Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, mam oryginalną niemiecką płytę z kluczem na której jest napisane: „Windows 8.1 Vollversion 32-Bit a pod spodem (Inklusive Windows 8.1 Update)”. Co to jest za wersja i czy muszę ją zainstalować z tej płyty w wersji niemieckiej (tzn. z niemieckim językiem i potem dopiero spolszczyć) czy mogę ściągnąć odpowiednią polską wersję i aktywować tym kluczem ???

Opublikowano

Jeśli patrzeć na oznaczenie Vollversion - to jest pełna wersja.

Jeśli patrzeć na oznaczenie Inkusive Windows 8.1 Update - sprawdź czy nie jest to tylko i wyłącznie Upgrade do 8.1 z 8.

Najlepiej podrzuć zdjęcie płytki.

Jeśli chodzi o aktywację to nie powinno mieć znaczenia czy polski czy niemiecki, aktywacja powinna przejść.

Opublikowano

Nie mam teraz aparatu więc znalazłem zdjęcie identycznej płytki, to chyba nie jest Upgrade 8 do 8.1 bo Windows zainstalował się normalnie na czystym sformatowanym dysku tylko oczywiście w wersji niemieckiej. Ściągnąłem oczywiście język polski aby spolszczyć system ale na początku przy starcie jest dalej po niemiecku i idealnie wszystko się nie spolszczyło a w Panelu sterowania – jako wersja systemu wyświetla się że to Windows 8.1 ale nie ma wersji. Gdybym znał wersję systemu mógłbym zainstalować od razu polską wersję i aktywować kluczem z płyty. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Powinno pójść w wersji PL tak samo. Wersja przeznaczona do dystrybucji z nowymi komputerami ale jak aktywacja na tym sprzęcie przeszła to nie powinno być problemów.

Opublikowano

Na zdjęciu masz wersję PRO i taką instaluj
Chyba że masz co innego na płycie.

a w Panelu sterowania – jako wersja systemu wyświetla się że to Windows 8.1 ale nie ma wersji

Dlatego wydaje mi się, ze kolega ma Core.

Opublikowano

Niech zacznie instalować wpisze klucz a wersja sama się wybierze, ale na płytce ewidentnie pisze pro. Może to być wersja płyty dwa w jednym i klucz decyduje ale mimo wszystko wydaje mi się że przy oryginałach powinno to się zgadzać. Na mojej oryginalnej płycie piszę PRO przy kluczu też mam napisane PRO i instaluje się nic innego jak wersja PRO ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie