czas był napis "Czekaj" i czekałem nawet całą noc i nic. Po tych zagrywkach na czysto zainstalowałem buld 14936 ,stwierdziłem że jest super to posunołem się dalej i na to dałem aktualizację buldem 14951 i zrobiłem sfc /scannow tak jak proponowałeś , oto poniżej wynik Microsoft Windows [Version 10.0.14951] © 2016 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone. C:\WINDOWS\system32>sfc /scannow Beginning system scan. This process will take some time. Beginning verification phase of system scan. Verification 100% complete. Windows Resource Protection did not find any integrity violations. C:\WINDOWS\system32> Cytuj
VACek Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2016 tak ponieważ nowe buildy (insider) są przeznaczone do instalacji w postaci aktualizacji, instalacja na czysto niejednokrotnie sprawia problemy Cytuj
razor1995 Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2016 Spróbujcie podmienić tylko install.wim (wymaga przekompresowania) w ISO czystego Win10 TH2. Pliki instalatora pobierane przez decryptera mają błędy, zawsze robię tak swoje ISO jak wrzucam i nic się nie dzieje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi