danio_96 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2014 Witam Pobrałem sobie windowsa 8.1 z tego torrenta: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Chciałem zainstalować "nowszą ósemke", bo 7-mka mi się powoli psuje. Chciałem sobie wypalić plik .iso na płytę DVD DL(Double Layer) 8.5 GB Próbowałem wypalać płytkę programami tj. Ashampoo burning Studio 2014, Ultraiso, Power 2 Go, Power 2 go Professional 9 i jeszcze kilka innych i za każdym razem źle się wypalało, czyli pusta płyta do śmietnika. Możecie powiedzieć jak dokładniej to się robi aby mi się dobrze wgrałoKurde już mi się kilka płyt zepsuło i nie chce psuć kolejnych.(a nie są takie tanie) A, że windows 8.1 ma ok 7GB to trzeba kupować płyty DVD DL(Double Layer) do 8.5 GB. Kurde już z 6 zwaliłem, a one są drogieNie mam pojęcia od czego się psują. Czekam na odpowiedź Dzięki Pozdrawiam:DD Cytuj
provectus Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2014 nie wiem co ty masz za wersje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ze ci 7gb zabiera..chyba AIO... ale nie prosciej z pena instalować jedną wersje x86 lub x64? Cytuj
danio_96 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2014 No właśnie wgrałem windowsa 8.1 na pendriva z tego tematu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i teraz mam pytanie czy aby wgrać windowsa 8.1 muszę mieć windowsa 8 czy można z 7-mki? Z góry dzięki za pomoc:D Cytuj
mmaciek12 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2014 musisz mieć PC-ta który uciągne ten system i dostęp do bootowania spod BIOSU, so easy Cytuj
Gość jmtzs Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 tutaj wrzucam Ci drogi użytkowniku jak zrobić takiego Pendrive za pomocą programu : rufus. Dla przykładu 8 GB pendrive i system AIO 7 z grudnia od Romualda. ( Mr.T ) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zdjęcia zrobione. Są moją własnością. Udostępniam w celach edukowania. Cytuj
danio_96 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Witam;) Już sobie poradziłem z tym problemem;) A mam jeszcze jedno pytanie: Czym się różnią te wersje windowsa 8.1. Na którym działa aktywator systemu i gdzie go mogę znaleźć - Core (x64) - Professional (x64) - Professional WMC (x64) - Professional VL (x64) - Enterprise (x64) A i czy przy instalacji potrzebny jest klucz, jak tak to gdzie go mogę znaleźć ? Z góry dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam Cytuj
provectus Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 tobie wystarczy Core/PRO i nic wyżej Cytuj
Nieobecny Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Core odpada, bo nie da się aktywować KMS. Polecam Pro VL z dwóch względów: 1.Można bezproblemowo aktywować przez KMS i dosyć łatwo przez phone lub skype 2.Można pobrać nowszy obraz z 17.10.2013 ze zintegrowanym już fabrycznie Rollup A. Enterprise tak samo ale zwykłemu uzytkownikowi całkowicie zbędny. Cytuj
Gość p2xxx Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2014 Jak sobie poradziłeś z wypaleniem płytki?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi