Matmide Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Opublikowano 23 Lutego Witam, Oficjalnie nie da się zaktualizować z WIndows 10/11 Home/Pro do edycji IoT Enteprise LTSC która ma znacznie dłuższe wsparcie z zachowaniem danych, ale jest prosty sposób żeby jednak się dało, edytuje się jedną wartość w rejestrze a następnie próbuje dokonać aktualizacji z poziomu działającego systemu i wówczas już można zachować dane Udostępniam dla zainteresowanych wpis rejestru Sprawdziłem z WIndows 10 Home/Pro i próbę przejścia na Windows 11 loT Enteprise LTSC, to dzięki temu wpisowi można to zrobić z poziomu działającego systemu, sprawdzałem na swoim projekcie, na projekcie Kocurka przynajmniej kilka mięsięcy temu był problem z sterownikami po aktualizacjami ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]) Komentarze na jakich wersjach sprawdziliście i czy działa, mile widziane [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj
iskier Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Opublikowano 23 Lutego Dołączony plik nic nie zrobi - ma nagłówek i rozszerzenie pliku REG, a dalej odwołuje się do pliku REG.EXE z parametrami, czyli z założenia zmienia rejestr z linii poleceń, ale powinien mieć inne rozszerzenie, BAT lub CMD - więc jak to się mówi - albo rybki, albo akwarium... Cytuj
Matmide Opublikowano 23 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 10 minut temu, iskier napisał(a): Dołączony plik nic nie zrobi - ma nagłówek i rozszerzenie pliku REG, a dalej odwołuje się do pliku REG.EXE z parametrami, czyli z założenia zmienia rejestr z linii poleceń, ale powinien mieć inne rozszerzenie, BAT lub CMD - więc jak to się mówi - albo rybki, albo akwarium... Faktycznie, dziękuje za informację, juz poprawiłem JanKo66 lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi