Strato Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2016 Więc tak witam długi czas tutaj nie zaglądałem a to z tego względu że posiadam jeszcze Winde 7 gdzieś z 2014 roku wydaną przez Mr.T (ta która jest odświeżana co kwartał, wtedy była co miesiąc lub dwa). Do formatu zmusza mnie tym bardziej fakt że na dniach wymieniam swoją kartę graficzną w komputerze więc wypisze już tę przyszłą specyfikacje: - i5 3470 - GTX 1060 6gb -16 gb ram działające w tej chwili na 1866 cl8 - ssd 120 gb samsunga chyba to 840 - zwykly dysk przenośny WD My Passport ultra terabajtówka stale podpięty do kompa - płyta jakaś msi mało dostępna (kupiona po taniości) wiem że na chipie z77 Na obecnej Windzie nie działa mi tylko podłączenie drukarki, po prostu mi jej nie wykrywa a jest mi potrzebna. Komputer będzie służył w 70% do rozrywki czyli gry youtube itp. a te 30% do obróbki video i nauki PHP. Co do modyfikacji Win 10 tutaj jestem nie bardzo przekonany bo dużo użytkowników pisało o jej niestabilności. Wstępnie biorę pod uwagę kolejną wersje tej samej windy czyli: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - jednak z tego co widzę tutaj nie zostały usunięte te szpiegi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - tutaj znowu mam obawy czy wyżej wymienione rzeczy które potrzebuje będą działać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - tutaj analogicznie to samo do linku drugiego Czytałem opisy, komentarze ale nie potrafię się zdecydować. Chciałbym żeby system chociaż z rok postał bo już wyrosłem z tej zabawy w częste formaty i w ogóle brak mi też już na to czasu bo praca itp. W moim odczuciu numer 3 jest chyba dla mnie w tej chwili najbardziej przekonywujący ale chciałbym wysłuchać też jakiejś porady, dzięki Dobra doczytałem jeszcze że w 1 linku nie ma szpiegów, jednak przy kolejnych update Windy zostanie on tym zainfekowany więc wolałbym to mieć już odgórnie wyłączone. Więc chyba sam już sobie odpowiedziałem i numerek 3 będzie najlepszy bo dwójka to kastrat naciskająca wyłącznie na gry
razor1995 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2016 Na takim sprzęcie modyfikacja nie da ci nic poza problemami. Mody mają wycinane wiele rzeczy, rozbudowane programy do obróbki wideo (choćby Vegas) pod niektórymi modyfikacjami mają problemy. Szczerze powiedziawszy to na modyfikację masz za drobry sprzęt. Ja bym tutaj polecał czysty Windows 10 1607 (Anniversary): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] albo czysty Windows [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] */OFFTOPIC/* Co do szumnie nazywanych przez niektórych "szpiegów". gdy nie korzystałem z Windows 10 uważałem tak, jak wy, że to jeden wielki koń trojański naszpikowany nowinkami prosto od NSA. Jednak od paru ładnych miesięcy korzystam z tego systemu codziennie w pracy i w domu i jakoś nie odczuwam żadnego szpiegowania. Do domu jeszcze nie wpadli mi smutni panowie, a oprogramowanie mam z różnych źródeł. Za to po osunięciu tych rzeczy skryptem system zaczął się sypać, wiele rzeczy nie działało, a blokowanie w hosts narobiło mi problemów z połączeniem sieciowym. Jeśli boisz się "szpiegowania" zajrzyj tutaj. Jeśli tylko masz Androida i jesteś zalogowany do Google, to Wielki Brat patrzy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to jest szpiegowania, a nie zbieranie danych telemetrycznych Na koniec dobra rada - boisz się szpiegowania - napisz własny system operacyjny
Strato Opublikowano 12 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2016 W sumie masz trochę racji jednak podłoże psychiczne jest obciążone Lepiej być tego nieświadomym niż świadomie dać siebie obserwować
stens Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2016 W sumie masz trochę racji jednak podłoże psychiczne jest obciążone Lepiej być tego nieświadomym niż świadomie dać siebie obserwować A czy używasz Google?, tam masz "szpiegów" i to Tobie nie przeszkadza. Na pewno Google więcej wie o Tobie niż MS. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
podlos Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2016 szkoda na takim komputerze kombinować polecam zainstalować czystą 10 1607 64-bit: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 7 czy 8, nie opłaca się instalować na taki sprzęt, szczególnie jeśli grasz w gry.
VACek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi