mario995 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Witam Chciałem dziś prosić was o pomocMam starego blaszakaCeleron 2,8 GHz1 GB Ram DDRGeforce 6200 AGP 8XJaka modyfikacja będzie na niego najlepsza ( pod uwagę biorę tylko Windows 7 ). Może być ekstremalnie okrojona, tak by zmieściła się na CD. Nie musi być w języku Polskim. Fajnie by było gdyby instalator oparty był na WIM-ie ( ESD mój komputer nie lubi niestety )Każdą modyfikację wezmę pod uwagę, nawet najbardziej "egzotyczną" Najważniejsze by była jak najmniej zasobożerna Za wszystkie rady z góry dzięki !
gDirt Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Powiem tylko tyle. Jeżeli wejdziesz na YT to twój PC będzie i tak się dławił html-em. Więc postaw czystego windows 7 starter z aktualizacjami. Jeżeli akceptujesz linuxa (pod taki pc najlepiej by ci działał ) To polecam Antergos z Xfce.
Miastowy Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 pod uwagę biorę tylko Windows 7 Celeron (strzelam - socket 478), 1GB - nie widzę tego. Najważniejsze by była jak najmniej zasobożerna Łohoho, z tym będzie problem. Nawet okrojone potrafią wejść za skórę jeśli chodzi o zużycie (instalowałem, widziałem więc wiem). To nie sztuka zainstalować system, który został do maxa powycinany - zawsze albo to nie działa albo tamto i po co komu taka 7'mka z której i tak nie będzie się dało bez nerwów korzystać? Czasem, żeby nowszy system zainstalować trzeba poświęcić kilka stówek - albo na tajle, albo nowszego kompa. Coś za coś. Przypomniała mi się pewna osoba, która podobnie myślała jak Ty... no inaczej nie ma opcji. Albo lagi, zwisy i te inne albo wykładasz na lepszy sprzęt. Zauważ, że nowszy system wymaga w miarę stabilnego sprzętu. Jak masz się bawić systemami to XP albo Linux, nie ładuj się w Windowsa 7, bo wiem że to odinstalujesz max po 3 dniach.
piosylant Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zasobożerność, to pojęcie względne. Do czego komp ma służyć? Jeśli nie do Internetu, to rozmawiamy dalej... Siódemki tutaj nie polecam, ale możesz poczytać o [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].
mario995 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Komputer, jak wiadomo głównie internet, multimedia i office Nie jestem graczem więc luz ThinPC miałem i dławił się niestety. Z włączonym PlayOnline po starcie umiał "zjeść" 500 MB RAM. Linux to trochę nie moja bajka choć mógłbym spróbować
piosylant Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Celeron 2,8 (S478), 1GB RAM, Windows 7, Internet, multimedia, halucynacja, hemoglobina, taka... sytuacja... Jeśli ThinPC jest za ciężki dla Twojego sprzętu, to ładnie działający Win 7 widzę na nim wyłącznie w trybie tekstowym. Pomyśl lepiej o [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub o jakimś Linuxie z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] włącznie.
mario995 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Pięknie to ująłeś Dzięki za radę sprawdzę tego XP-ka
Miastowy Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Pomyśl lepiej o tym XP Mógłby mieć nawet czystego XP, ale to już zależy od niego.
VACek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi