siremo Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2014 Witam Zainstalowalem windows 8 i zamiast uruchamiac sie od razu win 8 to wyskakuje jak przy wczesniejszych systemach ekran startowy z mozliwoscia wejscia w bios. W czym problem? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2014 Jaki ekran startowy? - chodzi ci o czarny ekran podczas którego możesz wejść do biosu lub przestawić z czego ma bootować? To musi być(ewentualnie jest zamiast tego kolorowa tapetka od producenta), możesz sobie ewentualnie skrócić czas wyświetlania ustawiając w biosie jako first boot dysk twardy. Cytuj
siremo Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Musi? W laptopie HP mam tak, ze jest ikona HP i od razu system 8. W stacjonarych zawsze tak jest? Tak chodzi mi o czarny ekran i przed była taka kolorowa tapetka ktora wylaczylem... Cytuj
Daniel Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 była taka kolorowa tapetka ktora wylaczylem...No to jak ją wyłączyłeś to dlaczego się dziwisz że już jej nie masz? Po 2 to nie zależy od SYSTEMU co Ci się pokazuje wcześniej. Czyli albo tapeta producenta albo informacje na temat twojego sprzętu i możliwość wejścia do Biosu, sam jestem laikiem w tych sprawach ale takiego pytania bym raczej nie zadał Cytuj
razor1995 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Witam Zainstalowalem windows 8 i zamiast uruchamiac sie od razu win 8 to wyskakuje jak przy wczesniejszych systemach ekran startowy z mozliwoscia wejscia w bios. W czym problem? Taki czarny ekran startowy to ekran POST sprawdzający, czy wszystkie podzespoły komputera działają tak, jak powinny. Kolorowa tapetka, to nic innego, tylko, że przykrywa jakby ten ekran POST. Jeśli już koniecznie chcesz mieć ta kolorową tapetkę to po: 1. Zastanów się po co i jak ja wyłączyłeś. 2. Włącz ją ponownie. 3. Poszukaj w manualu płyty głównej jak ją włączyć. Dodam, że ta tapetka nic specjalnego nie daje... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi