Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam problem z włączeniem Secure Boot. Żeby je aktywować, BIOS każe mi wyłączyć CSM. Problem w tym, że kiedy wyłączam CSM, komputer przestaje wykrywać monitor — nie mam obrazu ani w BIOS-ie, ani po uruchomieniu systemu.

Dysk systemowy jest już w GPT, więc to raczej nie problem z MBR.

Czy ktoś wie, co może być przyczyną? Może chodzi o kartę graficzną, ustawienia UEFI albo kabel/port monitora?

płyta główna: AsRock  B450M-HDV R4.0

Posted

Oczywiście brak najważniejszego - model karty graficznej.

Takich problemów było kiedyś sporo, na ogół upgrade BIOSu płyty / karty graficznej pomagał - 

Posted
Godzinę temu, Widzior napisał(a):

Oczywiście brak najważniejszego - model karty graficznej.

Takich problemów było kiedyś sporo, na ogół upgrade BIOSu płyty / karty graficznej pomagał - 

Właśnie zrobiłem update Biosu i dalej to samo, a kartę mam nvidia geforce gtx 1050 ti

ROZWIĄZANE: musiałem zainstalować to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
31 minut temu, zielonatrwa napisał(a):

ROZWIĄZANE: musiałem zainstalować to

No to miałeś o tym w tym temacie, do którego przerzucał ten, który ci podałem i miałem o to pytać, czy czasem nie masz podłączonego monitora po DP, ale widzę, już sam to ogarnąłeś. Najważniejsze, że działa.

Dla potomnych strona główna - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]