michal.p2050 Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2016 Witam, stoję przed dylematem jaki system zainstalować na tego laptopa... Czystą win 7 czy modyfikacje? Mam też zagwozdkę z bitami 32 czy 64? Niby x64 wymaga minimum 2GB RAMU , a tutaj są 3GB. Proszę o podpowiedź Jaki Win i ilu bitowy Pozdrawiam.
Miastowy Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2016 poniżej 4gb ramu tylko 32bitowe Tak jak mówi Mateusz, tylko 32bit. Ja na próbę instalowałem 64bit w 2/3GB'owcach i tylko taki system pogarsza sytuację przy dłuższym użytkowaniu. Wal śmiało 7 Home Premium (czyściocha), te procesory dobrze sobie z nią radzą. Pozdrawiam.
michal.p2050 Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2016 Okej to zaraz zainstaluję WIN 7 HP x86 i dam znać Dzięki panowie za szybkie odpowiedzi ! Pozdrawiam
Rico_Vista Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2016 Można jeszcze spróbować: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
gość01 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2016 @ - OGÓLNIE to co z np. z programami które są tylko w wersji x64
gość01 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2016 A jakież to programy ? Lista jest już dość pokaźna, ale choćby > przeglądarka 'Waterfox 47.0'
m4s Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2016 @tele02 Jest wyraźnie napisane że przeglądarka jest: Waterfox to bazująca na kodzie Firefoksa przeglądarka internetowa, przygotowana i skompilowana specjalnie z myślą o 64-bitowych edycjach systemu To co na siłę szukasz dziury w całym?
VACek Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2016 Dla tych co używają 64bitowego systemu i 64bitowych programów na 3gb ramu i słabych kompach
Miastowy Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2016 Dla tych co używają 64bitowego systemu i 64bitowych programów na 3gb ramu i słabych kompach Ludzie, czy wy nie rozumiecie... poniżej 4GB RAM nie ma sensu instalować 64bitowych wersji systemu, a już nie mówię o uruchamianiu tych apli... Boże Święty, skąd tacy ludzie się biorą...
gość01 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2016 To co na siłę szukasz dziury w całym? [Program będzie szczególnie przydatny dla użytkowników posiadających nieco starszy sprzęt - w testach przeprowadzonych przez producenta wypada lepiej niż standardowa kompilacja Firefoksa.] Ludzie, czy wy nie rozumiecie... poniżej 4GB RAM nie ma sensu instalować 64bitowych wersji systemu, a już nie mówię o uruchamianiu tych apli... Boże Święty, skąd tacy ludzie się biorą... Z KOSMOSU
piosylant Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2016 Ludzie, czy wy nie rozumiecie... poniżej 4GB RAM nie ma sensu instalować 64bitowych wersji systemu, a już nie mówię o uruchamianiu tych apli... Boże Święty, skąd tacy ludzie się biorą... Rozwiń temat, bo chciałbym znać podstawę użycia dwóch leżących ze śmiechu emotek. Mile widziane zewnętrzne źródła. Gość ma teraz 3 GB pamięci. Czy gdy wymieni kość 1 GB na 2 GB, to również będziesz śmiał się z tego, że mając 4 GB pamięci korzysta z 32-bitowego systemu (który sam mu poleciłeś)? Czy większym problemem jest dołożenie 1 GB RAMu w przyszłości, czy ponowna instalacja systemu x64 w związku z tym, że dokupi sobie kość pamięci?
Miastowy Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2016 Rozwiń temat, bo chciałbym znać podstawę użycia dwóch leżących ze śmiechu emotek Gdybyś czytał z zrozumieniem moją wypowiedź, to byś się połapał co do emotek. Gość ma teraz 3 GB pamięci. Czy gdy wymieni kość 1 GB na 2 GB, to również będziesz śmiał się z tego, że mając 4 GB pamięci korzysta z 32-bitowego systemu (który sam mu poleciłeś)? Tutaj jest mowa o 3GB, więc system 32bitowy tylko i wyłącznie, więc po co wyjeżdżasz z 4GB? Nie, nie śmiałbym się, a czemu? Przy 4GB i 32bit nic się nie pogorszy jeśli chodzi o stabilność systemu a tak w ogóle 32bit obsługuje max 4GB, gorzej jakby miał procesor 32bit to nie ma wyboru i musiałby przy nim zostać.
piosylant Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2016 Tutaj jest mowa o 3GB, więc system 32bitowy tylko i wyłącznie Czy wszystkie 64-bitowe aplikacje wymagają > 3GB RAM? Dla tych co używają 64bitowego systemu i 64bitowych programów na 3gb ramu Również proszę o rozwinięcie. Nie zacytowałem fragmentu o "słabym sprzęcie", gdyż to jest oczywiste. Chodzi mi konkretnie o te "3gb ramu".
Miastowy Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2016 Tu nie chodzi tylko o aplikacje, ale o system, który już nie jest w stanie stabilnie pracować, gdy komputer ma zainstalowany 64bit a ma poniżej 4GB RAM. Zainstaluj sobie 64bit na 2/3GB RAM, podziałaj na nim przynajmniej tydzień - zrobisz format i założe się za kratę, że nawet 3 dni nie wytrzymasz.
piosylant Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2016 Ty nadal o tej stabilności... Zainstaluj sobie 64bit na 2/3GB RAM, podziałaj na nim przynajmniej tydzień Chleb powszedni... duuużo dłużej, niż tydzień. Jak masz problem ze stabilnoscią, to może przeanalizuj układ chłodzenia swojego sprzętu i/lub sprawność komponentów.
VACek Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Chyba trzeba być zwyrolem instalując 64bitowy system na 2-3gb ramu a co sie szczypać na 512mb trzeba stawiać 64bitowce Ja mam tylko jedno pytanie co da instalacja 64bitowego systemu na słabym kompie z małą ilością ramu ?? Są jakieś bonusy, więcej pikseli na monitorze, więcej kolorów w paincie ?? Bo jak tak to biere od razu i instaluje u siebie na stacjonarce 64 bitowy system Edytowane 5 Lipca 2016 przez M4T.EUSZ
Miastowy Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2016 Ja mam tylko jedno pytanie co da instalacja 64bitowego systemu na słabym kompie z małą ilością ramu ?? Niezapomniane przygody, ale ich się nie da opisać ich w trzech słowach. Najlepiej jak każdy z osobna sobie zainstaluje.
piosylant Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2016 co da instalacja 64bitowego systemu na słabym kompie z małą ilością ramu ? Słaby komp (MB, CPU) to jedno, a mała ilości RAMu, to drugie - dwie różne sprawy.
michal.p2050 Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2016 Zainstalowałem 32B W7HP Zmieniłem z 64B W7U. Różncia kolosalna
m4s Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2016 Teraz tylko drobna optymalizacja, defragmentacja dysku i śmiga...
m4s Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2016 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi