P1O Posted February 28, 2016 Report Posted February 28, 2016 Witajcie. W związku z nie odnalezieniem przeze mnie podobnego tematu, rozpoczynam nowy. Wiem, że takich testów, czy porównań jest w sieci 1x10∞, ale chodzi mi o konkretnie nasze testy. Nie mam nic wielkiego do zaprezentowania, jednak fakt posiadania sprzętu z 2007/2008 r. (tylko grafika nowsza) w konfrontacji z uzyskanym wynikiem zachęcił mnie do podzielenia się podsumowaniem testu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Co do parametrów procesora w tym opisie: "Maximum turbo core clock 2400 MHz", to oczywiście bzdura. Ten procek nie ma turbo, ani tym bardziej 2400 MHz. Quote
Nieobecny Posted February 28, 2016 Report Posted February 28, 2016 @priosylant - trzeba zainstalować SystemInfo do poprawnego wykrywania sprzętu. Moje wyniki: Quote
P1O Posted February 9, 2017 Author Report Posted February 9, 2017 trzeba zainstalować SystemInfo do poprawnego wykrywania sprzętu. SystemInfo instaluje się automatycznie wraz z 3DMarkiem. Na obecnych wynikach pokazuje już prawidłowo. Tak to wygląda po zmianie grafiki z GV-R726XOC-2GD na GV-N1050OC-2GD: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wynik 1740 - ten test zmiażdżył mój sprzęt; [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wynik 5236 (poprzednio 3739); [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wynik 10856 (poprzednio 9858); [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wynik 9410 (poprzednio 8675); [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wynik 83324; [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wynik 86349 (poprzednio 92741). Jak widać, jedne wyniki lepiej, inne gorzej - nieważne - jedyny istotny dla mnie wynik, to ten w WoT. Czy obecna darmowa wersja 3DMark nie ma opcji uruchomienia wszystkich testów automatycznie jeden po drugim, czy po prostu ja tego nie znalazłem? Quote
Nieobecny Posted February 9, 2017 Report Posted February 9, 2017 Najważniejszy jest parametr najbardziej wymagającego testu czyli Fire Strike - tu masz wyraźny wzrost. Quote
P1O Posted February 9, 2017 Author Report Posted February 9, 2017 Sprawdź u siebie test DX12 Time Spy. Jest w najnowszej darmowej instalce. Masz dobry proc i wynik możesz mieć całkiem niezły. Ja u siebie zobaczyłem ewidentny niedowład CPU. Przy 2-3 fps nie byłem w stanie zrozumieć, co dzieje się na ekranie. Quote
bison616 Posted February 10, 2017 Report Posted February 10, 2017 Garść testów z niego starszego pc (ati 9700xt ati 3300 ati 3870ddr4 hd 6770 hd7700 gtx 430 cpu x4 640 x3 460 sempron 3000 sempron 2400+ i może coś jeszcze) Ps popatrzcie jak ładnie x2 chyba 5200 zaniża testy 3870 w porównaniu do x3 460 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Kotecek_PL Posted March 14, 2019 Report Posted March 14, 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
TomOlej Posted January 2, 2023 Report Posted January 2, 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ryzenek likes this Quote
MilkyWay Posted November 15 Report Posted November 15 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts