DawidWu96 Opublikowano 15 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2025 Witam. Po niezliczonej liczbie aktualizacji systemu zauważyłem nieco szybsze obroty wentylatorów przy przeglądaniu PULPITU... i zrobiłem sobie małe porównanie na dwóch systemach... Spora różnica pomiędzy obecnie na codzień używanym windows 11 a świeżo zainstalowanym testowo windows 10 po wgraniu sterowników. Najbardziej rzuca mi się w oczy różnica temperatur CPU/GPU a na PCB. Jakiś patent na wyłączenie śmieci w tle ? windows defender ? windows update ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 15 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2025 27 minut temu, DawidWu96 napisał(a): windows defender [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 27 minut temu, DawidWu96 napisał(a): windows update ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Satori Opublikowano 16 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2025 Wyłącz zbędne usługi w Start --> Usługi, dodaj lub usuń programy --> usuń zbędne, wykonaj UP, zobacz w cntrl+alt+del czy coś jakiś program nie żre za dużo pamieci operacyjnej CPU. Cytuj
balusiek Opublikowano 16 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2025 14 minut temu, Satori napisał(a): Wyłącz zbędne usługi A które są zbędne??? Cytuj
Satori Opublikowano 16 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2025 Usługi typu Faks, Menadżer pobranych map, Usługa biometryczna systemu Windows, ale też usługi drukarki (jeżeli nie korzysta) i inne, opcjonalnie. Cytuj
balusiek Opublikowano 16 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2025 No ok, niech się bawi... Ale jak mu coś przestanie później działać, to niech szuka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi