Gree Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2016 CPU: AMDu00ae Temash Dual core A4-1200 1.0 GHz Płyta główna: brak danych Pamięć RAM: 2 GB Karta graficzna: Radeon HD 8180G Dysk twardy: 320 GB HDD Zasilacz: Standardowy Obecny system operacyjny: Windows 8.1 Trafił do mnie ww. ASUS. Nie miałem wcześniej kontaktu z Windows 8.1 ale netbooka z tym systemem nie da się używać. HDD non stop pracuje. Są poinstalowane jakieś dodatki od ASUS-a. Czy da się zainstalować na tym sprzęcie Windows 7? Jeśli tak to który byłby najlepszy? A może zaktualizować do Windows 10 i będzie lepiej? Tutaj pełna specyfikacja netbooka [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Jakub Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2016 32 bitowy system operacyjny wchodzi w gre, wymieniłbym dysk na większy i szybszy, dorzucił bym ramu. System raczej modyfikowany. Pozostaje mi polecić 10 lub 8.1 ale modyfikowane : Wersja Spring projekt 2016 lub extreme 10. Chodzi płynniei stabilnie.
m4s Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2016 Win 8 32bit. A tego co masz warto potraktować go moim skryptem to się trochę uspokoi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]w trybie podstawowym. Oraz odinstalować szajs ASUSa
Gree Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2016 Na początek postanowiłem go zaktualizować do 10 bo najłatwiej. Z pół dnia się aktualizował. O dziwo W10 chodzi całkiem żwawo i jednak jest bardziej przyjazny dla użytkowników Win7 niż Win 8.1. Postanowiłem usunąć jakiś program do chmury od ASUS-a. Niby wszystko poszło OK. Pochodziłem po ustawieniach, pobawiłem się tym systemem bo jeszcze nie miałem okazji i nagle zniknął pasek na dole. Zamknąłem otwarte okienka i mam teraz pusty ekran. Nic się nie da zrobić, słychać dysk. Teraz pytanie jak zamknąć system albo wyłączyć tego net booka? Nie ma wyjmowanej baterii. Ktoś ma pomysł co się stało? Wszystko działało. Rozumiem że teraz gdybym zainstalował Windows 10 Home to już nie będę musiał wpisywać ani klucza ani go aktywować? Wszystko zrobi się automatycznie. Aha, pomyliłem się w danych w pierwszym poście. Netbook ma jednak 4 GB pamięci a nie 2.
Gość Devhost97 Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2016 No to w takim razie polecam jakieś modyfikacje 8.1 x64 (Extreme v6 2016) od Mr.T. Mają one wyciętę kafelki i metroui.
Minto107 Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2016 Na początek postanowiłem go zaktualizować do 10 bo najłatwiej. Z pół dnia się aktualizował. O dziwo W10 chodzi całkiem żwawo i jednak jest bardziej przyjazny dla użytkowników Win7 niż Win 8.1. Postanowiłem usunąć jakiś program do chmury od ASUS-a. Niby wszystko poszło OK. Pochodziłem po ustawieniach, pobawiłem się tym systemem bo jeszcze nie miałem okazji i nagle zniknął pasek na dole. Zamknąłem otwarte okienka i mam teraz pusty ekran. Nic się nie da zrobić, słychać dysk. Teraz pytanie jak zamknąć system albo wyłączyć tego net booka? Nie ma wyjmowanej baterii. Ktoś ma pomysł co się stało? Wszystko działało. Rozumiem że teraz gdybym zainstalował Windows 10 Home to już nie będę musiał wpisywać ani klucza ani go aktywować? Wszystko zrobi się automatycznie. Aha, pomyliłem się w danych w pierwszym poście. Netbook ma jednak 4 GB pamięci a nie 2. Wyłączyć go możesz trzymając power lub ctr+alt+dlt
Gree Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 Faktycznie trzeba przytrzymać Power tylko tak solidnie, z dobre 10 s. W10 podobno działa dobrze, nie ma potrzeby instalowania W7. To jakiś student zabiera sobie na wykłady.
Rekomendowane odpowiedzi