Skocz do zawartości

Problem z wypaleniem płytki z windowsem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pobrałem sobie windowsa 8.1 z tego torrenta: 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Chciałem zainstalować "nowszą ósemke", bo 7-mka mi się powoli psuje. Chciałem sobie wypalić plik .iso na płytę DVD DL(Double Layer) 8.5 GB

Próbowałem wypalać płytkę programami tj. Ashampoo burning Studio 2014, Ultraiso, Power 2 Go, Power 2 go Professional 9 i jeszcze kilka innych i za każdym razem źle się wypalało, czyli pusta płyta do śmietnika. Możecie powiedzieć jak dokładniej to się robi aby mi się dobrze wgrało
Kurde już mi się kilka płyt zepsuło i nie chce psuć kolejnych.(a nie są takie tanie) 

A, że windows 8.1 ma ok 7GB to trzeba kupować płyty DVD DL(Double Layer) do 8.5 GB. Kurde już z 6 zwaliłem, a one są drogie
Nie mam pojęcia od czego się psują. 
Czekam na odpowiedź:D

Dzięki

Pozdrawiam:DD

Opublikowano

No właśnie wgrałem windowsa 8.1 na pendriva z tego tematu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i teraz mam pytanie czy aby wgrać windowsa 8.1 muszę  mieć windowsa 8 czy  można z 7-mki?

Z góry dzięki za pomoc:D

Opublikowano

tutaj wrzucam Ci drogi użytkowniku jak zrobić takiego Pendrive za pomocą programu : rufus. Dla przykładu 8 GB pendrive i system AIO 7 z grudnia od Romualda. ( Mr.T )

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Zdjęcia zrobione. Są moją własnością. Udostępniam w celach edukowania.

Opublikowano

Witam;)

Już sobie poradziłem z tym problemem;)

A mam jeszcze jedno pytanie: Czym się różnią te wersje windowsa 8.1. Na którym działa aktywator systemu i gdzie go mogę znaleźć

- Core (x64)

- Professional (x64)

- Professional WMC (x64)

- Professional VL (x64)

- Enterprise (x64)

A i czy przy instalacji potrzebny jest klucz, jak tak to gdzie go mogę znaleźć ?

Z góry dzięki za odpowiedzi

Pozdrawiam

Opublikowano

Core odpada, bo nie da się aktywować KMS. Polecam Pro VL z dwóch względów:

1.Można bezproblemowo aktywować przez KMS i dosyć łatwo przez phone lub skype

2.Można pobrać nowszy obraz z 17.10.2013 ze zintegrowanym już fabrycznie Rollup A.

Enterprise tak samo ale zwykłemu uzytkownikowi całkowicie zbędny.