Skocz do zawartości

Windows 8/8.1 winload.exe (blueScreen) bądz ciagłe wczytywanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem w zaden sposób nie moge normalnie pracować na windows 8.1 a mianowicie po instslalacji sytemu gdy jest pora  na instalowanie steroników. Instaluje je uruchamiam komputer od nowa i wyskakuje bład"bluescreen" winload.exe" próbowalem go naprawic wkladając płyte z os i naprawić błedy nawet jakis komend podczas wlaczania instalatora w "cmd", windows sie uruchomi poprawnie ale do pierszego wyłączenia lub czasem po paru min zaczyna ścinać, bądz tak jak w temacie ciągłe wczytywanie ekranu chodzmi mi o to kołeczko co sie toczy. obecnie musze użytkować windows 7. Ehhh....

Prosłbym o jakąś porade.

Dziękuje bardzo i Pozdrawiam Sebastian.

Do moderatorów koloru czerwonego użyłem wcelu: szybszego wskazania, objasnienia i wyszukania wątku.

Opublikowano

Witam mam pewien problem w zaden sposób nie moge normalnie pracować na windows 8.1 a mianowicie po instslalacji sytemu gdy jest pora  na instalowanie steroników. Instaluje je uruchamiam komputer od nowa i wyskakuje bład"bluescreen" winload.exe" próbowalem go naprawic wkladając płyte z os i naprawić błedy nawet jakis komend podczas wlaczania instalatora w "cmd", windows sie uruchomi poprawnie ale do pierszego wyłączenia lub czasem po paru min zaczyna ścinać, bądz tak jak w temacie ciągłe wczytywanie ekranu chodzmi mi o to kołeczko co sie toczy. obecnie musze użytkować windows 7. Ehhh....

Prosłbym o jakąś porade.

Dziękuje bardzo i Pozdrawiam Sebastian.

Jeśli menedżer rozruchu podaje, że Winload.exe nie można znaleźć to znaczy, - partycja systemowa jest niedostępna. Windows 8 został wstępnie zainstalowany na komputerze? Jeśli tak to reinstalacja formatując dysk wcześniej kopia plików.

Opublikowano

Podaj dokładny kod bluescreena. Próbowałeś automatycznej naprawy z płytki Windows (zwykle pomaga w takich przypadkach) ?

W cmd uruchomionym z modułu naprawy systemu wpisz (wchodzisz do niego przez Shift+F10):

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jeżeli nie pomoże to :

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Opublikowano

Podaj dokładny kod bluescreena. Próbowałeś automatycznej naprawy z płytki Windows (zwykle pomaga w takich przypadkach) ?

W cmd uruchomionym z modułu naprawy systemu wpisz (wchodzisz do niego przez Shift+F10):

próbowałem pomaga ale na chwile i po naprawie strasznie sciana kompa. co do numeru sporboje na dniach przeinstalowac sytem jesli pojawi sie numer odrau go wstawie

Opublikowano

Skoro działa Win 7 to nie ma cudów - Win 8/8.1 też musi chyba że sprzęt nie spełnia minimalnych wymagań. Coś robisz źle. Jak instalujesz ten system?

z poziomu pulpitu bo nie wiem czemu ale płyta nie botuje mi ( tak mam w biosie ustawione rozruch z cd bo tak wlasnie istaluje wind7) leczy przy instalacji z pulpitu nie ma mozliwosci zrobienia formatu . Więc moje pytanie jaki jest sposb zeby płyta windows 8.1 pobrana z formum botowla i dodatkowo miala opcje formatowania i dzielenia na partycje . Jesli możecie podajcie mi linki dobrze by bylo gyby moze byly jakies turoriale ze screenami

Opublikowano

Jeśli menedżer rozruchu podaje, że Winload.exe nie można znaleźć to znaczy, - partycja systemowa jest niedostępna. Windows 8 został wstępnie zainstalowany na komputerze? Jeśli tak to reinstalacja formatując dysk wcześniej kopia plików.

tak zostal zainstalowany. Doczytałem sie na internecie ze powodem moze byc istniejaca stara jakas czesc widowsa który był wczeniej zainstalowany, lecz dziwna jest to sytuacja ponieważ mialem starszego kompa i tak samo robilem i wszystko gralo jak nalezy. NIestety nie moge zformatowac z bootowania cd poniewaz nie hula to i musze instalować z pulpitu.

Opublikowano

ok powracam z tematem instalowalem z nowu windows 8.1 z pen drive bootowal przy uruchomieniu formatowalem dyska wszystko cacy i pozniej gdy wchodzil do pulpitu strasznie lagowal po zainstalowaniu sterownikow do plyty glownej i karty graf.gdy probowalem naprawic stystem pisalo ze :Program Naprawa podczas uruchomienia nie mogl naprawic komputera: plik dziennika C:\Windows\System32\\Logfiles\Srt\\SrtTrial.txt