Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pentium® Dual-core cpu E5200 2.50ghz

2x2gb ram ddr2

grafika nvidia geforce 9600 gt

Chciałbym po prostu sie dowiedzieć od "ekspertów" stąd jaki system by najbardziej pasował, przeglądałem to forum juz jakis czas ale wolę po prostu założyć temat niz błądzić w tych wszystkich przeróbkach. Sprzęt jaki jest, taki jest, wszystko kupiłem po taniości od znajomych gdyż z moim starym zestawem stara sie przykra sprawa. :(

Windows nie ma znaczenia, moze byc xp, 7, obojętnie co, byle by tutaj dobrze pasowało. A, i głównie pod gry/filmy

Opublikowano

Mam prawie identycznego kompa (Proc. taki sam, 1x4GB ramu DDR3), Windows 7 N x64 śmiga na Dysku SSD.

Gierki chodzą, aczkolwiek w najnowsze to wiadomo że nie popykasz.

Czyli możesz wziąć oryginalny ISO. Polecam też modyfikacje od NIKKA.Labs ze zintegrowanymi uaktualnieniami (instalowałem na paru kompach bez problemów). Do tego przejrzyj skrypty/poradniki antispy i wyłączanie niepotrzebnych usług.

Opublikowano

O wyłączaniu niepotrzebnych usług dobrze wiem. Raz testowałem na tym sprzęcie w7 x64 ale pamieć i procek miał prawie cały czas 100% wykorzystania i cały komp głośno chodzi, nie wiem przez co to jest :/

Opublikowano

Wróżbitów tutaj nie ma :D .

Przejrzyj procesy, często jak mi komp zamula to znaczy że akurat się windows update włączył.

Jak komp głośno chodzi to po kolei sprawdzaj wszystkie wirujące elementy(wiatraki, napędy) "na słuch" (poodpinaj co się da i dojdziesz w końcu).

W używanych kompach mogą być już łożyska od wiatraczków padnięte i wtedy "rzęzi".

Oczywistości jak odkurzanie/przedmuchiwanie to nie trzeba wspominać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie