piosylant Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2016 Witajcie. W związku z nie odnalezieniem przeze mnie podobnego tematu, rozpoczynam nowy. Wiem, że takich testów, czy porównań jest w sieci 1x10∞, ale chodzi mi o konkretnie nasze testy. Nie mam nic wielkiego do zaprezentowania, jednak fakt posiadania sprzętu z 2007/2008 r. (tylko grafika nowsza) w konfrontacji z uzyskanym wynikiem zachęcił mnie do podzielenia się podsumowaniem testu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Co do parametrów procesora w tym opisie: "Maximum turbo core clock 2400 MHz", to oczywiście bzdura. Ten procek nie ma turbo, ani tym bardziej 2400 MHz. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2016 @priosylant - trzeba zainstalować SystemInfo do poprawnego wykrywania sprzętu. Moje wyniki: Cytuj
piosylant Opublikowano 9 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2017 trzeba zainstalować SystemInfo do poprawnego wykrywania sprzętu. SystemInfo instaluje się automatycznie wraz z 3DMarkiem. Na obecnych wynikach pokazuje już prawidłowo. Tak to wygląda po zmianie grafiki z GV-R726XOC-2GD na GV-N1050OC-2GD: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wynik 1740 - ten test zmiażdżył mój sprzęt; [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wynik 5236 (poprzednio 3739); [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wynik 10856 (poprzednio 9858); [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wynik 9410 (poprzednio 8675); [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wynik 83324; [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wynik 86349 (poprzednio 92741). Jak widać, jedne wyniki lepiej, inne gorzej - nieważne - jedyny istotny dla mnie wynik, to ten w WoT. Czy obecna darmowa wersja 3DMark nie ma opcji uruchomienia wszystkich testów automatycznie jeden po drugim, czy po prostu ja tego nie znalazłem? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2017 Najważniejszy jest parametr najbardziej wymagającego testu czyli Fire Strike - tu masz wyraźny wzrost. Cytuj
piosylant Opublikowano 9 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2017 Sprawdź u siebie test DX12 Time Spy. Jest w najnowszej darmowej instalce. Masz dobry proc i wynik możesz mieć całkiem niezły. Ja u siebie zobaczyłem ewidentny niedowład CPU. Przy 2-3 fps nie byłem w stanie zrozumieć, co dzieje się na ekranie. Cytuj
bison616 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2017 Garść testów z niego starszego pc (ati 9700xt ati 3300 ati 3870ddr4 hd 6770 hd7700 gtx 430 cpu x4 640 x3 460 sempron 3000 sempron 2400+ i może coś jeszcze) Ps popatrzcie jak ładnie x2 chyba 5200 zaniża testy 3870 w porównaniu do x3 460 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Kotecek_PL Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
TomOlej Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ryzenek lubi to Cytuj
MilkyWay Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2024 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi