FILAGOL Posted March 6 Report Posted March 6 Dzień Dobry Forumowicze Zgrałem wszystkie rodzinne zdjęcia filmy z dysków, Pendrive, kart SD, telefonów, komputerów (PC, Laptop), tabletów, a nawet z lustrzanki itd. Przydało by się teraz to wszystkie pliki zgrać na dysk, aby to nie przepadło. Myślę, że 12 TB Dysk HDD (Żaden SSD lub M.2, tylko poczciwy HDD) myślałem o dysku posiadający pojemność 12TB lub większy jeżeli cena nie będzie powalająca (By było na zapas) Dysk będzie jako magazyn na te najważniejsze pliki. Jakich producentów polecacie ? Bardzo dziękuje za pomoc i wskazówki Pozdrawiam Quote
Widzior Posted March 6 Report Posted March 6 Tu masz trochę info, tylko autor szukał 4TB. Przy 12TB to już raczej SMR będzie, bo CMR jeśli istnieją, to są na pewno sporo droższe. FILAGOL likes this Quote
FILAGOL Posted March 6 Author Report Posted March 6 Dzień Dobry @Widzior Bardzo Ci dziękuję za podpowiedź Dysk będzie jako archiwum/magazyn będziemy do niego dokładać kolejne zrobione zdjęcia rodzinne itd, więc będzie używany gdy się "uzbiera" nowych plików, a nie non stop. Pozdrawiam. Quote
Achon Posted March 6 Report Posted March 6 Seagate - kilka nowych mi padło, elektronika umarła. Western Digital - jak na razie bezproblemowe. Na amazonie często wpadają promocje rzędu 15%, obserwuj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] FILAGOL likes this Quote
ewabem5 Posted March 6 Report Posted March 6 ja używam małych pojemności - jeżeli padnie to stracą część a nie wszystko western digital - jeszcze żaden nie sypnął się - kilka lat FILAGOL likes this Quote
Recommended Posts