Skocz do zawartości

Błąd podczas aktualizacji steowników w Menedżer urządzeń i aktualizacja sterowników: program czy system Windows

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy próbie aktualizacji najnowszych sterowników karty audio w Menedżer urządzeń używając pliku cab-sterowniki z tego pliku wypakowane do folderu,dostaję taki komunikat:
System Windows znalazł sterowniki dla urządzenia,ale napotkał błąd podczas próby ich zainstalowania
Realtek High Audio
Nie można odnaleźć określonego pliku

Co zrobić z opisanym problemem tak by można było uaktualnić sterowniki karty audio i dodatkowo zapytam: jak najlepiej uaktualniać sterowniki urządzeń i czy robić to za pomocą programu do aktualizacji sterowników czy lepiej użyć sterowniki systemu Windows?

Edit:

Problem z aktualizacją sterowników audio rozwiązany.Zawartość pliku cab ze sterownikami Realtek UAD wypakowałem do folderu na pulpicie i potem w Menedżer urządzeń wyszukałem na pulpicie folder ze sterownikami audio i sterowniki uaktualniły się do najnowszej wersji.

Dalej nie wiem jak najlepiej uaktualniać sterowniki urządzeń i czy robić to za pomocą programu do aktualizacji sterowników czy lepiej użyć sterowniki systemu Windows

Opublikowano
1 hour ago, lukcio31 said:

Dalej nie wiem jak najlepiej uaktualniać sterowniki urządzeń i czy robić to za pomocą programu do aktualizacji sterowników czy lepiej użyć sterowniki systemu Windows

Ściągnąć paczkę ze strony producenta układu (np. GPU, chipsetu, audio czy czort wie czego jeszcze) i z tego instalować.