Obuch Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 Mam problem z Samsungiem Galaxy s2. Uczulam że, nie jestem lajkiem i zwyczajne formatowanie fona nie jest mi obce, ale tutaj mam poważniejszy problem. Prawdopodobnie, ale pewny nie jestem, system nie chce się uruchomić z powodu zawalonej pamięci, chciałem go sformatować przez recovery, ale ono też się nie uruchamia. Pytanie jak tu teraz zwolnić trochę pamięci? Myślałem nad instalacją mniejszego systemu, tak byle udało się dostać do recovery, ale niestety, Samsungowe systemy są zbyt duże. Modowane są najczęściej w formacie zip, a ich instalacja wymaga dostania się do recovery. Czy ktoś może zna lekki system, który mogę załadować przez odina (bo tylko mogę uruchomić tryb odina na fonie)? albo zna inny sposób na zwolnienie pamięci?
FAFAŁ Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 Po odinie będziesz miał tyle pamieci ile jest w standardzie . A i bywaly modyfikacje dostosowane do instalacji przez odina . Może spróbuj wgrać na nowo recovery i sprawdzić czy działa . Po tym wgrać jakiegoś modzika już na spokojnie .
Obuch Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 Instalowałem już inne recovery i nie wstaje ono. Spróbuje wgrać jeszcze inne, ale wątpię żeby zadziałało.
FAFAŁ Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 Oczywiście kombinacje odpowiednią znasz Samo recovery styka nie trzeba mieć systemu by później to dograć co się chce .
Obuch Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 Oczywiście że, znam. Wciskam odpowiednio klawisze, pojawia się standardowy napis - Samsung Galaxy S II GT-i9100, znika i powinno się odpalać recovery, a zamiast tego ekran świeci i nie wyświetla się nic. Nawet gdyby recovery było uwalone to byłby błąd, a tu czarny, świecący ekran. @Edit: Nowe recovery też nie działa.
FAFAŁ Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 Lepiej bedzie jak pobierzesz czysty obraz systemu i wgrasz na nowo . Tu coś wyglada na brak plików odpowiedzialnych za przejscie do recovery . Lekkie uszkodzenie póki co, które możesz jeszcze naprawić . W odinie jest widziany to zdaje mi sie bedzie najlepiej wgrywac na nowo . Później ewentualnie modowane recovery czy też cały system . Gdzieś na xda znalazłem fajny skrypt do cmd na winde bez odina odblokowałem s3 , dograłem co chciałem . Fajne bo pobierało odpowiednie pliki i sterowniki .Jak niechce Ci się szukać tego , bo ja mam to ale na dysku gdzieś na upartego po tasuje hdd i znajde .Wgrywaj czysciocha .
Obuch Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 A i bywaly modyfikacje dostosowane do instalacji przez odina Ktoś może mnie nakierować linkiem do pobrania czegoś takiego? Lepiej bedzie jak pobierzesz czysty obraz systemu i wgrasz na nowo . Tu coś wyglada na brak plików odpowiedzialnych za przejscie do recovery . Lekkie uszkodzenie póki co, które możesz jeszcze naprawić . W odinie jest widziany to zdaje mi sie bedzie najlepiej wgrywac na nowo . Później ewentualnie modowane recovery czy też cały system . Gdzieś na xda znalazłem fajny skrypt do cmd na winde bez odina odblokowałem s3 , dograłem co chciałem . Fajne bo pobierało odpowiednie pliki i sterowniki .Jak niechce Ci się szukać tego , bo ja mam to ale na dysku gdzieś na upartego po tasuje hdd i znajde .Wgrywaj czysciocha . Już wgrywałem, jeden był najnowszy na nasz region i ważył 900MB, a drugi na inny region i ważył 520MB. Nic nie działa, gdyby było to takie proste, to nie było by problemu.
FAFAŁ Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 To najczęściej są mody standardowego systemu Czyli ostatniego dostępnego na dany model .
Obuch Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 Czyli nie będą wcale lżejsze, czyli nic się nie zmieni. Jakieś inne propozycje, jak rozwiązać problem?
FAFAŁ Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 Lżejszy hmmm raczej nie . Raczej bedzie miał roota , może modyfikowane jajko i możliwe ze jakieś poprawki . Ale takie wgranie zrobi Ci format wszystkich partycji i usunie problem braku pamieci .
Obuch Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 A podczas wgrywania stock roma nie robi formatu?
FAFAŁ Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 Tak robi robi . Chyba ze i po tym masz problemy to wskazywało by na uszkodzenie fizyczne
Obuch Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 a więc fon do kosza... .
FAFAŁ Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 Nie koniecznie Temu nie poświęcałem zbytnio wiele czasu z racji że nie miałem z tym nigdy problemu . Moze to być uszkodzenie emmc .Czyli na moje oko tabeli partycji co i ile moze mieć i tak dalej Od razu mówie moze to być ten bład ale nie mam pewnosci . Dosć czesto niby na samsuckach to jest spotykane , a mnie nie trafiło ufffffff. Poczytaj poszukaj może być to właśnie to . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
MadDragory Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 @Obuch Tak z ciekawości . Szukałeś tu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ROM'u do SGS 2 wystarczy podać model i powinien ci się pokazać niebrandowany rom . Hmm tak pomyślałem może wgraj CM [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Obuch Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 @Obuch Tak z ciekawości . Szukałeś tu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ROM'u do SGS 2 wystarczy podać model i powinien ci się pokazać niebrandowany rom . Hmm tak pomyślałem może wgraj CM [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oczywiście że, szukałem. Jak już wspomniałem nie pisał bym tematu, gdyby to było takie banalne. Jakiego bym systemu nie postawił, tak dalej klapa, zresztą ja muszę się dostać do recovery. Nie koniecznie Temu nie poświęcałem zbytnio wiele czasu z racji że nie miałem z tym nigdy problemu . Moze to być uszkodzenie emmc .Czyli na moje oko tabeli partycji co i ile moze mieć i tak dalej Od razu mówie moze to być ten bład ale nie mam pewnosci . Dosć czesto niby na samsuckach to jest spotykane , a mnie nie trafiło ufffffff. Poczytaj poszukaj może być to właśnie to . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] "After flashing completed your Phone restart now press Volume up+home button+power and keep pressing until you see the "Recovery Menu"" Nie sądzę że, dzięki temu kernelowi, w magiczny sposób zaskoczy recovery, ale spróbuję.
Rekomendowane odpowiedzi