E_S_C Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Witam po otwarciu paru zakladek w chrome lub nie tykania myszki ani lapka przez 5 min system zaczyna sie ciac masakrycznie, proces DWM skacze na zuzycie procesora 60% i więcej. dane technoczne: dysk - SSD 120GB kingston v300 procesor i3 2x2.3 ghz cache l3 3mb grafika radeon 7470m 1gb ddr3 ram 4gb ddr 3 1600mhz system windows 8.1 Pro one sterowniki do karty AMD catalist mobility reszta sterowników zainstalowana ze strony producenta ASUS sumy kontrolne systemu sprawdzone i poprawne [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
provectus Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 na i3 w8.1 to zgroza... ja bym na w7 sie przeniósl bo co jak co, ale i3 za słaby jest dla niego Cytuj
Nieobecny Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 @peritus - no teraz to popłynąłeś z tym i3 za słabym na Win 8.1 - nawet Celeron czy słabe AMD są wystarczająco mocne. Do działania systemu, wszystkich niezbednych usług i ok 60 procesów zużywa mi 0-1% zasobów proca. Chyba dalszy komentarz zbędny. A wracając do tematu, to jak bez interakcji użytkownika system zaczyna pochłaniać zasoby kompa to coś nie tak - jakiś wirus, toolbar, niechciana usługa, updater jakiegoś "gówna" itp - sprawdź w menedżerze zadań co ile pobiera i jak wzrasta. Cytuj
E_S_C Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 na i3 w8.1 to zgroza... ja bym na w7 sie przeniósl bo co jak co, ale i3 za słaby jest dla niego no nie wiem czy zgroza suportowany jest to jest ta wyzasza wersja i3 na sandy bridge czy cus i ona wpelni hula z 8.1. nie mam z nim kłopotów. Cytuj
provectus Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 tylko raz ze nie myl mobilnych z desktopowymi a dwa że chulac będzie, ale o wygodzie zapomnij... ponadto redukcja autostartu i kontrola zalecana zawsze... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi