kaukaz13t Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam mam pytanie dzis dostałem nowego laptopa z fabrycznym windows 8.1 jest zasyfiony jakimis programami typu lenovo więc chciałbym jutro wgrać windowsa 10 na niego ale czystego z .iso I teraz mam pytanie czy klucz z aida64 czyli windows 8.1 bedzie działał normalnie w windowsie 10? Instalator poprosi mnie podczas instalacji systemu 10 o klucz czy dopiero po instalacji?Z góry dziekuje za pomoc, pozdrawiam Edytowane 9 Października 2015 przez razor1995 Cytuj
yarek35 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 nie klucz do win10 jest inny, trzeba zrobić update z 8,1 do 10 i później instalować 10 na czysto 10 sama się aktywuje Cytuj
a.kucharski Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Niestety tak nie da rady. Musisz zrobić uaktualnienie na starym systemie. Po uaktualnieniu 10 zostanie aktywowana a klucz będzie na serwerach microsoftu. Dopiero po czymś takim możesz zrobić instalację 10 na czysto a aktywacja sama wejdzie online. Cytuj
peerik Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 nie, klucz z 8.1 nie będzie działać na 10. jeżeli chcesz tą imitacje systemu najpierw pobierz iso, nagraj na pena i zaktualizuj do w10 i dopiero wtedy zainstaluj na czysto w10. Temat wałkowany dziesiątki razy, czuje że jeszcze dzieścia razy to sie powtórzy. Cytuj
kp1971 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Pobierz: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Uruchom i uaktualnij system. Sprawdź czy się aktywował. Tym samym narzędziem z linka ściągnij sobie ISO. Zainstaluj system "na czysto" nie podając klucza (zapominj w ogóle o kluczu już na zawsze), poczekaj chwilę na aktywację i ciesz się Windows 10. Cytuj
sierra2000 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 Tylko pytanie czy się nie rozjedzie fabryczne recovery po czystej instalacji 10, nie będziesz miał możliwości przywrócenia kompa. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi