jogi109 Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2016 Witajcie Posiadam Della Inspirona 5558. Wgrałem oryginalnego ze strony Microsoftu Win 8.1, zainstalowałem wszsytkie sterowniki ze strony Della, McAfee i jest problem. Występował też na poprzednim Windows 7- działo, działało i przestało- dziwne. Do rzeczy: łączyłem się z kompem z telefonu przez Bluetooth, puszczałem muzyke z drugiego pokoju i odtwarzałem na kompie podłączonym do stereo. Teraz nie działa. Sparować oba urządzenia można jedynie z poziomu komputera (z poziomu telefonu nie wyskakuje kod). Po sparowaniu, nie da się po prostu wysłać pliku na komputer (wcześniej wysyłaliśmy, wyskakiwało na kompie takie okienko z folderem docelowym i gotowe- teraz nie wyskakuje). Obecnie trzeba wejść w odbieranie pliku itp. Ponadto, nie da się połączyć na telefonie z komputerem. Jest nie aktywne klikanie. Z komputerem mamy Sony VAIO mogę normalnie się połaczyć, tu sie nie da. Ani mój Galaxy S4, ani Galaxy S4 mojej mamy nie daje rady połączyć się z Dellem. Pisałem do Della- jak narazie nie pomogli. Macie jakieś pomysły? Jak jakieś screeny czy coś to piszcie- porobie Cytuj
piosylant Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2016 Aktualnie masz windowsowy sterownik Bluetooth zwany protezą. Pobierz dedykowany dla Twojego odbiornika. Jeśli DELL nie udostępnia go, spróbuj Toshiba Bluetooth Stack. Cytuj
jogi109 Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2016 Zainstalowałem wszystkie ze strony Della- do karty 2w1 WiFi i BT, a potem odinstalowałem w menedżerze wszystko od BT (4 pozycje), wszystko od WiFi (2 pozycje) i zainstalowałem pobrane bezpośrednio ze strony Intela (choć jak odinstalowałem je, to zanim odpaliłem instalator od sterowników Intela, to one sie same zainstalowały przez system) No i teraz po formacie zrobiłem wszystko tak, jak robiłem od zawsze- a na windows 7 działało. W pewnym momencie przestało, przeinstalowałem Win 7 i od tamtego czasu nie działa ani na Win 7 ani Win 8.1 jak widać Cytuj
piosylant Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2016 Nie rozumiem. Instalujesz sterowniki z pliku, a potem usuwasz przez Menedżer urządzeń... łącznie z wifi... Instalujesz coś z Intela, nie wiadomo co... Co Ty robisz? Cytuj
jogi109 Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2016 Najpierw instalowałem od Della. Nie działało- usunąłem sterowniki w menedżerze i zainstalowałem ponownie, ale pobrane bezpośrednio ze strony Intela. Usuwam też od wifi, bo tu jest chyba karta siecowa łączona wifi z BT Cytuj
annonying_anoni Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2016 Daj identyfikator urządzenia Cytuj
Hells Angels Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2016 Sam tego nie robię, ale możesz spróbować poprzez jakiś program do aktualizacji sterów i zobaczyć co pokaże np. DriverPack Solution Cytuj
jogi109 Opublikowano 31 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 GZH3P32 Jutro lub dziś wieczorem bede próbować [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Driver Pack Solution pokazał takie coś. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi