Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

HP 15-g013sw

RAM 4 GB DDR3

Procesor AMD A4-5000 4x1.5 GHz

Grafika 512 MB

Zastosowanie systemu głównie pod przeglądanie internetu, czasami gra w starsze gierki.

Myślałem nad Windows 10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w wersji Home x64

Co proponujecie najlepiej jakaś modyfikacja. Obecnie korzystam z czystego 8.1 Core x64

Opublikowano

A ja Ci bardziej do takiej ilości ramu proponuje windows 10 ale 32bitowe 

Ja też, czysty windows 10 powinien śmigać. Windowsa 7 nie polecam na taki procek, windows 10 jest wg. mnie bardziej dostosowany do słabych procesorów, np, tablety z atomami, czy netbooki. Na netbooku z amd c-70 czysty windows 10 śmigał mi lepiej niż odchudzony starter, a na tablecie na najsłabszym 4 rdzeniowym atomie i 1gb ram działa akceptowalnie. Zresztą obecnie użytkuje laptopa z i3 370m, który nie jest demonem predkosci i wszystko działa ładnie, wydajność pewnie porównywalna z tym amd.

Opublikowano

mam Lenovo g585 :

AMD E1 2X1.4 GHz

3 gb ram

AMD RADEON 7310M

kupiony bez systemu , zesterami pod 7 i 8

ja mam 7 professional 64bit

czy pojdzie na tym10 i czy znajde na ten sprzet sterowniki ?

ps laptop pozbył sie dysku i mam SDD 240 GB ;)

Opublikowano

mam Lenovo g585 :

AMD E1 2X1.4 GHz

3 gb ram

AMD RADEON 7310M

Może tak byś założył własny temat? 

Opublikowano

mam Lenovo g585 :

AMD E1 2X1.4 GHz

3 gb ram

AMD RADEON 7310M

jak wspomniałem wczesniej, 10 radzi sobie lepiej ze słabym sprzęcie (takie są moje odczucia), ale cudów się nie spodziewaj, ten procesor to tragedia, jest chyba mniej wydajny niż w tabletach za 300zł. Wmoim poprzednim netbooku z c-70 nie dało się włączyć więcej niż 3 karty w przeglądarce bo już muliła, a miałem 4gb ram

Opublikowano

jak wspomniałem wczesniej, 10 radzi sobie lepiej ze słabym sprzęcie (takie są moje odczucia), ale cudów się nie spodziewaj, ten procesor to tragedia, jest chyba mniej wydajny niż w tabletach za 300zł. Wmoim poprzednim netbooku z c-70 nie dało się włączyć więcej niż 3 karty w przeglądarce bo już muliła, a miałem 4gb ram

aż tak ze nie jest 

Opublikowano

Który system wybrać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W 8.1 w wersji Core x64

czy może [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W 7 w wersji Home Premium x86 (z możliwością odblokowania 4 gb ram)

?

Opublikowano

Wybòr należy do ciebie. Jak masz 4gb to 7 home. Ale 64 bitowy jest lepszy jak na dzisiejszy standard. Mam Linuxa 64 bit i sprawuje super z amd z tego korzystam 8gb ramu w duall channel

( Wysłane z czarnej skrzynki - API Vulkan )

Opublikowano

Według mnie x64 lepiej wykorzystują RAM powyżej 3GB i więcej niż 2 rdzenie procesora

Ale ja mam przecież 4 Gb i 4 rdzenie

[Odpowiadajcie szybko!] Zainstalować W7 Home Premium x64 ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie