DanieI Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2016 Witajcie, a więc poszukuje jakiegoś Windowsa na notebooka z Atomem N450 i 1GB RAM DDR2, obecnie korzystam z niego na Linuxie, ale potrzebuje też Windowsa do dodatkowych programów czy pewnej odmienności. Przeznaczenie to Chrome, filmiki YouTube i oglądanie filmów A więc zależy mi tylko i wyłącznie na wydajności i ewentualnie na czasie pracy na baterii. Co byście mogli na to dokładniej polecić ?? Moje propozycje: 1. Okrojony Windows 10 (800mb z forum) 2. Windows 7 HP okrojony (659 mb z forum) 3. Okrojony Windows 7 Starter Mini Notebook (chyba około 1GB z forum) 4. Windows 7 Thin PC (testowałem ale nie był demonem wydajności) Pozdrawiam
VACek Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2016 3. Okrojony Windows 7 Starter Mini Notebook (chyba około 1GB z forum)
DanieI Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2016 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czytałem cały wątek i ponoć ten mod jest lepszy niż ten okrojony Starter, ma to sens ??? No i jakaś lżejsza przeglądarka niż Chrome ? Bo nie widze alternatyw :/
VACek Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2016 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czytałem cały wątek i ponoć ten mod jest lepszy niż ten okrojony Starter, ma to sens ??? No i jakaś lżejsza przeglądarka niż Chrome ? Bo nie widze alternatyw :/ Stara Opera 12 albo SlimJet, zainwestuj groszowe sprawy i wsadź tam 2gb ramu
xkx Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czytałem cały wątek i ponoć ten mod jest lepszy niż ten okrojony Starter, ma to sens ??? No i jakaś lżejsza przeglądarka niż Chrome ? Bo nie widze alternatyw :/ Mam takie cudo (tylko z 2 GB RAM) i aktualnie chodzi na 10 w wersji lite (HOME) od Mr. T.(ADMINA) i nie narzekam. Jako przeglądarka służy SlimJet i Firefox w wersji lite. Nie jest to demon prędkości ale z internetem i niezbyt obszernymi dokumentami jakoś sobie radzi. Co do moda o którym piszesz to faktycznie jest on bardzo lekki.
DanieI Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 Zainstalowalem go dzisiaj rano - notebook po prostu odzyl, nie wiem jak to dziala ale w porownaniu do tego samego Windowsa co @xkx napisales jest przepasc Polecicie ostatecznie jaka przegladarke ? Mam Opere w wersji 12 ale moze znajde cos szybszego ?
piosylant Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 Na taki sprzęt to tylko XP. Wtedy na YT można obejrzeć coś bez przycięć. Polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] od WinSxS. Dobrze skrojony i stabilny. Netbook odżyje jak Duke czy Quake po sterydach.
DanieI Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 Wgrywam wlasnie tego XPka, dzięki za wstawkę
mastek Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 Wgrywam wlasnie tego XPka, dzięki za wstawkę Napisz jak sprzęt śmiga po instalce nowego systemu, jestem ciekaw efektów btw. odnośnie lekkiej przeglądarki pod windę polecam SeaMonkey fajnie chodzi i nie zamula.
DanieI Opublikowano 22 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 Napisz jak sprzęt śmiga po instalce nowego systemu, jestem ciekaw efektów btw. odnośnie lekkiej przeglądarki pod windę polecam SeaMonkey fajnie chodzi i nie zamula. Mam już od ponad tygodnia XP Light od SxS i jestem zachwycony, korzystam z Chrome a lapek działa przy tym świetnie, dużo lepiej niż na jakimkolwiek testowanym przeze mnie Linuxie. Po starcie RAMu zajęte bardzo mało, szczególnie ważne gdy ma się jej tylko 1GB tak jak ja Jak najbardziej do słabszych jednostek jest to świetny system, napewno szybszy niż oryginalny XP Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Gość Isanell Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 Mam ten sam procesor w moim netbooku, tyle że z 2GB i Windows 10 TH chodzi w porównaniu do startera pięknie. Używa 30% Ramu w spoczynku do 60% z przeglądarką i resztą.
DanieI Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Ja pracuje ostatnio na podłączonym monitorze + klawiatura i myszka bo popsuł mi sie PC więc co nieco mogę powiedzieć. A więc mam Windowsa XP od SxSa - aktualnie mam otwarte 19 kart i 1200 MB zajętego RAMu więc troszeczkę poszło do SWAPu ale i tak śmiga dość fajnie. YouTuba odpalam z PotPlayer - 720p bez najmniejszych problemów Jedyne problemy jakie się zdarzają to duża interakcja na facebooku i gry przeglądarkowe flasyh, ale to mogę przeboleć
Rekomendowane odpowiedzi