RockRulez Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Cześć. Mam Win 8.1 (nie pro i nie eterprise, po prostu 8.1) Nie mam możliwość podłączenia się do niego zdalnym pulpitem. Na internecie jest milion tutoriali, ale oczywiście nie działają. Czy ma ktoś wypróbowany sposób żeby to obejść? To samo pytanie mam co do WIN 7 Home Premium. Proszę nie piszcie w odpowiedzi: "użyj TeamViewer" bo takie odp. to tylko zaśmiecanie tematów. Karol. Cytuj
razor1995 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Spróbuj użyć Terminalserver pat*ch: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na 7 taki modyfikowane dodawał możliwość połączeń wychodzących, może na 8.1 będzie podobnie. Cytuj
RockRulez Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Spróbuj użyć Terminalserver pat*ch: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na 7 taki modyfikowane dodawał możliwość połączeń wychodzących, może na 8.1 będzie podobnie. Próbowałem już tym sposobem i niestety nie działa na mojej wersji. Ta modyfikacja ma na celu umożliwienie logowania na kontach różnych użytkowników jednocześnie, bez konieczności wylogowania aktualnie zalogowanych użytkowników. Standardowo na windowsie pro może być zalogowany 1 użytkownik. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Po kilku godzinach poszukiwań znalazłem programik, który rozwiązuje problem - pierwszy który w ogóle działa. Najlepsze jest to, że działa na windowsach od 7 do 10 (podobno) ja przetestowałem na WIN 7 HOME PREMIUM i działa elegancko. Zapodaję link, gdyby ktoś, coś kiedyś: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jest tam aplikacja oraz instrukcja jak jej używać. Taka uwaga: aplikacja nie zmieniła mi portu nasłuchiwania mimo, że zamiast 3389 wpisałem swój. Trzeba to zrobić aplikacją którą udostępnia microsoft (wystarczy wpisać w google "zmiana portu nasłuchiwania rdp") albo ręcznie w regedit. Pozdro! Cytuj
gregz Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2017 Spróbuj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], używam 3 lata. Jest szybki i, co najważniejsze, bezpieczne dla pilota. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi