Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CPU: Intel Core i5-2380(P)

Płyta główna: GIGABYTE GA-P61 S3

Pamięć RAM: 8192 MB DDR3 1333Mhz

Karta graficzna: PALiT GeForce GT430

1GB DDR3

Dysk twardy: 490GB(320 160)

Zasilacz: 350W Modecom Feel II

Obecny system operacyjny: -

Witam! Wreszcie padł mi mój AMDek więc czas był na zakup mniej wiekowego sprzętu ;) udało mi się zakupić ową i5kę i teraz mam wątpliwość czy instalować jeszcze 7kę czy już 10kę ;) sprawdzałem płytka jest 'Windows 10 Ready' na stronie gigabyte więc bidy nie będzie. Co sądzicie? ;)

Gość Devhost97
Opublikowano

Między w7/8.1/10 nie ma różnicy w wydajności. Polecam osobiście instalacje w7 lub 8.1.

P.S. Jaki masz zasilacz w tym zestawie ?

Opublikowano

Co do systemu architektura 64 bit w chodzi w rachubę w twoim przypadku. Osobiście polecam:

Wszystkie wersje od MR.T:

7 - łaty styczeń

8 łaty styczeń

10 styczeń

Modody przetestowane i godne polecenia:

Spring Projekt 2016 A-TEAM ,

Extreme win 10 ,

Opublikowano

Chciałbym przetestować 10kę bo jak zobaczycie w moją sygnaturę to dowiecie się czemu W10 nie poszło ;) zasilacz to niestety Modecom Feel 350W... Wiem że szajs i pewnie szybko poleci ale tego jeszcze nie wymieniałem, jeśli poleci kupię od razu jakieś XFX 450W albo Corsaira ale znajomi polecają XFX więc pewnie na tą markę stawię ;) przeważnie będę na nim gamingował ;) jeśli mówicie że nie ma jakiejś specjalnej różnicy w wydajności to pójdę w 10kę by trochę poszerzyć wiedzę o tym systemie ;)

Opublikowano

Napiszę więc jak idą moje testy ;) Zacząłem od Windows 10, instalacja szybciutka(nie przywykłem, by wszystko tak szybko się działo :D), uruchamianie aplikacji czy samego systemu jak by były ciągle w pamięci :D no ale kafelkowy interfejs nie przypadł mi do gustu, więc szybko powróciłem na W7 ;) tutaj wydaje mi się, że działa nawet szybciej, no a gry już nie sprawiają problemów(AMD nie dawało rady :P). Takie małe rezultaty(i5-2380,8GB RAM,GT430):

Battlefield 3 - 1050p 60 fps - Medium(grafika słaba :D)

Battlefield 4 - 1050p 50~60fps - Medium

Euro Truck Simulator 2 MP - 1050p 60fps(no czasem spada,wiadomo czemu :D) - High/Ultra

Need For Speed Most Wanted 2012 - 1050p 50fps - Medium

Need For Speed Rivals - 720p 30fps - Low(grafika nie obrabia)

Test Drive Unlimited 2 Online - 1050p 60fps - High

Muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony ze zmiany, większość powyższych tytułów nie było grywalnych na poprzedniej konfiguracji ;) Myślę, że może wymiana zasilacza jeszcze da mu trochę kopa, bo słyszałem, że GPU może obniżać taktowania, by nie przeciążyć zasilacza

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie