Robak82 Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 17 minut temu, Kocurek napisał(a): @ERICs3 Zdjęcie z 265 procesami pochodzi z mojego dziennego systemu, mam różne programy poinstalowane, jak programy do myszki, klawiatury, płyty głównej, dysków... w tle VirtualBox..., zrzut robiłem akurat jak pracowałem nad Marine Aquarium 3 i testowałem jak się zachowuje - miałem pootwierane różne aplikacje jak IDA Pro, Sublime Text... (...) U kolegi @Robak82 procesów jest: 168. [Dodano] Ooo, widzę, że obaj użytkujemy 9950x3d Faktycznie 10% to sporo - zajrzałbym do zakładki "Procesy" i zobaczył jaki proces zjada aż 10%. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sprawdziłem i proszę, same ustawienia 16% [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kocurek lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 nie o konkretnym przypadku ,ale sprawdzajcie sobie co doinstalowujecie. Jakie programy obciążają procesor? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 28 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 @Robak82 na Reddicie ktoś miał podobne objawy i wyszło u niego, że problem sprawiała usługa wyszukiwania - zobacz, czy Cię to nie naprowadzi na rozwiązanie problemu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ERICs3 Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 Przepraszam za pomyłkę - chciałem dobrze Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 28 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 Teraz, ERICs3 napisał(a): Przepraszam za pomyłkę - chciałem dobrze Ależ dobrze, że napisałeś - zrobiłeś coś w rodzaju efektu motyla - nie zwróciłem uwagi na procesor kolegi Robaka oraz tak mnie tchnęło, że dobrze by było, jakby zobaczył co mu konkretnie obciąża procesor. Stało się to dopiero jak napisałeś. Cytuj
Matmide Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 Jest sposób żeby przejść na tą edycję bez utraty danych z Windows 11 Home? Kocurek lubi to Cytuj
Robak82 Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 56 minut temu, Kocurek napisał(a): @Robak82 na Reddicie ktoś miał podobne objawy i wyszło u niego, że problem sprawiała usługa wyszukiwania - zobacz, czy Cię to nie naprowadzi na rozwiązanie problemu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Żadne z 3 metod nie zadziałało, ale dziękuje za Pomoc... Nie mogę zbyt długo siedzieć w ustawieniach bo wszystko wariuje. Czeka mię format na Win11 24H2 IoT Enterprise LTSC Tam ten problem nie występuje. Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 28 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 26 minut temu, Robak82 napisał(a): Czeka mię format na Win11 24H2 IoT Enterprise LTSC Tam ten problem nie występuje. Zapewne na świeżo zainstalowanej Win11 25H2 IoT Enterprise LTSC również - ale o tym się nie przekonamy, bo wolisz 24H2 - na szczęście jest wybór. 53 minuty temu, Matmide napisał(a): Jest sposób żeby przejść na tą edycję bez utraty danych z Windows 11 Home? Zgrywasz pulpit,dokumenty,pobrane spisujesz w Dodaj/Usuń programy / Menu Start co masz poinstalowane i działasz. Nie znam na dzień dzisiejszy innej, bardziej pewnej metody. Cytuj
Robak82 Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 2 minuty temu, Kocurek napisał(a): Zapewne na świeżo zainstalowanej Win11 25H2 IoT Enterprise LTSC również - ale o tym się nie przekonamy, bo wolisz 24H2 - na szczęście jest wybór. Zgrywasz pulpit,dokumenty,pobrane spisujesz w Dodaj/Usuń programy / Menu Start co masz poinstalowane i działasz. Nie znam na dzień dzisiejszy innej, bardziej pewnej metody. Popraw mię jeśli się mylę, ale chyba nie ma jeszcze oficjalnej wersji Win11 25H2 IoT Enterprise LTSC Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 28 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 5 minut temu, Robak82 napisał(a): Popraw mię jeśli się mylę, ale chyba nie ma jeszcze oficjalnej wersji Win11 25H2 IoT Enterprise LTSC Poprawiam się... 5 minut temu, Robak82 napisał(a): (...) na świeżo zainstalowanym systemie Win11 25H2 IoT Enterprise LTSC TC Zawsze jest nadzieja, że problem sam ustąpi podczas comiesięcznej aktualizacji systemu. Cytuj
Matmide Opublikowano 29 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 Mam wyjątkowo dziwną sytuacje, modyfikacja działa jak powinna na ASUS K55DR z A8-4500M, na Dell Alienwere M11xR3 z i5-2467M, na Dell OptiPlex 5260 AiO z i3-8100. W stacjonarce z GIGABYTE H410 S2H V3 z i5-10400F się instaluje ale po restarcie już nie chce się włączyć. Ma wszystkich laptopach i komputerach mam najnowsze wersję BIOS/UEFI. Kocurek lubi to Cytuj
stens Opublikowano 29 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 11 godzin temu, Kocurek napisał(a): Zgrywasz pulpit,dokumenty,pobrane spisujesz w Dodaj/Usuń programy / Menu Start co masz poinstalowane i działasz. Nie dodałeś najważniejszego, foldery programów w lokalizacji "C:\Users\Twoje konto\AppData" Kocurek lubi to Cytuj
Matmide Opublikowano 29 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 5 godzin temu, Matmide napisał(a): Mam wyjątkowo dziwną sytuacje, modyfikacja działa jak powinna na ASUS K55DR z A8-4500M, na Dell Alienwere M11xR3 z i5-2467M, na Dell OptiPlex 5260 AiO z i3-8100. W stacjonarce z GIGABYTE H410 S2H V3 z i5-10400F się instaluje ale po restarcie już nie chce się włączyć. Ma wszystkich laptopach i komputerach mam najnowsze wersję BIOS/UEFI. Wyszło że prawdopodobnie problemem była najnowsza ostatnia opcja w Rufusie wprowadzona w wersji 4.10. Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 29 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 59 minut temu, Matmide napisał(a): Wyszło że prawdopodobnie problemem była najnowsza ostatnia opcja w Rufusie wprowadzona w wersji 4.10. Najważniejsze, że problem udało się rozwiązać. Jak nazywa się ta nowa opcja? Cytuj
LAGUNA Opublikowano 29 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 Jak by sobie ktoś chciał zakupić. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tudzież coś podobnego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] z tego co widzę to jest wersja Marine Aquarium v3.3.6381 Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 29 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 2 godziny temu, LAGUNA napisał(a): Jak by sobie ktoś chciał zakupić. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tudzież coś podobnego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] z tego co widzę to jest wersja Marine Aquarium v3.3.6381 @LAGUNA Zachęcam Cię do napisania o tym również w temacie dedykowanym: Od siebie dodam, że byłbym ostrożny w kupowaniu w podanych przez Ciebie miejscach. Oficjalne miejsce, gdzie można nabyć licencję to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I jest taniej, bo 14,95 USD, a tam, gdzie podałeś jest drożej i nie wiadomo, czy pieniądze trafiają do właściwych osób. Oficjalne forum założone przez autora Marine Aquarium to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Od siebie dodam, że planuję zaktualizować .iso i dodać poprawioną wersję wygaszacza, tylko nie będą dostępne wszystkie płatne opcje, żebym ścigany nie był i będę zachęcał do zakupu licencji jak spodoba się wygaszacz A co do systemu Win11 25h2 - od kiedy mam zainstalowany system (marzec 2025) po raz pierwszy w historii system mi się zawiesił, gdzie mogłem sterować tylko kursorem myszki, ale nic innego nie działało - musiałem restart zrobić i śmiga. LAGUNA i Groszek1962 lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 29 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 18 minut temu, Kocurek napisał(a): Zachęcam Cię do napisania o tym również w temacie dedykowanym: a Widzisz przegapiłem temat dedykowany,ale myślę że nie trafie w Twojej ocenie na czarną listę 20 minut temu, Kocurek napisał(a): Oficjalne miejsce, gdzie można nabyć licencję to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a to pewnie że tak skoro masz kontakt a kontakty zawsze w cenie, to lepiej u źródła brać. Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 29 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 8 minut temu, LAGUNA napisał(a): Widzisz przegapiłem temat dedykowany,ale myślę że nie trafie w Twojej ocenie na czarną listę Nie trafisz, podałem tylko oficjalną stronę - jest taniej i pewniej - ja z tego prowizji i tak żadnej nie mam. Groszek1962 i LAGUNA lubią to Cytuj
MAVERICK75 Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 Siemanko, miał ktoś z Was może problem z tą aktualizacją ze zdjęcia"KB5065789"? Daję "uruchom ponownie" i nic się nie zmienia. Aktualizacja wisi zainstalowana ale non stop Windows każe mi uruchomić system ponownie. I tak bez końca. Jeśli ktoś ma rozwiązanie to proszę o pomoc. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kocurek lubi to Cytuj
ERICs3 Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 Od siebie dodam że nie zalecałbym tak jak ty masz - włączone aktualizowanie poprawek jak tylko się pojawią. Ona nawet jeszcze nee jest dostępna sama z siebie tylko na życzenie - po co instalować ją szybko na siłę - życie nas uczy że z aktualizacjami lepiej poczekać aż je twórcy ogarną a ludzie sprawdzą a tak to jesteś testerem na własne życzenie - oczywiście twój wybór - pozdrawiam serdecznie. Kocurek lubi to Cytuj
ampa Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 U mnie jak pewnie i u wieli innych zainstalowana bez problemów. Kocurek lubi to Cytuj
sylwek66 Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 Dzięki serdeczne składam właśnie nowego kompa i zainstaluję tą wersję zobaczymy jak będzie śmiga na Ryzen 7 9800x3d,Asus rog strix B850E-Gaming,32GB Ram G.Skill Royal CL28,MSI RTX 5080 Vanguard Soc Launch Edition,Lian LI EG1000G zasiłka,SSD Kingston Fury Renegade G5 2TB . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Groszek1962 i Kocurek lubią to Cytuj
Kocurek Opublikowano 30 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 52 minuty temu, sylwek66 napisał(a): Dzięki serdeczne składam właśnie nowego kompa i zainstaluję tą wersję zobaczymy jak będzie śmiga na Ryzen 7 9800x3d,Asus rog strix B850E-Gaming,32GB Ram G.Skill Royal CL28,MSI RTX 5080 Vanguard Soc Launch Edition,Lian LI EG1000G zasiłka,SSD Kingston Fury Renegade G5 2TB . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Powinna śmigać, bo ten system rozwija skrzydła na doinwestowanych sprzętach. Właśnie pracuję nad drobną aktualizacją - lista w TODO. Groszek1962 lubi to Cytuj
csMedis Opublikowano 1 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2025 Ktoś może się wypowiedzieć jak system się sprawuje w grach ? Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 1 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2025 5 minut temu, csMedis napisał(a): Ktoś może się wypowiedzieć jak system się sprawuje w grach ? Wszystko zależy od komputera. Cytuj
sylwek66 Opublikowano 1 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2025 Jeszcze nie sprawdzałem w grach ale takto śmiga aż miło Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 1 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2025 56 minut temu, sylwek66 napisał(a): Jeszcze nie sprawdzałem w grach ale takto śmiga aż miło Dziękuję, ale to zasługa przede wszystkim doinwestowanej maszyny, którą złożyłeś Cytuj
sylwek66 Opublikowano 1 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2025 No tak ale dobrą robotę zrobiłeś o połowę mniej procesów zużywa niż oryginał Kocurek lubi to Cytuj
lukasknw Opublikowano 3 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2025 Czy tą wersje normalnie aktualizować czy lepiej nie używać windows update? czy nie pogorszy czegoś? Kocurek lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 3 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2025 Godzinę temu, lukasknw napisał(a): Czy tą wersje normalnie aktualizować czy lepiej nie używać windows update? czy nie pogorszy czegoś? Pytanie zadane w ten sposób jest dla mnie podchwytliwe. W tej formie brzmi bardziej jak: czy w ogóle powinno się korzystać z Windows Update, a pewnie chodziło raczej o to, czy wydanie LTSC TC jest kompatybilne z Windows Update. Proszę o doprecyzowanie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi