Hells Angels Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 Przy odhaczonym indeksowaniu dysku (taki sam problem przy SSD i HDD, system przeinstalowany kilka razy - Windows 8.1)) po włączeniu komputera dysk przez minutę czasem dłużej pracuje na prawie 100% - większość zasobów zajmuje ESET, ale bez Eseta jest ok. 50% i podobny czas. Gdy opcja indeksowania dysku jest zaznaczona to po uruchomieniu laptopa użycie dysku na kilka sekund podskoczy do kilku procent (pewnie przy załączaniu się programów czy usług) ale jest to prawie niezauważalne. Problem występuje przy włączonej usłudze indeksowania jak i przy wyłączonej.
VACek Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 Ja całe życie mam włączone indeksowanie i wszystko elegancko działa.
Hells Angels Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 Ja zostawiłem to zaznaczone, ale pytam z ciekawości czemu taki problem występuje. Na SSD wyłączyłem usługę indeksowania, a w opcjach dysku zostało zaznaczone.
Rekomendowane odpowiedzi