Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od razu piszę - wiem , że jak coś chcę pograć to lepiej windows ale traktuje to jako eksperyment..

Chodzi o może nie od razu najlepszy ale najstabilniejszy wraz z jądrem oprócz cho****ego Archa.

CPU: AMD E-240 @ 1x1,5ghz

GPU: AMD RADEON HD 6310 @ 512mb

RAM: 2GB

Opublikowano

Mint miażdzy obecnie ubuntu. Dystrybucji jest tak dużo, że ciężko coś polecić. Jako pierwszy linux - polecam minta. elementary OS to z kolei linux robiony na wzór maca, i choć wygląda rewelacyjnie jest imho mniej stabilny od minta.

Opublikowano

Miałem Lubuntu i mi się spodobał ale Windows jest dużo lepszy... chociażby Windows Xp... no i jaki jest sens przechodzić na Linuxa na coś gorszego od Windows.

Opublikowano

Miałem Lubuntu i mi się spodobał ale Windows jest dużo lepszy... chociażby Windows Xp... no i jaki jest sens przechodzić na Linuxa na coś gorszego od Windows.

To podaj jakiś przykład ze tym lepszym ktoś naprawił ten gorszy system . Pytanie w wątku jest jasne . Ja polecam minciora

Opublikowano

Hmmm. w Nowszych grach oczywiście - Windows wygrywa ale popatrz na testy na starsze gry ( tylko te mi pójdą. Np. Spintires) Użytkownicy dostali przyśpieszenia (+15FPS) I chcę przetestować jak w temacie napisałem ;).

Spróbuj również też Elementary OS :)

Niestety - już na początku widać , że zacina się jak cho... :D .

Temat można zamknąć - Wezmę Lubuntu lub Xubuntu.

Opublikowano

Hmmm. w Nowszych grach oczywiście - Windows wygrywa ale popatrz na testy na starsze gry ( tylko te mi pójdą. Np. Spintires) Użytkownicy dostali przyśpieszenia (+15FPS) I chcę przetestować jak w temacie napisałem ;).

Niestety - już na początku widać , że zacina się jak cho... :D .

Temat można zamknąć - Wezmę Lubuntu lub Xubuntu.

Tylko co nie zrobisz ten linux będzie działał podobnie do windowsa albo i gorzej. Masz po prostu za słaby sprzęt. Możesz się pobawić ale jako że masz 1 rdzeń i to 1,5Ghz nie wróżę nic dobrego.

Opublikowano

Tylko co nie zrobisz ten linux będzie działał podobnie do windowsa albo i gorzej. Masz po prostu za słaby sprzęt. Możesz się pobawić ale jako że masz 1 rdzeń i to 1,5Ghz nie wróżę nic dobrego.

... Ja już posiadam na nim Xubuntu bez sterowników i starym jądrem - i już 10x razy lepiej od XP-ka chodzi więc chyba coś u ciebie tylko tak jest ;)

Opublikowano

... Ja już posiadam na nim Xubuntu bez sterowników i starym jądrem - i już 10x razy lepiej od XP-ka chodzi więc chyba coś u ciebie tylko tak jest ;)

No może i chodzi ale pouzywaj np. przeglądarki. Na pewno nie będzie chodzić 10 razy lepiej.
Opublikowano

Ja Ci polecam tego windowsa od @Mr.T

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Miałem go na swoim Asus EeePC 1201HAG z intel atom ;)

Działał szybciej niż oryginalny XP.

Masz za słaby sprzęt to prawda.

Spróbuj ten mod,który Ci podałem ;)

Nie zauważyłem posta nr. #12

Ale możesz i tak popróbować z tym modem :P

Chyba,że zostajesz na Linuksie :)

Opublikowano

No może i chodzi ale pouzywaj np. przeglądarki. Na pewno nie będzie chodzić 10 razy lepiej.

Tylko , że na podstawie przeglądarki : Slimjet właśnie napisałem , ze chodzi 10 razy lepiej. A po 2. Mogłbyś przeczytać co napisałem w poście #1 : " Traktuję To jako " EKSPERYMENT " a ty robisz Off Topa

Opublikowano

Skoro distra oparte na Archu sprawiają jakieś problemy (a szkoda prawde mówiąc) to najłatwiejszym rozwiązaniem bedzie coś debianowego, jw Mint lub *buntu.

Jako eksperyment możesz także spróbować OpenSUSE oraz Fedore :)

Opublikowano

Hej, jeśli szukasz czegoś sprawdzonego z dobrym supportem to polecam wszelkie wariacje na ubuntu, łatwa dostępność do repozytoriów i dużo więcej porad jeśli wynikną problemy. 

Ja mam EeePC Asus X101CH i mam zainstalowanego Linux Lite 3.0 bazujący na ubuntu 16 więc świerzynka a w środowisku xfce czyli domyślna wariacja, która była wymienina wielokrotnie Xu..tu. 

Jest jeszcze jedna alternatywa WattOS - osobiście nie używałem ale również podstawą jest ubu.. (nacisk na oszczędność energii) 

Co do Linux Lite to wszystkie stare graty u mnie na tym pracują ze względu na wysoką kulturę tejże pracy ;) 

Goła wersja posiada praktycznie wszystko co potrzeba do użytkowania biurowego, a do tego mam opcje doinstalowania z przyzwoitego "Lite software"  między innemu Wine gotowe do pracy po zainstalowaniu (FOline2 - działa bez problemu) 

Niestety Mozilla jest opasła tak jak i Opera wiec polecam QupZille jak przeglądarkę alternatywną.

Mam nadzieje że coś pomogłem.

Opublikowano

Przetestuj Debian 8.5 Jessie jest stabilny repozytory najnowsze i jak ktoś woli i lubi instalować z terminala postawiłem na nim Skype i Tor

( Wysłane z satelity Falcon 9 )

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie