Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, poszukuję wydajnego i stabilnego systemu pod gry. Mam z gorem na punkcie wydajności systemu i każda dodatkowa klatka sprawia u mnie radość. Pewnie dlatego, że nie miałem nigdy wcześniej styczności z wydajnym sprzętem. :P Do rzeczy...

i5 6 generacji ( nie wybrałem jeszcze konkretnego modelu, ale raczej bez "K" )

2x4 giga ram ( póżniej rozszerzam do 4x4 giga ) 2133MHz

SSD 256 giga samsung evo + 320gb HDD

GT 750 TI 2 giga

płyta msi

Lubię siódemkę, jednak od momentu wyjścia DirectX 12, mam lekkie skłonności do przejścia na 10. :P  Z drugiej strony gardzę polityką M$ odnośnie windowsa 10, więc jestem tak pośrodku...

Opublikowano

system ? zwykły , z łatami bo różnicy żadnej nie będzie przy takim sprzęcie. Grafikę wymień z czasem. Ja polecam 8.1 Pro pod gierki + najnowsze stery, aktualizacje bilbioteki VB netframework directx itp. Bo jak nie będziesz miał najnowszych itp to gry nie rusza. Każda wymaga jakiś bibliotek.

Modyfikacje kastraty typu extreme sa dobre do czasu. Jak będziesz potrzebował czegoś a coś zostanie wywalone to do kitu taki mod w wersji extreme bez wodorotrysków. Co prawda jedno i drugie jest szybkie polecam:

od MR.T wersja 8.1  na styczeń 2016 niedługo na kwiecień 2016 ( co 3 miechy ) czyli kwiecien  czerwiec wrzesieć grudzień ) tak będa wydawane. Nowe gry 8.1  , 10, stare win 7 

Tyle. w temacie.

Co do sprzętu.:

Do gier jeżeli procek jest bez potencjału OC to procesor szczerze jest nic nie wart wiele osób mi to mówiło. I wiele ma rację.

przy 6 generacji lepiej brać 2400 cl 10 co do ramów DDR4 16 mb to standard.

Płytę masz MSI ja bym brał asrocka / asusa: 

Asrock ( dziecko asusa ) ma najlepsze płyty: MSI , GIGABYTE I INNE TO BADZIEW.  

1.) Gigabyte sypie blueskrenay sypie sie bios

2.) MSI nie uznają gwaramncji na swoje produkty : wygięte piny na soketach 1150 , nowych , nawet karty graficzne jak artefakty.( wiele moich znajomych walczyło o zwrot kasy i wielu się udało . Odradzam badziewnej firmy. )

Wracajac do płyty głównej im lepsza sekcja zasilania ( faz ) 8 , 12 tym lepsza płyta główna. a Maja najlepsze.

Zasilacze markowe:

Corsair CS650W , Termaltake ( dobry corsair - tańszy ) żadnych shifteków.

Dyski: WD /adaty , EVO , SAMSUNG , HITAHI.

RAMY: GSKILE , KINGSTON

Grafiki : Gigabyte, SHAPIRE, ZONTAC, 

system ? zwykły , z łatami bo różnicy żadnej nie będzie przy takim sprzęcie. Grafikę wymień z czasem. Ja polecam 8.1 Pro pod gierki + najnowsze stery, aktualizacje bilbioteki VB netframework directx itp. Bo jak nie będziesz miał najnowszych itp to gry nie rusza. Każda wymaga jakiś bibliotek.

Modyfikacje kastraty typu extreme sa dobre do czasu. Jak będziesz potrzebował czegoś a coś zostanie wywalone to do kitu taki mod w wersji extreme bez wodorotrysków. Co prawda jedno i drugie jest szybkie polecam:

od MR.T wersja 8.1  na styczeń 2016 niedługo na kwiecień 2016 ( co 3 miechy ) czyli kwiecien  czerwiec wrzesieć grudzień ) tak będa wydawane. Nowe gry 8.1  , 10, stare win 7 

Tyle. w temacie.

Opublikowano

Niet, niet! Ja po prostu proszę o doradzenie odnośnie wersji wingrozy. :D Zmieniłem ostatecznie trochę konfigurację i przedstawia się mniej więcej tak -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], małe korekty pewnie jeszcze będą, ale nieznaczne. Zastanawiam się poważnie nad wingrozą 10, bo jednak directX 12 może podnieść wydajność, choć z drugiej strony mam sentyment do siódemki... :(

Opublikowano

Czysty Windows 10, bez żadnych modyfikacji bo różnicy nie będzie. Jeśli jeszcze nie przekonałeś się do W10 to powiem Ci, że od listopadowej aktualizacji w końcu działa jak powinien. Pozdro! :) a co do sentymentów to w technologiach nie ma na nie miejsca ;p

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie