Skocz do zawartości

Tryb pracy na baterii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taką opcję jak widać na zdjęciu.

Czy warto to włączyć ?

Ja generalnie korzystam głównie z zasilacza ...

Bateria ma 3 lata .mało używana .większość leżała szafie ale 4h wytrzyma .bca1a84b8adf8b8a009db1c8e7f3fd87.jpg

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Najlepszy tryb jeśli korzystasz głównie z zasilacza, bateria nie degraduje się przez ciągłe maksymalne naładowanie. Sam z takiej opcji korzystam i nie narzekam.

Wysłane z Note 3 | SM-N9005

Opublikowano

Sądząc po opisie w programie można przyjąć, że ogniwa po uzyskaniu 60% przestają być ładowane. Najlepiej to sprawdzić przez ikonę baterii w tray'u.

Opublikowano

Dlatego najlepiej raz w miesiącu naładować do pełna, a następnie wyładować baterię. W Lenovo przykładowo można odczytać aktualną maksymalną pojemność w ich aplikacji dla Windows 10.

Opublikowano

i tak i nie, bo oblicza średnia pojemnosci ;) a nie ilosc uszkodzeń a to róznica, kalibracja zawsze wymagana bo musimy nauczyc ogniwo pojemnosci inaczej to sztucznie zmniejszamy pojemnosc ogniw w nieodwracalny sposób

Opublikowano

Mam laptop 8 lat i baterię oryginalną - stosowałem aplikacje Smart Battery ładowałem baterię na 50% i bateria teraz jeszcze trzyma 40 minut. Raz dwa razy w miesiącu lądowałem ja do oporu i rozładowywałem. Nie jestem ekspertem w tym temacie, ale ta praktyka coś daje.

Opublikowano

8 lat? jakie to ogniwa? Li-ON czy Ni-CD? a ile trzymała jak nowa?

Laptop FL 90 bateria LI-ON - 40 min oszczędny plan. Widziałem laptopy o mniejszym przebiegu gdzie bateria pokazywała NUL. I bateria zawsze w laptopie. Myślę, że sposób użytkowania sprzętu ma też wpływ na działanie  w tym laptopie miałem tylko raz usterkę w postaci wymiany karty wideo ( wadliwe nVidia 8600 GT z 2007 roku). Dysk HDD też jeszcze działa bez bat sektorów (obecnie wymieniony pół roku temu na SSD).

Opublikowano

6-komorowy, o pojemności 4800 mAh powinien trzymac minimum 2,5h wiec sporo stracił. ja swoją 4400 mAh do zera zawsze z kalibracja i 5 lat wytrzymała co dziennie ładowana po 3-4x wiec uważam że kalibracja nie jest mitem a nawet potrzebna zwłaszcza ze tez w n130 np. bateria po roku trzymie 5 minut tylko a najlepsze ze była cały cas w netku podpieta na zasilaniu sieciowym

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie