Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc w doborze systemu pod maszynę wymienioną w tytule :)

Specyfikacja:

Typ : Intel® Pentium® processor P6200 
Częstotliwość taktowania : 2.13 GHz

Pamięć:

Standardowa : 3,072 (2,048 + 1,024) MB
Możliwość rozszerzenia do : 8,192 MB
Technologia : DDR3 RAM (1066 MHz) 

Typ : ATI Mobility Radeon™ HD 5470 z obsługą technologii HyperMemory™ 
Ilość pamięci : 512 MB dedykowanej pamięci wideo RAM. Dostępną pamięć graficzną można rozszerzyć przy użyciu pamięci systemowej za pomocą technologii HyperMemory™: do 1753 MB przy zainstalowanych 3 GB pamięci systemowej i do 3571 MB przy 8 GB pamięci systemowej (w preinstalowanym 64-bitowym systemie operacyjnym) 
Typ pamięci : Pamięć wideo RAM typu DDR3 (połączenie pamięci wideo RAM i pamięci systemowej) 
Podłączona magistrala : PCI Express® 
Opublikowano

Mam podobną maszynę ( C660d-14e :) ) , więc na twoim miejscu postawiłbym  7 czyściocha lecz 32bit ( bo toshiba to smieszki i instalują 64bit na 3gb ramu :L ) , jeżeli nie przepadasz za 7 to polecam ci Vistę Home Basic x32 SP2 z pełnymi aktualizacjami , która jest nawet szybsza od 7 ( na 7 aktualizacje są ciężkie , lecz Vistowskie aktualizacje dodały skrzydeł systemowi :) ).

Opublikowano

Przy okazji zapytam :-) co dają (zmieniają) modyfikację Windowsa tutaj zamieszczone? Dobrze zrozumiałem, że zawierają one aktualizacje i dzięki temu nie będę musiał ściągać zbyt wielu aktualizacji po postawieniu systemu? W moim przypadku polecasz instalować właśnie jakąś z modyfikacji 7 czy normalną wersję? Jaką najlepiej? Home? Ultimate?

Opublikowano

Przy okazji zapytam :-) co dają (zmieniają) modyfikację Windowsa tutaj zamieszczone? Dobrze zrozumiałem, że zawierają one aktualizacje i dzięki temu nie będę musiał ściągać zbyt wielu aktualizacji po postawieniu systemu? W moim przypadku polecasz instalować właśnie jakąś z modyfikacji 7 czy normalną wersję? Jaką najlepiej? Home? Ultimate?

Modyfikacje ale zależy jakie - wszystkie dają aktualizacje oprócz aktualizacje W10 oraz Telemetrii. Ale mógłbyś powiedzieć do czego potrzebujesz systemu? Do gier ? Internetu , filmów ?  Każdy system ma swoje plusy i minusy.. Podaj do czego a ci powiem :)

Opublikowano

To zainstaluj na nim Windows 7 x86 ( 32bit) sp1 z forum od Nikki z aktualizacjami. Jeżeli nie będzie ci pasowała 7 pod filmy itd ( chociaż w co wątpię bo nie taki zły laptop ) to zainstaluj Windows Vista SP2 z aktualizacjami Home Basic. :)

P.S. co do postu wyyżej : jeżeli pobierasz system z aktualizacjami wyłączaj Windows Update z powodu iż będzie pobierał tylko informacje do aktualizacji W10. ;)

Opublikowano

Mógłbyś mi podać link do konkretnego tematu z pobraniem? :) Bo tyle tu tego, że nie wiem co pobierać :) Dzięki. I powiedz te wyłączenie aktualizacji jest konieczne? Nie mogę ich pobierać? Nie przeszkadza mi, że będą pojawiać się informację o możliwości pobrania Win 10 :)

Opublikowano

Jeżeli masz więcej pamięci RAM niż 3GB to zalecam wgrać Windows 7 Home Premium 64bit. Nie ładuj się w 32bit.

A wyskakiwanie aktualizacji do Windowsa 10 możesz wyłączyć omijając jedną aktualizację.

Opublikowano

Mam 3 GB RAM. Miastowy - polecasz gołą wersję Home Premium czy też jakąś modyfikację? :) Oświeć mnie proszę czym różni się de facto normalny Windows od takich modyfikacji z forum :) Co one mi de facto dają?

Opublikowano
Mam 3 GB RAM

To wgraj 32bit.

Miastowy - polecasz gołą wersję Home Premium czy też jakąś modyfikację?

Najlepiej czysty, tam jest najmniej błędów niż w modyfikacjach. Ja z modyfikacjami miałem dużo wspólnego i moim zdaniem to bezsens wgrywać, zawsze jakiś problem prędzej czy później będzie. Modyfikacje są przede wszystkim okrojonymi wersjami systemu, trochę dodatkowych opcji powrzucanych takich jak np. PPM jest wyłącz komputer i takie tam, ogólnie robiony na wydajność, ale na każdym sprzęcie inaczej będzie to działać. Jeżeli Ci nie zależy na wyglądzie systemu to wyłącz po prostu efekty wizualne i będzie w porządku. Wgraj sobie najnowszego czyściocha 7 Home Premium z tąd (z aktualizacjami do czerwca): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Aktywujesz 7loaderem 2.2.1 by Daz najlepiej, polecam.

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie