PinGuiNPL Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 Specyfikacja: CPU: i7-5960x @ 4,5Ghz RAM: G.Skill Ripjaws 4 3200Mhz (F4-3200C16Q-16GVKD) @ 3000Mhz 15-15-15-36-1T MB: Asus x99e-WS/USB3.1 Cooling: Noctua NH-D15 Case: Phanteks Enthoo Luxe White + 2m LED strip GPU: Gainward 770 GTX Phantom 4GB PSU: Be Quiet! Power Zone 850W SSD: Samsung 840 PRO 256GB SSHD: Seagate ST4000DX001 4TB Komputer powstał pod potrzeby Youtuba którego nie będę tu linkował, aby nie było że jakaś samoreklama. Ogólnie używam teraz tej modyfikacji: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jednak wiem że jest tu wiele głów które mają o wiele więcej pojęcia o różnych pierdółkach o których nawet bym nie pomyślał. PCet pracuje praktycznie 24/7 renderując materiały lub też streamując czasami po 9 lub więcej godzin. Jak widać podkręcałem już go i też dobrze sobie on na tych parametrach radzi, oszczędzanie energi jest rzeczą praktycznie najmniej istotną. Chodzi o to aby mieć w 100% stabilny system który sobie ze wszystkim radzi. W chwili obecnej mam na wyżej wymienionej edycji Win10 problem że mój dysk praktycznie nie robi przerwy i pierdzi cały dzień. Tak, indexowanie wyłączone, skan zrobiony i jedyne co w menadżerze procesów używa dysku w chwili spokoju to Antywir i "System i skompresowana pamięć" <-cokolwiek to jest. Jednak to mi tak nie przeszkadza, bo jestem pewien że prędzej czy później się tego jakoś pozbędę, tym co mnie denerwuje jest fakt że pecet resetuje się czasami podczas spoczynku (np.: włączony w nocy bez żadnych zadań), Podkręcenie nie jest powodem bo już sprawdzałem na standardzie BIOSu, z resztą podczas renderowania grafik 3D komp śmiga... to tak jakby resetował on się z nudów. To pierwszy Win z którym mam ten problem więc wnioskuje że to system i zanim zrobię formata, pytam więc: Jaka modyfikacja którego systemu nadaje się najlepiej pod pracę 24/7 na powyższym PCcie waszym zdaniem? pzdr.
WinSxS Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 Czysty, niemodyfikowany 8.1. Powyłączasz usługi i będzie akurat git
PinGuiNPL Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Czysty, niemodyfikowany 8.1. Powyłączasz usługi i będzie akurat git Dzięki za szybką odpowiedź... Więc zaraz zacznę ściągać 8.1. Tak tylko dla mojego zrozumienia, dlaczego akurat 8.1? Rozumiem że niemodyfikowany aby wykluczyć jakieś nieprzewidywane problemy. I mógłbyś napisać które usługi według Ciebie muszą być wyłączone?
Jakub Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Co do usług polecam specjalny skrypt opisany przez naszego kolegę z forum [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeżeli chcesz sam wyłaczyć i zrobić sobie własne ISO polecam do tego celu programu: WINTOLKIT w najnowszej wersji. W programie sa 3 możliwości wyłaczenia usług: Bezpieczne , Podstawowe i EXtremalne. Można potem zapisać sobie ISO. Dla wygody jak napisałem polecam skrypt jeden jak i drugi zwiazany ze szpiegami: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
WinSxS Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Kolega mnie wystarczająco uzupełnił Tak, to te co napisał. Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka
PinGuiNPL Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Właśnie dlatego założyłem temat ;D O większości tych usług nawet nie wiedziałem. Dzisiaj po pracy leci format. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś przydatne rady to poproszę, w innym przypadku uważam temat za rozwiązany
WinSxS Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Do usuwania appek
annonying_anoni Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 Czysty 8.1 i powyłączać usługi
Rekomendowane odpowiedzi