danio_96 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 Jaki windows najlepiej zainstalować Laptop: Lenovo Y550 Procesor: Intel Pentium T4400 Karta graficzna: nvidia g210m, RAM: 4GB DDRIII Dysk: HDD 500GB, SSD 250GB Fabrycznie miałem win7 64bit. Warto wgrać wersję okrojoną czy raczej nie. Dysk niedawno do mnie doszedł, ale jeszcze go nie zamontowałem. Dzisiaj zrobiłem kopię danych i przyszedł czas na instalacje windowsa
Jakub Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 4 GB jak najbardziej każdy windows 64 bitowy, okrojone chodzą szybko ale czasem coś nie pyka. Co kto lubi jak się mówi. Najbardziej bym polecił Windows Spring od Mr.T , mody styczniowe z łatami. Lub 10 Extreme:) . Sam testowałem i chodzą świetnie.
danio_96 Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 4 GB jak najbardziej każdy windows 64 bitowy, okrojone chodzą szybko ale czasem coś nie pyka. Co kto lubi jak się mówi. Najbardziej bym polecił Windows Spring od Mr.T , mody styczniowe z łatami. Lub 10 Extreme:) . Sam testowałem i chodzą świetnie. dzięki za odp Teraz mam okrojona 8.1 i nie wszystko działa, np: nie da się zmienić języka, zainstalować czcionek. część jest po ang Internet explorer także nie chce działać. Jednak wolę pełną wersję systemu, najlepiej pro. Lepiej 8.1 czy 10?
Jakub Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 jak laptopik troche do starych gier to 7, jak nie bedziesz grał w gry stare to 8, jak nie boisz się inwigilacji to 10. Dodatkowo skrypt do blokowania na 7 8 i 10 musisz wgrać . Oczywiście backup partycji zrób wcześniej. Mi wszystko działa w tym systemie co podałeś. Sprawdz sumy kontrolne ISO. Po pobraniu. Wszystko jest PL nawet w opisie. Napisz wszystko co i jak robiłeś to ci podpowiem co masz źle.
danio_96 Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 Z gier to tylko pes 13 Dodatkowo skrypt do blokowania na 7 8 i 10 musisz wgrać . O jakim skrypcie mowa? Oczywiście backup partycji zrób wcześniej. Zrobiłem na drugim dysku kopię Mi wszystko działa w tym systemie co podałeś. Sprawdz sumy kontrolne ISO. Po pobraniu. Wszystko jest PL nawet w opisie. Widocznie coś źle się wgrało.
Jakub Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] O tych dwóch. Polecam 10 wgrać. ale najpierw zobacz czy masz wsparcie w sterownikach.
danio_96 Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 Przy aktualizacji win7 do win10 można wybrać wybrać, aby wgrało się na inny dysk(ssd) czy można tylko na tym co jest windows dokonać aktualizacji? Polecam 10 wgrać. ale najpierw zobacz czy masz wsparcie w sterownikach. Sterowniki chyba działają się z 7
Jakub Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 Zrób tak. Wywal wszystko z dysku jak masz SSD. Wgraj 7 fabrycznie ta co masz. Stery . Programów nie wgrywaj. Kopie acronisem zrób. Zrob aktualizację do 10. zawsze możesz cofnać lepiej tak:D
danio_96 Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 Zrób tak. Wywal wszystko z dysku jak masz SSD. Wgraj 7 fabrycznie ta co masz. Stery . Programów nie wgrywaj. Kopie acronisem zrób. Zrob aktualizację do 10. zawsze możesz cofnać lepiej tak:D To prawda? Ktoś zamieścił taki komentarz na jakiejś stronie: "aktualizacja darmowa z win 7,8 pozwala na instalowanie poprawek tylko przez pierwszy rok od aktualizacji, później trzeba płacić w modelu subskrypcyjnym"
danio_96 Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 tak prawda:D ale poprawki można sobie wgrać samemu:D Ale to nie znaczy, że system będzie można tylko przez rok używać za darmo? A czy przy tej aktualizacji można wybrać aby system wgrał się na dysk ssd, czy tylko na ten gdzie jest windows7?
Jakub Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 Upgrade robisz tam gdzie masz system:D Mówie ci zrób tak jak ja ci mówie zero problemów będzie potem.
danio_96 Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 Ok, a da radę wgrać wersję pro? W wersji home aktualizacje będą się same instalowały, a tego bym nie chciał Wiecie może czy można pobrać win7 z neta i aktywować kodem, który mam na spodzie laptopa? Niestety nie mogę przywrócić do stanu początkowego przez lenovo one key recovery, nie da się wybrać dysku ssd Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka
Jakub Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 u nas na forum sa dział: modyfikacje win 7 , potem A.Team i wersja na styczeń pisze 2016. Aktualne łąty: Bez Visualbasick i directx , trzeba ręcznie zainstalowac. co do OEM licencji: to ona przypisana jest do płyty głownej więc jak będziesz chciał kiedyś tam przenieść system ten od Ciebie z lapka , czy w komputerze stacjonarce wymienić płytę głowna to masz piracki system. Najlepiej jest kupować laptopa bez systemu i dokupić wersję ALBO BOX albo RETAIL i bez problemu można aktywować niestety REATIL i oem koszt około 600 złotych natomiast badziewna OEM połowe.
danio_96 Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 Tak, ale ja mam ten system na ukrytej partycji systemowej na dysku hdd, ale nie pokazuje i tam dysku ssd Może da się skopiować tą kopię na ssd z hdd? Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka u nas na forum sa dział: modyfikacje win 7 , potem A.Team i wersja na styczeń pisze 2016. Aktualne łąty: Bez Visualbasick i directx , trzeba ręcznie zainstalowac. co do OEM licencji: to ona przypisana jest do płyty głownej więc jak będziesz chciał kiedyś tam przenieść system ten od Ciebie z lapka , czy w komputerze stacjonarce wymienić płytę głowna to masz piracki system. Najlepiej jest kupować laptopa bez systemu i dokupić wersję ALBO BOX albo RETAIL i bez problemu można aktywować niestety REATIL i oem koszt około 600 złotych natomiast badziewna OEM połowe. Jak zrobić kopię recovery na pendrive? Próbowałem przez one key recovery od lenovo, ale niestety nagrywarka coś nawala i dupa... Męcze się z tym już dłuższy czas, więc proszę o pomoc Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi