gsobanski4 Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Opublikowano 15 Lutego Próbuję zaktualizować Windows 11 Insider Preview Build 28000 do 28020, przez Windows Update ściąga najnowszą wersję i instaluje ale po restarcie ciągle jest Build 28000, w końcu straciłem cierpliwość i ściągnąłem obraz ISO: Windows 11 Insider Preview Build 28020 i postanowiłem tak zainstalować najnowszy Build, ale tu też problem. Mianowicie zainstalować można ale w momencie instalacji: „Wybierz elementy do zachowania” mam tylko opcję: Nic, pozostałych dwóch: Zachowaj pliki osobiste i aplikacje i Zachowaj tylko pliki osobiste, nie można zaznaczyć, tak jak na dołączonym zrzucie ekranu. Jak to przeskoczyć nie chce mi się wszystkiego instalować od nowa i kopiować pliki osobiste na pendrive, troszkę ich jest. Ktoś ma jakiś pomysł co jest przyczyną i jak to obejść ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Opublikowano 15 Lutego To jest wersja testowa więc nie dziw się że na niej nie działa wszystko w 100% prawidłowo ... Cytuj
Achon Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Opublikowano 15 Lutego Mieszasz, jak Kubuś grochówkę. 28000 to nie to samo, co 28020. Nie zaktualizujesz. Cytat Podsumowanie: obecnie są dwie kompilacje bazowe 1. 28000.1 = brak „bomby czasowej”, akceptuje poprawki Retail wydane dla arm64, to samo dotyczy amd64, poprawki pochodzą z gałęzi Retail, ale dystrybucja jest mieszana: obie nie są GA, arm64 jest dostępne w wersji 28000.1+, amd64 nie jest dostępne jako aktualizacja ani uaktualnienie 2. 28000.4 = wersja z „bombą czasową”, akceptuje poprawki Canary Channel, a EP podnosi ją do 28020, ta jest przeznaczona dla prawdziwego Canary i Insidera 28000.1 to nowa platforma Bromine 28000.4 --> 28020 to stara platforma Germanium -------------------------------- 28000.1635 oficjalnie nie wyszedł, nieoficjalne poprawki są na UUUPDUMP [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
gsobanski4 Opublikowano 15 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego Jeżeli 28000 to nie to samo, co 28020 i są to dwie różne kompilacje bazowe, to czemu ciągle wyświetla mi się aktualizacja ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Achon Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Opublikowano 15 Lutego Sprawdź dokładnie wartość po kropce 1 cz 4? winver.exe 28000.1 - RP channel 28000.4 - Canary Insider channel Na 100% masz 28000.4 , czyli wersja insider Canary, wtedy znajduje właściwą aktualizację 28020.1611 (Podziękuj microsoftowi, że tak miesza/zmienia numery w kanałach insider 26100->26120, 26200->26220. 28000->28020) A jak aktualizacja nie wchodzi, to próbuj naprawić system. Cytat DISM /Online /Cleanup-Image / RestoreHealth sfc /scannow ----------- A nie lepiej zainstalować normalny system, niż babrać się w takim, co ma timebomb? Cytat Kompilacja Windows 11 Insider Preview Build 28020 (w kanale Canary) posiada zaimplementowany mechanizm "timebomb" (czasowego wygaśnięcia), co jest standardem w testowych wersjach systemu. Oto kluczowe informacje: Data wygaśnięcia (Timebomb): Build 28020.1362 i pochodne (np. 28020.1611) wygasają 11 sierpnia 2026 r.. Skutki wygaśnięcia: Po tej dacie system zacznie prawdopodobnie uruchamiać się ponownie co kilka godzin, a ostatecznie może przestać się uruchamiać. Zalecenia: Aby uniknąć problemów, należy regularnie aktualizować system do najnowszej wersji udostępnianej przez Microsoft w kanale Canary. Cytuj
gsobanski4 Opublikowano 15 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego Sprawdzając w informacjach o systemie, mam jednak: Windows 11 Insider Preview Build 28020, zaktualizował się, tylko z prawej strony pulpitu i w Windows Update niepoprawnie jest wyświetlana kompilacja. Microsoft pisze o tym błędzie ma to być poprawione w ciągu najbliższych dni. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi