DanieI Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Witam, otóż znalazłem na strychu starego lapka w którym siedział jedno rdzeniowy procek i ledwo 512 RAMu, zrobiłem mu mały upgrade i szukam jakiegoś systemu który będzie w stanie umożliwić korzystanie z internetu na tym sprzęcie. Obecna specyfikacja: CPU: Intel Core Duo 2x 1.6 GHz GPU: SIS RAM: 1.75 GB DDR2 HDD: 120 GB Mam 51lite ale niestety połowa programów na nim w ogóle się nie odpala a chciałbym odpalić chociażby pewną grę w której laptop idealnie sprawdziłby się jako serwer ) Linux też jest problematyczny bo nie na wszystkich środowiskach po prostu działa, a i tak jest problem z zainstalowaniem sterów od grafiki czy WiFi bo nie ma ich w oficjalnych repozytoriach.
DanieI Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Sądzisz że będzie lepszy od chociażby kastrowanego XPka ?? Będzie go używać głównie młodsza siostra więc Facebook czy YouTube byłby najczęściej używany. Ewentualnie jakaś modyfikacja tej 7 lub coś w tym stylu, myślałem nawet nad W10
m4s Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Spróbuj tego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
annonying_anoni Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 @m4s Popieram , od siebie win micros
DanieI Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Instalowałem 3 razy, po pierwszym boocie za każdym razem bluescreen :/
gDirt Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Postaw modyfikację Win7 Starter notebook od Mr.t
DanieI Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Chodzi pewnie o to że tryb dysku mam tylko IDE, niestety w biosie nie da sie zmienić na AHCI. Co mi zostaje w tym wypadku?
WinSxS Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 WinSvr2003, próbuj może ewentualnie 8.1 Pro
VACek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi