gsobanski4 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Mam pytanie, mam oryginalną niemiecką płytę z kluczem na której jest napisane: „Windows 8.1 Vollversion 32-Bit a pod spodem (Inklusive Windows 8.1 Update)”. Co to jest za wersja i czy muszę ją zainstalować z tej płyty w wersji niemieckiej (tzn. z niemieckim językiem i potem dopiero spolszczyć) czy mogę ściągnąć odpowiednią polską wersję i aktywować tym kluczem ???
WinSxS Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Jeśli patrzeć na oznaczenie Vollversion - to jest pełna wersja. Jeśli patrzeć na oznaczenie Inkusive Windows 8.1 Update - sprawdź czy nie jest to tylko i wyłącznie Upgrade do 8.1 z 8. Najlepiej podrzuć zdjęcie płytki. Jeśli chodzi o aktywację to nie powinno mieć znaczenia czy polski czy niemiecki, aktywacja powinna przejść.
gsobanski4 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Nie mam teraz aparatu więc znalazłem zdjęcie identycznej płytki, to chyba nie jest Upgrade 8 do 8.1 bo Windows zainstalował się normalnie na czystym sformatowanym dysku tylko oczywiście w wersji niemieckiej. Ściągnąłem oczywiście język polski aby spolszczyć system ale na początku przy starcie jest dalej po niemiecku i idealnie wszystko się nie spolszczyło a w Panelu sterowania – jako wersja systemu wyświetla się że to Windows 8.1 ale nie ma wersji. Gdybym znał wersję systemu mógłbym zainstalować od razu polską wersję i aktywować kluczem z płyty. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
zaba44 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Powinno pójść w wersji PL tak samo. Wersja przeznaczona do dystrybucji z nowymi komputerami ale jak aktywacja na tym sprzęcie przeszła to nie powinno być problemów.
gsobanski4 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Tak tylko jaką wersję systemu w języku polskim zainstalować: Home, Premium, Professional, Ultimate, Enterprise ?
WinSxS Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Ta rozpiska dotyczy Windows 7. W 8.1 masz Core/Pro/Enterprise. Twoja płyta to najwidoczniej Core.
nemo1960 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Na zdjęciu masz wersję PRO i taką instaluj Chyba że masz co innego na płycie. Windows bez żadnego opisu to wersja Core
WinSxS Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Na zdjęciu masz wersję PRO i taką instalujChyba że masz co innego na płycie. a w Panelu sterowania – jako wersja systemu wyświetla się że to Windows 8.1 ale nie ma wersji Dlatego wydaje mi się, ze kolega ma Core.
zaba44 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Niech zacznie instalować wpisze klucz a wersja sama się wybierze, ale na płytce ewidentnie pisze pro. Może to być wersja płyty dwa w jednym i klucz decyduje ale mimo wszystko wydaje mi się że przy oryginałach powinno to się zgadzać. Na mojej oryginalnej płycie piszę PRO przy kluczu też mam napisane PRO i instaluje się nic innego jak wersja PRO
Rekomendowane odpowiedzi