Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)
Chciałem dziś prosić was o pomoc
Mam starego blaszaka
Celeron 2,8 GHz
1 GB Ram DDR
Geforce 6200 AGP 8X
Jaka modyfikacja będzie na niego najlepsza ( pod uwagę biorę tylko Windows 7 ). Może być ekstremalnie okrojona, tak by zmieściła się na CD. Nie musi być w języku Polskim. Fajnie by było gdyby instalator oparty był na WIM-ie ( ESD mój komputer nie lubi niestety :P )
Każdą modyfikację wezmę pod uwagę, nawet najbardziej "egzotyczną" :D
Najważniejsze by była jak najmniej zasobożerna :D
Za wszystkie rady z góry dzięki ! :)

Opublikowano

Powiem tylko tyle. Jeżeli wejdziesz na YT to twój PC będzie i tak się dławił html-em. Więc postaw czystego windows 7 starter z aktualizacjami. Jeżeli akceptujesz linuxa (pod taki pc najlepiej by ci działał :) ) To polecam Antergos z Xfce. 

Opublikowano

pod uwagę biorę tylko Windows 7
Celeron (strzelam - socket 478), 1GB - nie widzę tego.

Najważniejsze by była jak najmniej zasobożerna

Łohoho, z tym będzie problem. Nawet okrojone potrafią wejść za skórę jeśli chodzi o zużycie (instalowałem, widziałem więc wiem). To nie sztuka zainstalować system, który został do maxa powycinany - zawsze albo to nie działa albo tamto i po co komu taka 7'mka z której i tak nie będzie się dało bez nerwów korzystać? Czasem, żeby nowszy system zainstalować trzeba poświęcić kilka stówek - albo na tajle, albo nowszego kompa. Coś za coś. :)

Przypomniała mi się pewna osoba, która podobnie myślała jak Ty... no inaczej nie ma opcji. Albo lagi, zwisy i te inne albo wykładasz na lepszy sprzęt. Zauważ, że nowszy system wymaga w miarę stabilnego sprzętu. Jak masz się bawić systemami to XP albo Linux, nie ładuj się w Windowsa 7, bo wiem że to odinstalujesz max po 3 dniach.
Opublikowano

Zasobożerność, to pojęcie względne. Do czego komp ma służyć? Jeśli nie do Internetu, to rozmawiamy dalej... Siódemki tutaj nie polecam, ale możesz poczytać o [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].

Opublikowano

Komputer, jak wiadomo głównie internet, multimedia i office :D
Nie jestem graczem więc luz :D
ThinPC miałem i dławił się niestety. Z włączonym PlayOnline po starcie umiał "zjeść" 500 MB RAM. Linux to trochę nie moja bajka choć mógłbym spróbować :D

Opublikowano

Celeron 2,8 (S478), 1GB RAM, Windows 7, Internet, multimedia, halucynacja, hemoglobina, taka... sytuacja...

Jeśli ThinPC jest za ciężki dla Twojego sprzętu, to ładnie działający Win 7 widzę na nim wyłącznie w trybie tekstowym.

Pomyśl lepiej o [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub o jakimś Linuxie z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] włącznie.

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie