FILAGOL Opublikowano 6 Marca Zgłoś Opublikowano 6 Marca Dzień Dobry Forumowicze Zgrałem wszystkie rodzinne zdjęcia filmy z dysków, Pendrive, kart SD, telefonów, komputerów (PC, Laptop), tabletów, a nawet z lustrzanki itd. Przydało by się teraz to wszystkie pliki zgrać na dysk, aby to nie przepadło. Myślę, że 12 TB Dysk HDD (Żaden SSD lub M.2, tylko poczciwy HDD) myślałem o dysku posiadający pojemność 12TB lub większy jeżeli cena nie będzie powalająca (By było na zapas) Dysk będzie jako magazyn na te najważniejsze pliki. Jakich producentów polecacie ? Bardzo dziękuje za pomoc i wskazówki Pozdrawiam Cytuj
Widzior Opublikowano 6 Marca Zgłoś Opublikowano 6 Marca Tu masz trochę info, tylko autor szukał 4TB. Przy 12TB to już raczej SMR będzie, bo CMR jeśli istnieją, to są na pewno sporo droższe. FILAGOL lubi to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 6 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca Dzień Dobry @Widzior Bardzo Ci dziękuję za podpowiedź Dysk będzie jako archiwum/magazyn będziemy do niego dokładać kolejne zrobione zdjęcia rodzinne itd, więc będzie używany gdy się "uzbiera" nowych plików, a nie non stop. Pozdrawiam. Cytuj
Achon Opublikowano 6 Marca Zgłoś Opublikowano 6 Marca Seagate - kilka nowych mi padło, elektronika umarła. Western Digital - jak na razie bezproblemowe. Na amazonie często wpadają promocje rzędu 15%, obserwuj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] FILAGOL lubi to Cytuj
ewabem5 Opublikowano 6 Marca Zgłoś Opublikowano 6 Marca ja używam małych pojemności - jeżeli padnie to stracą część a nie wszystko western digital - jeszcze żaden nie sypnął się - kilka lat FILAGOL lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi