gDirt Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Witam. Od razu piszę - wiem , że jak coś chcę pograć to lepiej windows ale traktuje to jako eksperyment.. Chodzi o może nie od razu najlepszy ale najstabilniejszy wraz z jądrem oprócz cho****ego Archa. CPU: AMD E-240 @ 1x1,5ghz GPU: AMD RADEON HD 6310 @ 512mb RAM: 2GB
Mytmakiw Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Swego czasu, na podobnym komputerze używałem Xubuntu. Chyba że wolisz coś bardziej klasycznego, to bym wypróbował Debiana.
gDirt Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Hm. Sprawdzę. Czelam na dalsze propo
P.47 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Spróbuj również też Elementary OS
Uri0550 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Mint, lubuntu RN3 PRO & Tapatalk
danterape Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Mint miażdzy obecnie ubuntu. Dystrybucji jest tak dużo, że ciężko coś polecić. Jako pierwszy linux - polecam minta. elementary OS to z kolei linux robiony na wzór maca, i choć wygląda rewelacyjnie jest imho mniej stabilny od minta.
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Miałem Lubuntu i mi się spodobał ale Windows jest dużo lepszy... chociażby Windows Xp... no i jaki jest sens przechodzić na Linuxa na coś gorszego od Windows.
mateusz73 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Ja bym polecił Ubuntu jak dla mnie bardzo dobra dystrybucja i dużo rzeczy działa dobrze na tym linuxie
FAFAŁ Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Miałem Lubuntu i mi się spodobał ale Windows jest dużo lepszy... chociażby Windows Xp... no i jaki jest sens przechodzić na Linuxa na coś gorszego od Windows. To podaj jakiś przykład ze tym lepszym ktoś naprawił ten gorszy system . Pytanie w wątku jest jasne . Ja polecam minciora
gDirt Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Miałem Lubuntu i mi się spodobał ale Windows jest dużo lepszy... chociażby Windows Xp... no i jaki jest sens przechodzić na Linuxa na coś gorszego od Windows. Hmmm. w Nowszych grach oczywiście - Windows wygrywa ale popatrz na testy na starsze gry ( tylko te mi pójdą. Np. Spintires) Użytkownicy dostali przyśpieszenia (+15FPS) I chcę przetestować jak w temacie napisałem . Spróbuj również też Elementary OS Niestety - już na początku widać , że zacina się jak cho... . Temat można zamknąć - Wezmę Lubuntu lub Xubuntu.
podlos Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Hmmm. w Nowszych grach oczywiście - Windows wygrywa ale popatrz na testy na starsze gry ( tylko te mi pójdą. Np. Spintires) Użytkownicy dostali przyśpieszenia (+15FPS) I chcę przetestować jak w temacie napisałem . Niestety - już na początku widać , że zacina się jak cho... . Temat można zamknąć - Wezmę Lubuntu lub Xubuntu. Tylko co nie zrobisz ten linux będzie działał podobnie do windowsa albo i gorzej. Masz po prostu za słaby sprzęt. Możesz się pobawić ale jako że masz 1 rdzeń i to 1,5Ghz nie wróżę nic dobrego.
gDirt Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Tylko co nie zrobisz ten linux będzie działał podobnie do windowsa albo i gorzej. Masz po prostu za słaby sprzęt. Możesz się pobawić ale jako że masz 1 rdzeń i to 1,5Ghz nie wróżę nic dobrego. ... Ja już posiadam na nim Xubuntu bez sterowników i starym jądrem - i już 10x razy lepiej od XP-ka chodzi więc chyba coś u ciebie tylko tak jest
podlos Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 ... Ja już posiadam na nim Xubuntu bez sterowników i starym jądrem - i już 10x razy lepiej od XP-ka chodzi więc chyba coś u ciebie tylko tak jest No może i chodzi ale pouzywaj np. przeglądarki. Na pewno nie będzie chodzić 10 razy lepiej.
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Ja Ci polecam tego windowsa od @Mr.T [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Miałem go na swoim Asus EeePC 1201HAG z intel atom Działał szybciej niż oryginalny XP. Masz za słaby sprzęt to prawda. Spróbuj ten mod,który Ci podałem Nie zauważyłem posta nr. #12 Ale możesz i tak popróbować z tym modem Chyba,że zostajesz na Linuksie
gDirt Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 No może i chodzi ale pouzywaj np. przeglądarki. Na pewno nie będzie chodzić 10 razy lepiej. Tylko , że na podstawie przeglądarki : Slimjet właśnie napisałem , ze chodzi 10 razy lepiej. A po 2. Mogłbyś przeczytać co napisałem w poście #1 : " Traktuję To jako " EKSPERYMENT " a ty robisz Off Topa
peerik Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Skoro distra oparte na Archu sprawiają jakieś problemy (a szkoda prawde mówiąc) to najłatwiejszym rozwiązaniem bedzie coś debianowego, jw Mint lub *buntu. Jako eksperyment możesz także spróbować OpenSUSE oraz Fedore
podlos Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 @Qhuerte a jaki xubuntu dokłanie masz?
gDirt Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 @Qhuerte a jaki xubuntu dokłanie masz? Miałem Xubuntu na podstawce Ubuntu LTS 16.4.1
Baltramiejus Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Hej, jeśli szukasz czegoś sprawdzonego z dobrym supportem to polecam wszelkie wariacje na ubuntu, łatwa dostępność do repozytoriów i dużo więcej porad jeśli wynikną problemy. Ja mam EeePC Asus X101CH i mam zainstalowanego Linux Lite 3.0 bazujący na ubuntu 16 więc świerzynka a w środowisku xfce czyli domyślna wariacja, która była wymienina wielokrotnie Xu..tu. Jest jeszcze jedna alternatywa WattOS - osobiście nie używałem ale również podstawą jest ubu.. (nacisk na oszczędność energii) Co do Linux Lite to wszystkie stare graty u mnie na tym pracują ze względu na wysoką kulturę tejże pracy Goła wersja posiada praktycznie wszystko co potrzeba do użytkowania biurowego, a do tego mam opcje doinstalowania z przyzwoitego "Lite software" między innemu Wine gotowe do pracy po zainstalowaniu (FOline2 - działa bez problemu) Niestety Mozilla jest opasła tak jak i Opera wiec polecam QupZille jak przeglądarkę alternatywną. Mam nadzieje że coś pomogłem.
m4sk1n Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2016 Co takiego złego w Archu? Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka
darkowal Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2016 Przetestuj Debian 8.5 Jessie jest stabilny repozytory najnowsze i jak ktoś woli i lubi instalować z terminala postawiłem na nim Skype i Tor ( Wysłane z satelity Falcon 9 )
VACek Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi